Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

Recept på torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

Stine Christiansen
Torsken serveras med palmkål, pomelo och krämig spenathollandaise – en lätt rätt med rena smaker.
15 mars, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

Krämig och grön hollandaise och len torsk får hjälp på tallriken av sötsyrlig pomelo – supergott!

Så lagar du torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

1 pomelo
4 bitar torskrygg (à 150 g)
300 g palmkål
Olivolja
Flingsalt

Spenathollandaise:

200 g färsk spenat
400 g smör
6 äggulor
1 citron
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj spenaten och blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Vrid ur spenaten och mixa till en puré med stavmixer. Smält smöret och skira det, använd inte bottensatsen. Vispa äggulorna med citronsaft i en kastrull tills de tjocknar något. Vispa i det klarnade smöret i tunn stråle, lite i taget. Vänd ner spenatpurén och smaka av med salt.
  2. Skala och filea pomelon. Pensla torskfiléerna med olja och lägg dem i ett ugnsfast fat och baka dem i ugnen i 7–8 minuter. Skölj palmkålen och fräs den i lite olja i en stekpanna, krydda med salt.
  3. Fördela spenathollandaisen på tallrikar, lägg på torsk, palmkål och pomelo. Ringla över lite olja och servera.

Foto: Stine Christiansen