Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Allt-i-ett kyckling à la ratatouille

03 sep, 2025
Recept på allt-i-ett kyckling à la ratatouille
Här får den franska grönsaksröran ratatouille gott sällskap av en hel kyckling – kör in allt i ugnen och vänta. Smaklig måltid!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomatBrand logo
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Allt-i-ett kyckling à la ratatouille

Du kan använda kycklinglår eller bröstfiléer istället för hel kyckling.

Allt-i-ett kyckling à la ratatouille
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter + tid i ugn

Du behöver:

1 hel kyckling
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 zucchini
1 aubergine
2 röda paprikor
200 g körsbärstomater
500 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar färsk rosmarin
1 näve färsk oregano
¼ tsk strösocker

Till servering:

Färsk oregano
Surdegsbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°, varmluft.
  2. Dela kycklingen i 8–10 bitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över lite olja, salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i 15–20 minuter.
  3. Tärna zucchini, aubergine och paprika. Lägg dem bredvid kycklingen i ugns­formen och fördela även ­tomaterna i formen. Ringla över mer olja, salta och peppra. Baka vidare i ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda krossade tomater med finhackad vitlök, lite olja, grovhackad rosmarin och oregano. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Häll såsen över grönsakerna bredvid kycklingen. Ställ tillbaka formen i ugnen och rosta i ytterligare ca 15 minuter, tills grönsakerna är möra och krispiga, och kycklingen är genomstekt.
  5. Servera rätten i ugnsformen eller arrangera allt på fat. Toppa med oregano och servera med bröd.
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsåsBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Foto: Columbus Leth

Annons