Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Champagne ger bättre minne!

28 okt, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu kan du njuta av champagne med gott samvete. I alla fall om du vill få bättre minne. Ny forskning visar nämligen att champagne hjälper mot minnesförsämring samt motverkar demens.

Det är forskare från University of Reading som kommit fram till resultatet efter omfattande test på råttor där man sett att de så kallade fenolföreningarna i champagnen förbättrat det spatiala minnet.

– De här spännande resultaten visar för första gången att en moderat konsumtion av champagne har en positiv effekt på de kognitiva funktionerna, som till exempel minnet säger Jeremy Spencer, professor vid University of Reading.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Rekommendationen ligger på 2-3 glas i veckan. Våra kompisar på ELLE mat och vin har valt ut det bästa bubblet i alla prisklasser, budget, mellan och lyx >

Läs också: Njut av goda snittar till bubblet >

Av Rose-Marie Söderlund

Läs också: 

Kvinnor måste vila mer efter jobbet!

Expertens bästa tips för en lyckad fest!

Helgbubbel – budget, mellan och lyx!

Annons