3 goda grytor med kyckling, kött och fisk

3 goda grytor med kyckling, kött och fisk

Höstens härliga grytor är lättlagade men smakrika. Här är en klassiker med en twist, en fiskgryta plus en spännande kycklingvariant.
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Det fina med grytor är att ju längre de får stå och puttra, desto godare blir det. Om du inte redan har bemästrat klassikern buf bourguignon så är det hög tid för det nu. Denna franska gryta är helt enkelt ett måste nu när kylan smyger sig på. För den som älskar havets härligheter har vi en fiskgryta med torsk och blåmusslor som givetvis ska serveras med gott bröd och aioli. Vill du ha lite mer spännande smaker så rekommenderar vi kycklinggrytan med vitt vin som får sin friska smak från äpplen och druvor.

BUF BOURGUIGNON

Tricket att låta grytan marinera ett dygn i kylen ger extra smak till den här populära klassikern.

Till recept>>

Så lagar du en klassisk bœuf bourguignon
Columbus Leth
3 värmande grytor – med mycket grönt

FISKGRYTA MED TORSK OCH MUSSLOR

Finmiddag som går snabbt att göra. Servera med gott bröd och en klick aioli.

Till recept>>

Bjud på fiskgryta med torsk och musslor
Betina Hastoft

KYCKLINGGRYTA MED DRUVOR, ÄPPLE OCH VITT VIN

Spännande inslag av druvor och äpple gör den här grytan frisk och välsmakande.

Till recept>>

Laga en kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
Betina Hastoft