Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Årets tomteglass från SIA – så smakar den

20 okt, 2020 
AvNina Nyström
Sias tomteglass 2020
För fjärde året i rad släpper Sia sin tomteglass, och årets smak speglar verkligen en av våra folkliga favorittraditioner. Här är årets upplaga av tomteglassen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Årets alla smaskiga julnyheter har börjat trilla in, och glädjande nog för alla julälskare kommer året att bjuda på många nya och spännande smakkombinationer. Några av årets nyheter är till exempel delicatobollar med smak av polkagris, chips med salted caramel-smak och skumtomtar som smakar blåbär. Du kommer även att kunna hitta Marabou kladdkaka med pepparkakssmak, skumtomtenocco och dammsugare i pepparkaksversion i affären. Är det ok att smygstarta julen redan?

En av de numera klassiska släppen kommer från Sia, där alla glassälskare varje år kan njuta av nya juliga smakupplevelser.

Årets smak 2020 är – glöggmys

Årets smak på tomteglass går i väntans tecken, nämligen glöggmys – svensk gräddglass med glöggsmak med slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel.

Glassen har en härligt rosa färg och smakerna domineras av kanel, kardemumma, nejlika och ingefära.

– Glöggmys förknippas med både mys och förväntan inför julen, och den varma känslan ville vi i årets upplaga av tomteglass försöka fånga, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Annons

Så har julens glassar smakat tidigare år

Det är fjärde årets som Sia släpper sin tomteglass och tidigare år har glassen smakat marsipangris (2019) lussebulle (2018) och skumtomte (2017).

Själva smaken glöggrippel har faktiskt funnits tidigare i frysdisken, då från Änglamark. Andra juliga glassmaker är exempelvis pepparkaka, knäck, kola, mintchoklad och polkagris.

Vad tror du om glöggmys? Blir det en favorit?

Tomteglassen glöggmys kommer på tillfälligt besök i butikerna från och med slutet av oktober. Upplagan är dock begränsad, så vänta inte för länge om du är sugen på att smaka.

Foto: SIA

LÄS MER:

Delicatos nya chokladbollar får oss att längta efter julen

Ny kladdkaka med smak av Marabou pepparkaka

4 juliga recept till efterrättsbordet

Årets adventskalendrar med något ätbart bakom luckorna

Annons