3 recept på tårtor med stjärnglans

3 recept på tårtor med stjärnglans

Avsluta middagen på glammigaste sätt! Här är tre tårtor med maxad smak och ett vackert yttre!
17 oktober, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Få saker är så festliga som att duka upp en riktigt maffig tårta! Många tror att det måste vara svårt och tidskrävande men det går att göra enklare än vad du tror så vi har samlat tre recept på lyxiga tårtor som inte är allt för svåra att göra.

Däremot så rekommenderar vi att lägga lite tid på dekoren. Den är extra viktig när du vill skapa en riktigt lyxig tårta eller dessert. Här är några tips!

Pudra på!

Lägg på ett fint lager kakao, chokladdryckspulver, florsocker eller andra sorters socker, lakritspulver, ätbart guldglitter eller bärpulver. Ger lite smak och fin finish.

Ge en yta

Att lägga på maräng eller socker och bränna av det med gasolbrännare ger lyxig touch direkt. Du kan också använda ett färdigt marsipanlock eller sockerpasta för att förnya en gammal klassiker.

Samma smak – i olika form

Dekoren ska mest vara ögonfägnad, och inte ta över i smak eller ge för många olika smaker. Tänk därför på att du kan dekorera med samma råvara, fast i olika form, så du får en enhetlig smak, men ett annorlunda uttryck. Exempelvis ringla över smält choklad men också hyvla över några chokladspån. Eller toppa med färska hallon, frystorkade hallon och hallongodis.

Ätbar topping

Frukt, bär, blommor och örter går nästan inte att överdosera på en tårta. Välj gärna i färger som passar ihop och skär gärna upp frukter och bär i fina snitt.

Oätbar topping

Glöm inte heller att vimplar, ljus, tomtebloss, serpentiner och stjärnor kan ge extra glans till tårtan. Tänk dock på att placera dem så att de enkelt går att plocka bort och inte fastnar eller kan misstas för något ätbart.

GATEAU MARCEL

En enda smet blir till både kaka och chokladtopping – enkelt och helt oemotståndligt!

Till recept>>

Bjud på lyxig gateau marcel
Betina Hastoft

BAKED ALASKA MED MANGOGLASS OCH PISTASCHBOTTEN

Se till att göra botten i god tid så du kan lägga på glassen utan att den smälter.

Till recept>>

Så gör du baked Alaska med mangoglass och pistaschbotten
Betina Hastoft

LAKRITSBLONDIE MED HALLONMOUSSE

Blondie är en brownie, fast gjord på vit choklad. Gör både blondien och hallonmoussen några dagar i förväg och förvara dem i frysen.

Till recept>>

Recept på lakritsblondie med hallonmousse
Betina Hastoft
Missa inte

Magiskt god cheesecake med skogsbär och fluffig maräng

Sommarens vackraste efterrätt!

Så lyckas du med tårtan – tips, trix och två magiskt goda recept

Så blir du ett tårt-proffs!

Gräddig prinsesstårta med syrlig rabarberkompott

En rosa, gräddig dröm!