Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

Recept på kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

Betina Hastoft
Mustig kycklinggryta med vitt vin som får sina spännande smaker från druvor och äpplen.
06 september, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

Spännande inslag av druvor och äpple gör den här grytan frisk och välsmakande.

Laga en kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 hel kyckling, cirka 1,2 kg
Olja, till stekning
Salt och nymald peppar
100 g schalottenlök
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 timjankvistar
1–2 lagerblad
3 stjälkar bladselleri
2 äpplen
250 g kärnfria druvor, gröna eller blå

Till servering:

Färsk persilja eller dragon
Bröd

Favoriträtten panangcurry med kyckling – så gör du den

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar. Skala schalottenlökar och bryn dem hela. Häll på vitt vin och reducera (koka ihop) till halva mängden.
  2. Tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Skär bladselleri i skivor och låt puttra under lock på svag värme i cirka 40 minuter.
  3. Skär äpplena i klyftor. Låt äpplen och vindruvor puttra med i grytan i cirka 10 minuter. Lyft ur lagerblad och timjankvistar.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö över färsk hackad persilja eller dragon. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft