Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Tips på de bästa studentpresenterna till kille och tjej 2023

27 apr, 2023 
AvJohanna Sundquist
studentpresent
Snart tar årets studenter examen – och det innebär att studentfester och studentmottagningar snart börjar fylla kalendern. ELLE tipsar om 21 riktigt bra studentpresenter att ge till killar, tjejer och bästa vännerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Snart börjar städerna fyllas av lyckliga studenter som precis avslutat långa studier och som tar sina första steg ut i arbetslivet – en tid som förtjänar att firas med en minnesvärd present. Kanske ställer du dig då ställer dig frågan: "vad kan man ge i studentpresent?". ELLE hjälper dig att besvara frågan och listar praktiska och snygga presenter till både kille och tjej som kommer att göra succé på studentmottagningen eller studentfesten. Scrolla ner i artikeln för att se våra toppval! Om du ska på bröllop efter mottagningen, hittar du också tips på billiga bröllopspresenter på ELLE.

Vad kan man önska sig i studentpresent?

Efter studenten tar många sina första steg ut i vuxenlivet. Det kan innebära att man flyttar hemifrån eller skaffar sig ett första jobb. Fyll därför önskelistan med praktiska presenter som du kan använda i många år framöver.

  • Klassisk inredning
  • Smart klocka
  • Brusreducerande hörlurar
  • Böcker
  • Praktiska köksprylar
  • Vackert smycke
  • Tidlöst mode

Psst! På ELLE hittar du också tips på bra 30 års presenter, och om du letar efter fler födelsedagspresenter finns också flera tips på 20 års presenter här.

Annons

Bra studentpresenter till kille 2023

ELLE har scannat webben och listar de bästa presenterna att ge bort till killen i din närhet som tar studenten i år. Här hittar du allt från smarta köksprylar till snygg inredning, som såklart också passar utmärkt att ge bort till en tjej. Scrolla ner i artikeln för att hitta de bästa studentpresenterna till henne.

1. Salt och pepparkvarn, Peugot

Om studenten du ska uppvakta spenderar mycket tid i köket är detta set med salt- och pepparkvarn från Peugot utmärkt att ge bort. Peugot tillverkar högkvalitativa kvarnar och dessa blir dessutom ett snyggt tillägg på matbordet eller diskbänken. Köp setet här (reklamlänk).

tips på present till student salt och pepparkvarn från Peugot
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

2. Kokbok, Ordalaget Bokförlag

Efter studenten brukar de flesta flytta hemifrån, en kokbok är därmed en utmärkt att ge bort så att studenten lär sig att laga mat. I boken Studentköket hittas flera goda och nyttiga recept, samt tips på hur man hanterar diverse råvaror. Du hittar boken här (reklamlänk).

Annons
tips på present att ge student kokbok studentköket från Ordalaget Bokförlag
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

3. Brusreducerande hörlurar, Kreafunk

Kanske ska din student fortsätta att studera efter gymnasiet? Då är ett par brusreducerande hörlurar, som dessa i svart nyans från Kreafunk, en superbra present. Här kan du klicka hem dem (reklamlänk).

tips på present till student brusreducerande hörlurar i svart nyans från Kerafunk
Klicka på bilden för att komma direkt till hörlurarna.

4. Airfryer, Sabor

Något som har blivit populärt på både Instagram och Tiktok är airfriyer-recept. En perfekt studentpresent till den som älskar att laga mat. Den här airfryern från Sabor rymmer 5 liter och har digital pekskärm. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
tips på present till student airfryer från Sabor som rymmer 5 liter
Klicka på bilden för att komma direkt till airfryern från Sabor.

5. Pyjamas i linne, H&M

Svalt pyjamasset bestående av skjorta och shorts gjorda i bomulls- och linblandning som är perfekt att sova i nu under sommarmånaderna. Här kan du beställa det (reklamlänk).

tips på present till student linnepyjamas bestående av skjorta och shorts från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

6. Träningsklocka, Fitbit

Till den träningsintresserade studenten är en träningsklocka en perfekt present. Denna från Fibit kan användas för att mäta tiden och hälsan. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
tips på present till student gul träningsklocka från Fitbit
Klicka på bilden för att komma direkt till klockan.

7. Skrivbordslampa, Globen Lighting

En skrivbordslampa är en perfekt present att addera till ett nytt boende i framtiden. Den här har en stilfull design och en räfflad skräm i metall. Se fler bilder och köp den här (reklamlänk).

tips på present till student svart skrivbordslampa från Globen Lighting
Klicka på bilden för att komma direkt till lampan.

Psst! Ska du vara med på studentens utspring? En chokladmedalj med texten "Grattis till studenten" är rolig att hänga runt halsen på honom eller henne. Den och fler varianter finns här (reklamlänk).

Annons
chokladmedalj med texten Grattis till studenten
Klicka på bilden för att komma direkt till chokladmedaljen.

8. Högtalare, Kreafunk

Fyrkantig bluetooth-högtalare som finns i flera härliga färger. Den är enkel att flytta runt och kan trots sin lilla storlek fylla ett stort rum med studentens favoritlåtar. Här hittar du smarta högtalaren (reklamlänk).

fyrkantig högtalare från Kreafunk att ge i present till student
Klicka på bilden för att komma direkt till högtalaren.

