Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Kräftskiva

Caesarsallad med blomkål och kyckling

26 aug, 2025
Recept på caesarsallad med blomkål och kyckling
Lyft caesarsalladen med krispig blomkål och ät med kyckling och krutonger. Det blir supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Caesarsallad med blomkål och kyckling

En lyxig variant av klassisk caesarsallad med saftig kyckling, gyllene krutonger och krispig blomkål.

Caesarsallad med blomkål och kyckling
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

4 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt
2 kycklingbröstfiléer med skinn, ca 300 g
2 msk olivolja

Dressing:

3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
25 g parmesan

Sallad:

1 romansallad
1 radicchiosallad
1 liten blomkål

Till servering:

Parmesan

Gör så här:

  1. Riv brödet i bitar och stek dem gyllene i olivolja och riven vitlök i 2–3 minuter. Salta, häll upp i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i olja i samma panna, 6–8 minuter tills de är genomstekta. Salta.
  3. Dressing: Rör ihop majonnäs med finriven vitlök, vitvinsvinäger och färskriven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Plocka salladen grovt. Skär blomkålen i små buketter. Blanda salladen och blomkålen med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat eller direkt på tallrikar. Toppa med kyckling, krutonger och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt.
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Foto: Columbus Leth

Annons