Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Baked Alaska med mangoglass och pistaschbotten

17 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på baked Alaska med mangoglass och pistachbotten
Baked Alaska är glass och maräng på en pistachbotten. Extra lyxigt blir det när du bränner av marängen direkt på bordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken American FloatBrand logo
Så gör du drinken American Float

Baked Alaska med mangoglass och pistaschbotten

Se till att göra botten i god tid så du kan lägga på glassen utan att den smälter.

Bjud på baked Alaska med mangoglass och pistaschbotten

6 portioner

Du behöver:

1 liter mangoglass

Pistaschbotten:

50 g skalade osaltade pistaschnötter
50 g mandel
50 g (ca 1 dl) florsocker
50 g (ca 1 1/2) äggvita
2 msk florsocker
1 krm salt

Maräng:

2 ½ äggvitor
125 g (ca 1 ½ dl) socker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180° och lägg bakplåtspapper i en springform, 18 cm i diameter. Mixa pistaschnötter, mandlar och florsocker till ett fint mjöl i en matberedare. Vispa äggvitorna med florsocker till en fluffig maräng i en skål med elvisp. Vänd försiktigt ner nötmjölet tillsammans med marängen och saltet och bred ut smeten i formen. Grädda i ugnen i 12 minuter tills den är genomgräddad. Låt svalna och sedan vila i kylen, gärna till nästa dag.
  2. Låt glassen tina något, skopa upp den i en rundad halvmåneformad silikonform för att forma den till en kupol och frys in glassen igen i formen.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna styva i en skål med en elvisp och tillsätt socker lite i taget tills marängen är tjock och blank.
  4. Lägg upp pistaschbotten på ett fat. Ta ut glassen ur silikonformen och lägg den ovanpå pistaschbotten.
  5. Fördela marängen jämnt över glassen så att den blir helt täckt. Bränn av marängen med en liten gasolbrännare tills ytan blir gyllene och spröd. Servera direkt.

Recept: Camille Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annons