9. Startset med glas, Table Top Stories

Ett startset om 12 delar bestående av champagneglas, ölglas och vinglas är en utmärkt studentpresent som passar både honom och henne. Här hittar du det praktiska setet (reklamlänk).

Annons
startset med olika glas att ge i present till student från Table Top Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

10. Handdukar, Lexington

Mjuka frottéhanddukar gjorda i kammad bomull från Lexington. Perfekt till studenten som behöver en uppsättning nya handdukar i badrummet. De finns i flera snygga färger och olika storlekar, se alla färger och köp dem här (reklamlänk).

blå frottéhanddukar gjorda i kammad bomull från Lexington att ge i present till student
Klicka på bilden för att komma direkt till handdukarna.

tips på Studentpresent till tjej

Om du söker efter en studentpresent till henne finns flera fina alternativ. Här hittar du både vackra smycken och snygg inredning att ge bort. Vi har samlats presenttipsen som garanterat kommer att göra henne glad på studentdagen!

Annons

11. Vas, H&M Home

En vacker vas att ställa blommorna från studentmottagningen i. Den här har trendigt räfflad yta och är gjord i glas. Klicka hem vasen här (reklamlänk).

tips på present till student räfflad vas i glas från H&M Home
Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

12. Morgonrock, Ellos

Ljusblå morgonrock i det trendiga materialet bäckebölja som känns mjukt mot huden. Den har en ledig passform och avtagbart knytskärp. Här kan du beställa den (reklamlänk).

ljusblå morgonrock i bäckebölja att ge som present till student från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrocken.

13. Presentkort på beauty, KICKS

Älskar den som tar studenten skönhetsprodukter? Då är ett digitalt presentkort en perfekt att ge bort, särskilt om du är ute i sista minuten eller inte vet vad hon skulle uppskatta att få. Fyll på kortet med valfritt belopp här (reklamlänk).

Annons
tips på present till student digitalt presentkort från KICKS
Klicka på bilden för att komma direkt till presentkortet.

14. Stavmixer, OBH Nordica

En praktiskt present om den som tar studenten ska flytta hemifrån snart. En stavmixer är det ultimata redskapet i köket – och med denna kan man mixa allt från släta soppor till goda smoothies. Den finns här (reklamlänk).

present till student svart stavmixer till soppor och smoothies från OBH Nordics
Klicka på bilden för att komma direkt till stavmixern.

15. Studentpresent klocka, Mockberg

En av de mest klassiska presenterna att ge till studenten är en klocka. Denna från Mockberg har snygg silvrig nyans och meshband. Här kan du klicka hem klockan (reklamlänk).

Annons
present till student klocka från Mockberg i silvrig nyan med meshband
Klicka på bilden för att se fler bilder av klockan.

16. Studentpresent smycke, Edblad

Smycken är ofta en uppskattad present, som dessutom kan användas i många år framöver. Dessa pärlörhängen från Edblad har en klassisk design med silvrigt fäste av rostfritt stål. Du hittar dem här (reklamlänk).

present till student tjej pärlörängen med vit pärla från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

17. Kabinväska, Delsey

En resväska är en praktisk present för stundenter som planerar att ta ett sabbatsår och resa efter gymnasiet. Den här kabinväskan kommer från Delsey och är smidig att både köra och bära. Här hittar du den (reklamlänk).

Annons
tips på present kabinväska med standardmått från Delsey
Klicka på bilden för att komma direkt till resväskan.

18. Kaffekoppar, Rörstrand

Kaffemuggar från den vackra och populära serien Mon Amie, vars mönster är designat av Marianne Westman på 1950-talet, är en ikonisk designklassiker som kommer att finnas i hemmet många år framöver. Köp muggarna i två-pack till bra pris här (reklamlänk).

kaffekoppar från serien mon amie att ge i present till student från Rörstrand
Klicka på bilden för att komma direkt till presenten.

19. Fotobok, Smartphoto

Är du på jakt efter en personlig studentpresent? Då är en fotobok ett utmärkt alternativ. Samla era bästa minnen ihop – du kan designa din egen fotobok här (reklamlänk).

Annons
personlig present till student fotobok från Smartphoto
Klicka på bilden för att komma direkt till boken.

20. Ljusstake, Skultuna

Denna klassiska ljusstake i modellen Liljan från Skultuna är gjord i mässig och har förekommit många internationella inredningar. En perfekt present till inredningsfantasten, här hittar du den (reklamlänk).

ljusstake i modellen Liljan att ge till student i present från Skultuna
Klicka på bilden för att komma direkt till

21. Påslakanset, Hemtex

Påslakan i trendmönstret bäckebölja är perfekt att sova i under sommarmånaderna då det är extra svalt. Det här har fina små blommor och finns att beställa här (reklamlänk).

Annons
påslakanset gjort i bäckebölja med små blommor från Hemtex att ge i present till student
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

Foto: Imaxtree

Se mer:

Stilsäkra sommarens fester hos MQ!Brand logo
Stilsäkra sommarens fester hos MQ!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons