Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
Spännande inslag av druvor och äpple gör den här grytan frisk och välsmakande.
4 portioner
Du behöver:
1 hel kyckling, cirka 1,2 kg
Olja, till stekning
Salt och nymald peppar
100 g schalottenlök
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 timjankvistar
1–2 lagerblad
3 stjälkar bladselleri
2 äpplen
250 g kärnfria druvor, gröna eller blå
Till servering:
Färsk persilja eller dragon
Bröd

Favoriträtten panangcurry med kyckling – så gör du den
Gör så här:
- Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar. Skala schalottenlökar och bryn dem hela. Häll på vitt vin och reducera (koka ihop) till halva mängden.
- Tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Skär bladselleri i skivor och låt puttra under lock på svag värme i cirka 40 minuter.
- Skär äpplena i klyftor. Låt äpplen och vindruvor puttra med i grytan i cirka 10 minuter. Lyft ur lagerblad och timjankvistar.
- Smaka av med salt och peppar och strö över färsk hackad persilja eller dragon. Servera med bröd.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft