Biffwok med sesam och broccoli
En snabblagad middag med mycket smak.
4 portioner
Du behöver:
400 g fullkornsnudlar
500 g flankstek i tunna strimlor
2 msk sesamolja till stekning
½ broccolihuvud
3 vitlöksklyftor
2 ½ cm färsk ingefära
150 g sojabönor, frysta
Sås:
1 dl sojasås
1 dl vatten
1 msk rörsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse
Till servering:
3 salladslökar
½ knippe färsk koriander
Gör så här:
- Sås: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Stek nötköttet i olja i en het wok tills det nästan är genomstekt. Lägg åt sidan. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Stek dem snabbt i woken tills färgen blir fint grön. Lägg dem åt sidan.
- Skala vitlöken och ingefäran och riv båda fint. Bryn båda i den varma woken i ca 1 minut. Häll över såsen, låt koka upp och tillsätt nötkött, broccoli, frysta sojabönor och nudlar. Rör om tills såsen tjocknar och bönorna tinat.
- Servering: Skölj salladslök och koriander. Skiva salladslöken tunt och plocka bladen av koriandern, strö över nudlarna.

Asiatisk spaghetti med köttfärssås
Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth