Caesarsallad med blomkål och kyckling
26 aug, 2025
Lyft caesarsalladen med krispig blomkål och ät med kyckling och krutonger. Det blir supergott!
Annons
Caesarsallad med blomkål och kyckling
En lyxig variant av klassisk caesarsallad med saftig kyckling, gyllene krutonger och krispig blomkål.
Annons
4 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
4 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt
2 kycklingbröstfiléer med skinn, ca 300 g
2 msk olivolja
Dressing:
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
25 g parmesan
Sallad:
1 romansallad
1 radicchiosallad
1 liten blomkål
Till servering:
Parmesan
Gör så här:
- Riv brödet i bitar och stek dem gyllene i olivolja och riven vitlök i 2–3 minuter. Salta, häll upp i en skål och ställ åt sidan.
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i samma panna, 6–8 minuter tills de är genomstekta. Salta.
- Dressing: Rör ihop majonnäs med finriven vitlök, vitvinsvinäger och färskriven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka salladen grovt. Skär blomkålen i små buketter. Blanda salladen och blomkålen med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat eller direkt på tallrikar. Toppa med kyckling, krutonger och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons