Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Kombucha, hard seltzer och finfint rosé – 11 drycker som svalkar i sommar

03 jun, 2024 
AvNami Kawakita
Kombucha, hard seltzer och finfint rosé – 11 drycker som svalkar i sommar
Nikita Burdenkov
När solen är som varmast och man äntligen kommit in i semesterlunket vill man svalka sig med något gott. Det finns många goda alternativ där ute – kombucha, iskaffe, hard seltzers och rosé är bara några av alternativen. Spana in nyheterna som lyfter sommaren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Måsten till din lyxiga picknickBrand logo
Måsten till din lyxiga picknick

1. Friska bubblor

Koskenkorva Hard Seltzer Raspberry Pomegranate (12308) och Koskenkorva Hard Seltzer Orange Mango (10235), 4,5 %, 22,90 kr + 1 kr pant
Koskenkorva Hard Seltzer Raspberry Pomegranate (12308) och Koskenkorva Hard Seltzer Orange Mango (10235), 4,5 %, 22,90 kr + 1 kr pant

Har du hunnit testa hard seltzers än? Det har funnits i Sverige ett par år efter att ha skördat stora framgångar i USA. Hard seltzers är tillskillnad från andra blanddrycker ofärgad och påminner mer om smaksatt mineralvatten, med alkohol då. Den är inte särskilt söt och väldigt lätt och frisk, perfekt för dig som gillar t ex en vodka soda.

Annons

Koskenkorva presenterar två seltzers lagom till sommaren, båda tillverkade med den lena vodkan som bas som sedan omsorgsfullt blandats med kolsyrat vatten och helt naturliga aromer. Den ena med tydlig smak av hallon och granatäpplen och den andra med inslag av solmogen mango och saftig apelsin. Drick den väl kyld, gärna upphälld i ett glas med is. Koskenkorva Hard Seltzer Raspberry Pomegranate och Koskenkorva Hard Seltzer Orange Mango finns endast under sommarmånaderna, så det gäller att passa på nu!

2. Frukosthjälten

Frukosthjälten Froosh kommer med tre nya smoothies i generös 750 ml förpackning

När du har semester så vill du börja dagen på bästa möjliga sätt: utan stress och med en god frukost. Froosh lanserar lagom till sommaren tre härliga smoothiesmaker i praktiska 750 ml förpackningar. Froosh är gjord på frukt, utan tillsatt socker och samtliga nya smoothies är berikade med vitamin C och vitamin D. De kommer i tre smaker, en med smak av bär med jordgubb, svartvinbär och äpple, en som går åt det mer exotiska hållet med smak av söt mango, passionsfrukt och äpple samt en som för tankarna till svensk sommar gjord på äpple och päron med en hint av fläder. Variation som räcker hela semestern!

Annons

3. Finstämt grillvin

YOKO Pinot Noir Organic, 2023 (72445), 129 kr
YOKO Pinot Noir Organic, 2023 (72445), 129 kr

Pinot noir är en av de svåraste i världen att göra vin på, det är druvans mångsidighet som bidragit till dess stigande popularitet. Sommarens grillvin är YOKO Pinot Noir Organic. Vinet är en uppföljare till YOKO Riesling som snabbt blivit en favorit hos många. De ekologiska druvorna plockas för hand när de är fullt mogna och därefter jäses de på skalen innan lagring, som först sker i ståltank och därefter över ett år på franska ekfat. Resultatet blir ett finstämt och elegant rödvin med toner av mogna körsbär, teblad och en frisk släkt av mocca. YOKO Pinot Noir Organic passar som handen i handsken till sommarens grillade rätter såsom den helgrillade kycklingen. Det går även fint ihop med aningen kryddstarkare rätter för den som gillar hetta!

Annons

4. Finfint rosé

Château Galoupet Cru Classé de Provence, 2022 (57018), BS, 549 kr
Château Galoupet Cru Classé de Provence, 2022 (57018), BS, 549 krMARGOT MCHN

Framställd av 100% druvor från den egna vingården i Provence, är Château Galoupet Cru Classé Rosé 2022 en komplex och fyllig rosé. Doften är generös och livlig med toner av aprikos och vild persika och i smaken finns färska blommor, gula frukter, följt av en hint av honung med ett långt, komplext och mineraliskt avslut. Det här vinet funkar året runt, från aperitif till dessert, från en kryddig fiskcarpaccio till fågel i sås med grillade grönsaker eller en fruktig tårta. Med tanke på prislappen så är det rosé som man kanske vill spara till något av sommarens mer speciella tillfällen. Vankas det bröllop? Då är Château Galoupet en fantastiskt fin present till brudparet som gillar livets goda!

Annons

5. Kombucha möter lingon

Roots of Malmö släpper en ny kombucha med smak av lingon och kaffirlimeblad

Ingen har väl missat trendiga kombucha? Denna superdryck har blivit en allt mer poppis och passar att dricka när som helst, inte minst som ett alkoholfritt alternativ. Roots of Malmös säsongssmak är alltid inspirerad av lokala ingredienser, som i detta fall är vår svenska stolhet lingon, i en magisk kombination med kaffirlimeblad. Lingon är ett superbär som reducerar blodsockret, insulin och leverfett samt är antiinflammatorisk. Kaffirlimeblad har en fin citrussmak och tillsammans med apelsinzesten som även används i den nya smaken gör att kombuchan doftar och smakar gudomligt.

Annons

Dessutom släpper även Roots of Malmö veckan innan midsommar sin kombucha med smak av fläder igen – en mycket god nyhet för alla kombuchaälskare!

6. Ekologisk burknyhet

Asiotus Vino Bianco Biologico Frizzante (2771), 39 kr + pant 1 kr
Asiotus Vino Bianco Biologico Frizzante (2771), 39 kr + pant 1 kr

Från och med 1 juni hittar du en naggande god liten nyhet i hyllorna på Systembolaget – Asiotus Vino Bianco Biologico Frizzante. Ekologiska Asiotus är lätt och fräsch i smaken med uppfriskande toner av gröna äpplen, päron, citrus och örtiga inslag och kommer i en smidig liten burk. Med andra ord, en perfekt storlek att ta med ut i det gröna. God som den är eller i kombination med lättare tilltugg och skaldjur. Det här är ett bubbel som är frizzante, vilket på svenska betyder pärlande, med mindre bubblor. Små bubblor i små burkar – underbart!

Annons

7. Förhöj kaffestunden

Svalka dig med en iskaffe

Iskaffe har aldrig varit godare – eller enklare! Oddlygood är sommarens räddare i nöden med sina färdigblandade Ica Ice Coffee, som här kommer i två nya smaker: Original och Caramel. Iskaffet är gjort på glutenfri havre och hållbart certifierat kaffe, innehåller inget sötningsmedel och är berikad med kalcium, vitamin B12, B2 och D. Kaffet kommer i generösa enlitersförpackningar med skruvkork, som gjorda för att ta med till stranden och delas med vänner (eller drick direkt ur förpackningen!) Toppa gärna med isbitar för en extra svalkande upplevelse!

Annons

8. Vinet som följer med överallt

Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023 (2019), 99 kr + 1 kr i pant
Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023 (2019), 99 kr + 1 kr i pant

Kanske är du ännu lite skeptisk till vin på PET-flaska så den här sommaren som den du ändrar uppfattning! Vinets smak påverkas inte av flaskan, det är lättare att bära och dessutom ett miljövänligare val. Zensa Primitivo är vinet från Italiens klack som vi svenskar tagit till våra hjärtan sedan dess lansering för ett decennium sedan. Den stekheta nyheten Zensa Rosso Terre Siciliane Organico är ett rött ekologiskt vin från den spännande och soldränkta ön Sicilien, vida känd för sin rika matkultur och för sina fylliga och fruktiga viner. Vinet är gjort på den lokala druvan nero d’avola och syrah som försiktigt handskördas. Det är onekligen det bästa alternativet att ta med på en picknick eller om en campingtur står på schemat. Vem vill inte avnjuta av lite rött vin i solnedgången efter en lång dag på fjället?

Annons

9. Sommarkänsla på flaska

Koskenkorva Strawberry (93159) och Koskenkorva Passionfruit (93981), 169 kr
Koskenkorva Strawberry (93159) och Koskenkorva Passionfruit (93981), 169 kr

Ligger du i hängmattan och drömmer om en fruktig drink för att få till den där perfekta semesterkänslan? Gör det då enkelt för dig med två somriga nyheter – Koskenkorva Strawberry och Koskenkorva Passionfruit. Här snackar vi sommarkänsla på flaska, där sött möter syrligt i en perfekt balans. Vodkan är självklart bas i de båda nykomlingarna och Koskenkorva Strawberry är en härligt sommarröd skapelse med tilltalande och lockande smak av sötsyrliga solmogna jordgubbar. Koskenkorva Passionfruit har en intensiv smak av färsk passionsfrukt med en frisk fläkt av fläder. Båda går fint att serveras kalla som de är eller att användas som bas i en uppfriskande drink. Som gjorda för att ha stående på hyllan när suget på sommar smyger sig på men energin inte finns – precis som det ska vara.

Annons

10. Den nya generationen öldrickare

Heineken Silver (1524) 33cl, 14,90 kr.
Heineken Silver (1524) 33cl, 14,90 kr.

Heineken Silver är en efterfrågad premiumlager med lägre alkoholhalt – något den nya generationen öldrickare prioriterar! Det är faktiskt så att fler och fler tittar på alkoholhalten när de handlar drycker, många uppskattar en aktiv och social livsstil utan att behöva kompromissa med smak, kvalitet och hälsa. Precis som all annan öl avnjuts den bäst kall, gärna i sällskap med fisk, skaldjur eller vegetarisk mat. Med en fräsch och uppfriskande smak, mindre bitterhet och en alkoholhalt på fyra procent är Heineken Silver skräddarsydd för en heldag i solen!

Annons

11. Vin smaksatt med tropikerna

Glöet Tropical Fruits Organic (2524), 99 kr + 1 kr i pant
Glöet Tropical Fruits Organic (2524), 99 kr + 1 kr i pant

Nu kanske du tänker att Glöet gör mousserande glögg och hör inte hemma på sommaren! Men lanserar nu en spännande, somrig nyhet – Glöet Tropical Fruits Organic! Det är ett smaksatt vitt vin, med fräscha toner av passionsfrukt, jordgubbar och mango. Den passar utomordentligt bra serverad på en bädd av is i ett stort vinglas, eller varför inte som bas i en fruktig sangria! Dekorera med en skiva passionsfrukt alternativt en jordgubbe eller två och skåla in semestern!

Omslagsfoto: TT/Shutterstock

Annons