Bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse

Recept på bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse

Stine Christiansen
Baka paprikor och servera med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse. Här har du den bästa förrätten!
06 september, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Bakad paprika med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse

Tillagade paprikor smakar sött, gott och mycket mer!

Så lagar du bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

4 röda paprikor
50 g pistaschnötter utan salt/skal
1 citron, saft + rivet skal
½ dl olivolja
Havssalt
1 kruka vattenkrasse

Rostad paprikasoppa med valnötter och crème fraiche

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180º. Skölj, ansa och halvera paprikorna. Lägg med skalsidan uppåt i en ugnsform och baka i ugnen cirka 20 minuter, tills skalet bubblar och har fått färg. Låt svalna och dra av skalet. Spara vätskan i formen.
  2. Rosta pistaschnötterna i en het, torr panna och hacka dem grovt när de svalnat lite.
  3. Blanda vätskan från ugnsformen med citronsaft, olja och salt till en dressing.
  4. Servera paprikorna med dressing, pistaschnötter, rivet citronskal, vattenkrasse och lite salt.

3 matiga våfflor

Se klippet här!

Foto: Stine Christiansen