Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Biffwok med sesam och broccoli

05 jan, 2023 
AvEmma Martiny
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på biffwok med sesam och broccoli
Biffwok med sesam, broccoli och edamamebönor är en snabb middag med mycket smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Biffwok med sesam och broccoli

En snabblagad middag med mycket smak.

Så gör du en snabb biffwok med sesam och vroccoli

4 portioner

Du behöver:

400 g fullkornsnudlar
500 g flankstek i tunna strimlor
2 msk sesamolja till stekning
½ broccolihuvud
3 vitlöksklyftor
2 ½ cm färsk ingefära
150 g sojabönor, frysta

Annons

Sås:

1 dl sojasås
1 dl vatten
1 msk rörsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse

Till servering:

3 salladslökar
½ knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Sås: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Stek nötköttet i olja i en het wok tills det nästan är genomstekt. Lägg åt sidan. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Stek dem snabbt i woken tills färgen blir fint grön. Lägg dem åt sidan.
  3. Skala vitlöken och ingefäran och riv båda fint. Bryn båda i den varma woken i ca 1 minut. Häll över såsen, låt koka upp och tillsätt nötkött, broccoli, frysta sojabönor och nudlar. Rör om tills såsen tjocknar och bönorna tinat.
  4. Servering: Skölj salladslök och koriander. Skiva salladslöken tunt och plocka bladen av koriandern, strö över nudlarna.

Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons