Asian tacos – fredagstacos på nytt sätt
Få rätter är så svenska som våra fredagstacos och det finns lika många varianter som hushåll. Det asiatiska köket har länge legat i topp i svenska hem, både att laga men kanske framförallt att äta ute. Sedan 2012 har försäljningen av asiatiska livsmedel mer än dubblats i Sverige. Många vill laga mer asiatiskt men känner sig inte lika hemma bland ingredienser och smaksättningar som i t ex det italienska köket.
Nu satsar Santa Maria stort på de asiatiska smakerna för att göra trenden mer lättillgänglig – nu lanseras Asian Tacos! Det lanseras fem produkter som gör det enklare att kombinera och komponera asiatiska måltider och precis som med vanliga tacos går det fint att variera grönsaker och tillbehör efter eget tycke och smak.
5 nyheter för asiatiska smaker i köket
- Santa Maria Asian Wrap Rice Flour är små wraps gjorda på 80% rismjöl. För optimal konsistens ångas wrapsen, men de går även att värma i mikro.
- Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic är en medelstark sås med fyllig sötma och lagom hetta smaksätter du valfritt protein med direkt i pannan.
- Santa Maria Crispy Coating Garlic with a hint of Ginger är en kryddmix för krisp och smak som hjälper dig att snabbt och enkelt laga ”crispy bites” i ugn eller airfryer.
- Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style är en sås som kombinerar rika smaker av gochujang och vitlök med hetta från chili flakes.
- Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ är en sås med varm sötma från ingefära och rik smak av gochujang – den perfekta kombinationen av sötma och hetta.
Sweet Chili-tacos
Nästa fredag kanske det är dags för något nytt! Vad sägs om mjuka wraps fylls till bredden med sweet chili-kyckling, krispiga grönsaker och en rik mix av asiatiska smaker? Fräscht, färgstarkt och fyllt med spännande smak.
4 portioner
Du behöver:
100 g blandad grönsallad
100 g rödkål, tunt strimlad
1 morot, riven eller i stavar
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 knippe thaibasilika eller koriander
50 g cashewnötter, hackade
500 g kycklingfilé, strimlad eller 400 g fast tofu
1 msk olja
1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
Topping:
Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo
Gör så här:
- Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
- Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.
- Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen. Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.
- Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med såserna och garnera med de färska kryddorna och nötter.
Kycklingtacos med koreansk twist
Läckra tacos där krispig kyckling en len och krämig coleslaw i mjuka wraps. Toppa med söt mango, koriander och en klick kimchi som bjuder på precis lagom hetta.
4 portioner
Du behöver:
400 g kycklingfilé, skuren i kuber
1 msk olja
1 påse Santa Maria Crispy Coating Garlic & Ginger
200 g vitkål, tunt strimlad
1 morot, riven
2 msk Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
2 msk Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
0,5 lime, juicen av
1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
200 g tärnad mango (fryst)
0,5 gurka, tunt skivad
1 knippe koriander
2 salladslökar, tunt skivade
Topping:
Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°C.
- Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen i ca 15 min tills den är gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C i 10 min.)
- Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
- Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen. Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.
- Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och garnera med färsk koriander och salladslök.