Fiskgryta med torsk och musslor
Finmiddag som går snabbt att göra. Servera med gott bröd och en klick aioli.
2 portioner
Du behöver:
½ kg blåmusslor med skal
250 g torsk
100 g purjolök
200 g morötter
3 stjälkar bladselleri
½ dl vitt vin
3 dl färdigblandad fiskbuljong
15 g smör
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
1 msk gräslök
1 msk körvel
150 g grovt bröd
Aioli

Torsk med palmkål, pomelo och hemgjord spenathollandaise
Gör så här:
- Skölj musslorna och kontrollera att alla är stängda. Skär torsken i stora tärningar. Hacka purjolök, morötter och bladselleri. Koka upp vin och buljong, tillsätt grönsaker och sedan musslor och torsk. Koka under lock i 4 minuter (tills musslorna öppnat sig).
- Lyft upp torsk, musslor och grönsaker med en hålslev och fördela i djupa tallrikar. Reducera (koka ihop soppan till hälften), ta kastrullen från värmen, vispa i smöret och smaka av med salt och peppar.
- Häll soppan över fisk och grönsaker i tallrikarna, strö över gräslök och körvel och servera genast med bröd och aioli.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft