Bakad paprika med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse
Tillagade paprikor smakar sött, gott och mycket mer!
4 portioner
Du behöver:
4 röda paprikor
50 g pistaschnötter utan salt/skal
1 citron, saft + rivet skal
½ dl olivolja
Havssalt
1 kruka vattenkrasse

Rostad paprikasoppa med valnötter och crème fraiche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180º. Skölj, ansa och halvera paprikorna. Lägg med skalsidan uppåt i en ugnsform och baka i ugnen cirka 20 minuter, tills skalet bubblar och har fått färg. Låt svalna och dra av skalet. Spara vätskan i formen.
- Rosta pistaschnötterna i en het, torr panna och hacka dem grovt när de svalnat lite.
- Blanda vätskan från ugnsformen med citronsaft, olja och salt till en dressing.
- Servera paprikorna med dressing, pistaschnötter, rivet citronskal, vattenkrasse och lite salt.
Foto: Stine Christiansen