3 recept på japanska streetfoodfavoriter

3 recept på japanska streetfoodfavoriter

Japanska streetfoodfavoriter som gyoza, katsu och okonomiyaki går förstås att laga själv. Supergott och beroendeframkallande!
19 april, 2022
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Gyoza

Gyoza är japanska dumplings som först steks och sedan ångas. Det gör att de blir både mjuka och krispiga – helt oemotståndliga! De äts ofta som ett tillbehör till andra rätter och fylls oftast med grönsaker, kål, svamp och färs. Med färdig gyozadeg, som finns i välsorterade mataffärer eller asiatiska livsmedelsaffärer går det snabbt att göra egna.

Katsu

Det finns många varianter av katsu där tonkatsu är originalet: en japansk krispigt panerad schnitzel av utbankat fläskkött som serveras med ris, kålsallad och tonkatsusås. Den kan också serveras mellan två toastbröd (katsu sando). Den finns både som gatumat och på lyxiga restauranger och köttet blir otroligt saftigt innanför det krispiga panko-skalet. Går att variera med kyckling (torikatsu), köttfärs (menchi-katsu) eller fast tofu, till exempel. Beroendeframkallande gott!

Okonomiyaki

En korsning av pannkaka och omelett med riven kål i smeten – men kan till sättet hur den serveras nästan mer jämföras med pizzan: populär snabbmat som säljs i hål i väggen, toppas med valfri topping, exempelvis strimlat kött, räkor, strimlad nori (torkat sjögräs) och majonnäs, och serveras i slices. Matigt och mycket gott, så bli ett oko-fan!

GYOZA MED SOJADIPP

Fyll frasiga gyoza med en härlig färs och dippa dem i smakrik salt sojadipp.

Till recept>>

Laga gyoza med sojadipp
Columbus Leth

KATSU CURRY

Den japanska versionen av schnitzel, sprött och saftigt!

Till recept>>

Så lagar du katsu curry
Columbus Leth

OKONOMIYAKI

Matigt, smakrikt och försvinnande god!

Till recept>>

Recept på japansk okonomiyaki
Columbus Leth