Picknick-vänligt pizzabröd
- AvRedaktionen ELLE
Här är ett klockrent recept på pizza som är som gjort för smidig take-away! Baka ett smakrikt pizzabröd och överraska gästerna med godsakerna som gömmer sig i!
Så gör du eget Pizzabröd
Matigt pizzabröd, perfekt att ta med på picknick.
4–6 portioner
Du behöver:
900 g hemgjord eller färdigköpt pizzadeg
200 g scamorza eller annan mozzarellaost
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
800 g passerade tomater
Några droppar färskpressad citronsaft
1 tsk strösocker
1 stort knippe färsk basilika
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök fint. Svetta löken i olivolja i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek vidare i 3 minuter utan att löken tar färg.
- Tillsätt passerade tomater, några droppar citronsaft och strösocker. Krydda med salt och svartpeppar och låt småkoka i 20 minuter. Smaka av med mer salt och peppar. Hacka basilikan och rör ner i den färdiga såsen. Låt svalna.
- Värm ugnen till 200°. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Skär osten i tunna skivor. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Bred ett lager tomatsås i mitten av degen. Lägg på hälften av osten.
- Vik in en av kanterna utan sås över fyllningen. Bred på resterande tomatsås och ost. Vik över den sista sidan och tryck ihop degen så den får plats i brödformen. Grädda i ugnen 1 timme. Ta ur formen och låt svalna i 10 minuter innan brödet skärs upp.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes