3 syrliga sötsaker där citronerna får skina

  • AvRedaktionen ELLE
3 syrliga sötsaker där citronerna får skina
Desserter med citron blir både söta och syrliga – en uppskattad och läskande kontrast.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Citroner, citroner, citroner! Denna härliga citrusfrukt som man kan göra så mycket med! Det fina med att använda citroner i desserter är att dess syrlighet balanserar ut det söta och ger en behaglig sötsyrlig smak. Vad sägs om en mjuk citronkaka med frosting? Extra vacker blir den också när den garneras med karamelliserade citroner. Vår glasspinne med gräddig citron är efterrätten som funkar för både stora som små – byt ut vattnet mot limoncello för en vuxnare variant. Är du en av dem som älskar citron så är vår maxade citronpaj i frasigt skal med citrongelé som gjord för dig!

CITRONKAKA MED FROSTING OCH KARAMELLISERADE CITRONER

Vacker kaka med frisk och söt smak.

Till recept>>

GLASSPINNE MED GRÄDDIG CITRON

Tips! Lägg upp glassen på ett fat eller ett bleck fyllt med is och citronskivor, så blir serveringen både vacker och smart eftersom glassarna inte smälter direkt.

TILL RECEPT>>

CITRONPAJ MED CITRONGELÉ

En paj med frasig botten samt krämig fyllning och topping med riktigt mycket smak av citron.

TILL RECEPT>>

Maxad citronpaj med citrongelé

Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glass