8 otroliga frierier från filmer och serier som vi aldrig glömmer

Meredith och Derek och Chandler och Monica

Alla romantikers dröm är när paret man hejar på äntligen får varandra – och kanske ännu hellre, när någon friar! Och som med mycket annat i filmens värld, görs det sällan halvdant. Här är åtta frierier som höjt ribban för alla andra, om man säger så.
24 februari, 2021
Slå på ljud

Att bli friad till är kanske den ultimata kärleksförklaringen, och många av oss drömmer om de stora orden och de stora gesterna, som här. SÅ romantiskt. Men som sagt, det är bara på film, så ge din partner lite slack om det inte riiiiktigt ser ut som nedan. Men drömma får man.

Chandler och Monica, Vänner

I ”The One with the Prosal” laddar Chandler för att ta det stora steget. Men det kommer en del saker i vägen och Chandler får inte riktigt till det. Han tror att han sabbat sin chans när han kommer in i lägenheten och hittar Monica, omgiven av hundratals tända ljus. Hon har förstått att det är hon som behöver ta över den här pucken och börjar fria till honom istället. Men, så tar han ändå över jobbet i slutändan och säger: ”Du gör mig lyckligare än jag någonsin trodde var möjligt. Och om jag får vill jag gärna ägna resten av mitt liv åt att försöka få dig att känna på samma sätt.” Naw! Drömmen!

Carrie och Big, Sex and the City

Det börjar med ett lite haltande och stelt samtal över köksön, och så vill vi ju inte ha det. