Asiatisk spaghetti med köttfärssås

Recept på asiatisk spaghetti med köttfärssås

Jennie Walldéns asiatiska flirt med svenska folkets absoluta favoriträtt; spaghetti med köttfärsås. Fråga inte, laga bara!
06 september, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Asiatisk spaghetti med köttfärssås

Ostronsåsen kan ersättas med teriyakisås om du lagar vegetariskt.

4 portioner

Du behöver:

300 g breda ris- eller glasnudlar
300 g bland- eller vegofärs
2 msk + 1 msk japansk soja
2 tsk + 2 tsk sesamolja
1 tsk svart ris- eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, riven
1 gul lök, i klyftor
10 cm purjolök, i tunna skivor
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering:

Lite färsk koriander

Ramen med shiitake och vegofärs

Gör så här:

  1. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen. Skölj med iskallt vatten och låt rinna av. Ställ åt sidan.
  2. Blanda 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, vinäger, strösocker samt riven vitlök. Peppra. Lägg i färsen och blanda runt.
  3. Hetta upp en panna och stek löken lite mjuk. Lägg i purjo (spara lite till topping) och stek på hög värme i några minuter. Lägg i färs, låt fräsa i någon minut, rör om och stek tills färsen är genomstekt. Peppra.
  4. Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 1 msk japansk soja, 1 msk kinesisk soja samt 2 tsk sesamolja. Stek i några minuter under omrörning. Toppa med resterande tunt skivad purjo och eventuellt koriander. Servera genast!

Foto: Petter Bäcklund