Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

7 tecken på att din partner är på väg att lämna dig

11 okt, 2022 
AvEmma Castman
Tecken på att din partner vill lämna dig
All kärlek varar inte för evigt. Här listar vi vanliga tecken på att relationer är på väg att ta slut. Kanske känner du igen dig?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: 5 tecken på att du inte kan lita på din partnerBrand logo
Video: 5 tecken på att du inte kan lita på din partner

Kärleksrelationer är inte alltid en dans på rosor, utan bitvis kan det vara väldigt tufft. Det svåra kan vara att förstå om (eller när) det kommer att ta slut…

Ibland finns det små subtila tecken på att din partner är på väg bort, och andra gånger är det glasklart från dag ett. Men oavsett om ni har varit tillsammans i veckor eller år kan små förändringar i deras beteende, utseende eller attityd vara undermedvetna signaler på att de inte ser förhållandet på samma sätt som de brukade göra.

Spana in listan nedan och ta del av tecknen som kan betyda att slutet är nära!

Signaler på att din partner vill göra slut

Hens kroppsspråk har förändrats

Först och främst, det tecken som kanske är enklast att märka av tidigt – nämligen kroppsspråket. Enligt Psychology Today säger det väldigt mycket om hur vi känner i våra relationer. Kanske har din partner börjat hålla din hand annorlunda, eller kramas hen mindre intensivt? Ett annat tydligt tecken är om personen i fråga börjat sitta med armarna i kors mer ofta, då det visar på distansering, osäkerhet och avtrubbning.

Annons

Sexlivet är känslolöst

Att sexlivet bitvis går på rutin i ett förhållande är helt normalt, men känner du att din partner tar avstånd i sängen och inte är det minsta intresserad av att genuint vara nära är det ett varningstecken. Sex får par att känna sig närmare varandra och intimiteten handlar om mer än att bara få orgasm, att nå ett slut ska inte vara målet.

Hen har bytt lösenord på telefonen

Den här punkten behöver ingen vidare förklaring… En plötslig ändring av lösenordet kan innebära att din partner inte längre tror på det ni två har.

Hen har slutat uppmärksamma dig

Att komma ihåg och uppmärksamma detaljer i en relation är en tydlig kärlekshandling. Så när din partner inte längre tänker på att överraska med ditt favoritgodis från affären eller spontant har bokat bord på en restaurang som hen vet att du älskar kan det vara läge att prata ut. Oväntade kärlekshandlingar som visar att ni ser varandra är många gånger det som för relationen framåt.

Annons

Ni bråkar inte längre

Skönt att slippa energikrävande gräl, men kanske inte hållbart för relationen. Vi kommer inte alltid vara ense med vår partner och har hen slutat att prata om era problem kan det vara ett tecken på att personen i fråga inte vill lösa dem längre.

Hens utseende har förändrats

Enligt Psychology Today är längtan efter förändring en vanlig faktor till uppbrott, och det kan innefatta allt från vardagsrutiner till utseende. Har din partner bytt frisyr eller färgat håret behöver du kanske inte bli orolig, men drastiska ändringar i utseendet kan det vara ett tecken på att de letar efter något annat.

Hen inkluderar inte dig i planer längre

Sist men inte minst, det kanske mest definitiva tecknet – framtidsplanering! Genom att göra upp planer med varandra visar ni att ni vill spendera tid tillsammans. Så, om din partner plötsligt inte bjuder in dig till sin bästa väns bröllop eller sin brorsons tredje födelsedagsfest kan det vara ett tecken på att hen tror att ni inte kommer att vara tillsammans så länge till…

Artikelinspiration: Romper

Foto: TT

Se också: 4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemligaBrand logo
Se också: 4 svenska kändispar som hållit sina relationer hemliga
Annons