4 lyxiga recept med skaldjur

Låt havets godaste skaldjur få sätta guldkant på middagen! Lyxiga pilgrimsmusslor smaksätts här med lime, chili och koriander direkt ur skalet eller servera delikata små hjärtmusslor i en krämig vitvinssås med färskpressad citron. Havskräftor är visserligen goda som de är men blir ännu godare i sällskap av en örtig majonnäs, grillad citron och en fräsch grönsallad. Den ultimata lyxen stavas skaldjursaft och här samlas alla våra favoriter från havet – krabbklor, ostron och räkor tillsammans med hemgjord aioli och grillat tomatbröd.
RÅMARINERADE PILGRIMSMUSSLOR MED MANGOSALSA

Smaksätt pilgrimsmusslorna med lime, chili och koriander och servera gärna direkt i skalen!
SKALDJURSFAT MED AIOLI OCH GRILLAT TOMATBRÖD

Aioli är en självklar kompis till skaldjuren och det grillade tomatbrödet kommer nog att bli en återkommande favorit!
HJÄRTMUSSLOR I KRÄMIG VITVINSSÅS

Hjärtmusslan är liten men delikat och dess fina smak får verkligen utrymme att blomma ut med den krämiga vitvinssåsen.
HAVSKRÄFTOR MED ÖRTMAJONNÄS

Grillad citron, en krispig grönsallad och en örtig majonnäs blir goda tillbehör till havskräftorna.