Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Känner du dig som den sista singeln? Så kan du vända det till ett försprång

05 sep, 2022 
AvLinnea Molander
singel
Känner du dig som den sista singeln, omgiven från alla håll av par som flyttar ihop, gifter sig och får barn? Det kan kännas som att du ligger efter, men du kan vända det till ett försprång, skriver dejtingcoachen Linnea Molander.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Runt 30-årsåldern stressas många singlar av att vänner i omgivningen plötsligt börjar gifta sig och få barn på löpande band, helt enligt normen. Det kan skapa känslor av att både vara utanför och ligga efter, dels för att du inte längre är i samma livsfas som många av dina vänner, och dels för att du inte håller normfarten. I den ögonblicksbilden kan det kännas som att alla andra ligger före och du halkat efter på livets motorväg.

Men zoomar vi ut bara litegrann, och ser saker i ett större perspektiv, ser vi också tydligt att väldigt många äktenskap slutar i skilsmässa. Just nu är du mitt uppe i den normativa bröllopsboomen, och inom några år kommer den precis lika normativa skilsmässoboomen äga rum. Det är ett fullkomligt förutsägbart statistiskt faktum – och det är ingen liten sak.

dejtingcoachen Linnea Molander

Att skilja sig är för de allra flesta en stor livskris som tar år att hämta sig ifrån. Något många tvingas inse då är att deras första äktenskap – inklusive skilsmässan – var ett resultat av otrygg anknytning, normstress och bristande relationsfärdigheter. Dejtande singlar är nämligen inte ensamma om att ha det kämpigt ibland och vilja passa in i normen, det gäller även många av de som på ytan ser ut att lyckas med allt det där som står på normlivets att-göra-lista (relation, hus, barn och så vidare...). Men att det ser bra ut på utsidan är ingen garanti för att det känns bra, eller ens fungerar överhuvudtaget, på insidan.

Annons

Massor av människor tar med sig obearbetade trauman, rädslor och problem in sina relationer – och för sedan allt det vidare till sina barn.

Att ha en relation är svårt, och det kräver specifika färdigheter för att det ska kännas bra och fungera, särskilt om det också finns barn med i bilden! Det innebär att du skapar en gigantisk fördel när du använder din singeltid till att lära känna dig själv, reflektera över dina anknytningsmönster och reda ut det som potentiellt skulle kunna sabotera dina framtida relationer, innan du stadgar dig och sätter barn till världen!

Det som kan se ut som en nackdel när du är singel och alla dina vänner postar bröllopsbilder på Instagram kan i själva verket vara ett otroligt privilegium i det långa loppet!

Det kan ta lite längre tid att hamna i den relation du längtar efter när du gör det emotionella jobbet med dig själv innan du stadgar dig, men spolar vi fram till när många av dina vänner är nyskilda och vilsna i livet, medan du sitter lugnt och tryggt i en sund och passionerad relation tack vare att du rett ut dina dejting- och relationsproblem i förväg, ja då får vi en helt annan bild av vem som ligger "före".

Så även om du känner dig i osynk din omgivning just nu, kom ihåg att just nu inte är hela livet. Det kommer andra faser, som vänder helt på perspektiven.

Med det sagt, livet är ingen tävling. Du kan, kommer och bör inte leva exakt som alla andra. Det här är ditt liv, med dina unika förutsättningar. Respektera det.

VIDEO: Kändispar som gjort slut under 2022

Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022Brand logo
Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons