Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

14 tips för att få en riktigt lyckad bröllopsdag

24 feb, 2021 
AvNina Nyström
Vanliga bröllopsmissar
Här är några av de största misstagen andra gjort när de planerat sina bröllop. Se till att inte upprepa dem, så kommer ni alla att ha kul, budgeten prioriteras rätt och er dag med all sannolikhet bli helt magisk!
Annons
6 populäraste bröllopslocations i SverigeBrand logo
6 populäraste bröllopslocations i Sverige

”Oj, finns det så här många saker som kan gå fel?” tänker du stressat nu. Ingen fara, det här är misstag som de flesta som gift sig har gjort. Men inte alla, bara några var. Men för att du ska slippa dem har vi samlat hela listan här, så att du ska kunna tänka till i god tid före, och verkligen njuta ev er stora dag.

14 smarta tips inför bröllopet

Använd inte ordet bröllop när du letar saker på nätet innan bröllopet

Det gör automatiskt saker dyrare.

Ha inte orealistiska förväntningar på bröllopsbilderna

Utgå ifrån er budget, vädret och omgivningarna.

Planera in ordentligt med tid och pengar till fotografering

Se till att ha tillräckligt med tid för bilderna, och boka gärna in fotografen att vara med när ni gör er i ordning och kanske under minglet. Risken är annars att ångra er senare, dagen kommer aldrig tillbaka. Och välj fotograf med omsorg.

Filma vigseln

Se till att en av era vänner får det uppdraget. Den här vill du kunna se tillbaka på sedan.

Annons

Försök inte tillfredsställa andra hela tiden

Det här gäller både under planeringen och under själva dagen. Det är ERT bröllop och er vilja som räknas.

Räkna inte med för lite tid till varje del

Saker tar tid: sminket, håret, fotograferingen, middagen, talet, lekarna. Börja i tid och planera in luftiga pauser. Då hinner ni njuta och folk mingla.

Lägg inte för mycket tid och kraft på bordsplaneringen

Det är kan vara ett stort stressmoment. Men så noga är det faktiskt inte. Folk brukar ha trevligt och får faktiskt se till att uppföra sig på er dag.

Kolla klänning i god tid

Ska du få en klänning uppsydd kan det ta månader att ordna. Så var ute i god tid!

Dra inte ut på saker

Vi vet, det är lätt hänt när det är mycket som ska fixas. Men tiden går fort och saker kan bli försenade. Att inte skjuta på saker minskar också din egen stress.

Ha inte för stort kontrollbehov

Visst ska det bli som du vill, men våga släppa saker till dina tärnor, toastmastern, era föräldrar – och din blivande, inte minst.

Annons

Snåla inte på mat och dryck

Det drar verkligen ner hela intrycket av festen, och du kommer gå runt och vara orolig över att det inte ska räcka. (Men glöm heller inte att ingen äter tre av allt på en buffé…).

Glöm inte en backup-plan för oförutsedda saker

Se till att det finns paraplyer om det verkar bli regn, och att det finns huvudvärkstabletter, skoskavsplåster, vårservetter, extra deo, plåster och annat som kan behövas för att inga små struntsaker ska kunna sätta käppar i hjulet för er dag.

Glöm inte bort att äta

Det är en lång dag och energin behöver vara på topp. Boka in snacks medan du fixar dig och se till att ha en bar eller banan eller liknande att tugga i dig efter vigseln. Det är långt till middagen serveras.

Glöm inte dansskorna

Du vill ha roligt och släppa loss på festen!

Och du! Glöm inte att njut av stunden, hela dagen!

Inspirerat av: Buzzfeed

Foto: Unsplash

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons