Gyoza med sojadipp
Fyll frasiga gyoza med en härlig färs och dippa dem i smakrik salt sojadipp.
4 portioner
Du behöver:
4 salladslökar
100 g spetskål
300 g fläskfärs
2 tsk sesamolja
2 tsk socker
10 g färsk ingefära
3 msk sojasås
1 ägg salt
30 ark gyozadeg
2 msk smakneutral olja, till stekning
Sojadipp:
½ dl sojasås
1 msk mirin
2 msk risvinäger
2 tsk rostad sesamolja
1 msk vatten
1 tsk rostade sesamfrön
1 tsk torkade chiliflingor
Till servering:
2 salladslökar
2 tsk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Skölj salladslök och spetskål och hacka båda fint. Blanda lök och kål med fläskfärs, sesamolja, socker, finriven ingefära, soja, ägg och lite salt. Lägg ca 1 ½ tsk fyllning på varje degbit.
- Forma dem till gyoza genom att vika dem på mitten, pensla överskottet av degen med lite vatten och sedan pressa ihop degen i toppen.
- Stek gyozan i olja i en het stekpanna i 3–4 minuter på ena sidan. Tillsätt 1 dl kokande vatten och täck. Ånga gyozan färdig under lock i 3 minuter.
- Sojadipp: Rör soja med mirin, vinäger, sesamolja och vatten i en skål. Tillsätt sesamfrön och chiliflingor innan servering. Skölj och finhacka salladslöken. Servera gyoza beströdd med salladslök och sesam, och doppa dem i sojadipp.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft