Biffwok med sesam och broccoli

Recept på biffwok med sesam och broccoli

Winnie Methmann
Biffwok med sesam, broccoli och edamamebönor är en snabb middag med mycket smak!
05 januari, 2023
Middag hos Wood: Panzanella
1:48

Efter reklamen: Middag hos Wood: Panzanella

(1:48)

Slå på ljud

Biffwok med sesam och broccoli

En snabblagad middag med mycket smak.

Så gör du en snabb biffwok med sesam och vroccoli
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

400 g fullkornsnudlar
500 g flankstek i tunna strimlor
2 msk sesamolja till stekning
½ broccolihuvud
3 vitlöksklyftor
2 ½ cm färsk ingefära
150 g sojabönor, frysta

Sås:

1 dl sojasås
1 dl vatten
1 msk rörsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse

Till servering:

3 salladslökar
½ knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Sås: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Stek nötköttet i olja i en het wok tills det nästan är genomstekt. Lägg åt sidan. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Stek dem snabbt i woken tills färgen blir fint grön. Lägg dem åt sidan.
  3. Skala vitlöken och ingefäran och riv båda fint. Bryn båda i den varma woken i ca 1 minut. Häll över såsen, låt koka upp och tillsätt nötkött, broccoli, frysta sojabönor och nudlar. Rör om tills såsen tjocknar och bönorna tinat.
  4. Servering: Skölj salladslök och koriander. Skiva salladslöken tunt och plocka bladen av koriandern, strö över nudlarna.
Asiatisk spaghetti med köttfärssås

Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth