Allt-i-ett kyckling à la ratatouille
03 sep, 2025
Här får den franska grönsaksröran ratatouille gott sällskap av en hel kyckling – kör in allt i ugnen och vänta. Smaklig måltid!
Annons
Allt-i-ett kyckling à la ratatouille
Du kan använda kycklinglår eller bröstfiléer istället för hel kyckling.
Annons
4 portioner
Tid: 35 minuter + tid i ugn
Du behöver:
1 hel kyckling
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 zucchini
1 aubergine
2 röda paprikor
200 g körsbärstomater
500 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar färsk rosmarin
1 näve färsk oregano
¼ tsk strösocker
Till servering:
Färsk oregano
Surdegsbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°, varmluft.
- Dela kycklingen i 8–10 bitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över lite olja, salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i 15–20 minuter.
- Tärna zucchini, aubergine och paprika. Lägg dem bredvid kycklingen i ugnsformen och fördela även tomaterna i formen. Ringla över mer olja, salta och peppra. Baka vidare i ugnen i 15 minuter.
- Blanda krossade tomater med finhackad vitlök, lite olja, grovhackad rosmarin och oregano. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Häll såsen över grönsakerna bredvid kycklingen. Ställ tillbaka formen i ugnen och rosta i ytterligare ca 15 minuter, tills grönsakerna är möra och krispiga, och kycklingen är genomstekt.
- Servera rätten i ugnsformen eller arrangera allt på fat. Toppa med oregano och servera med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons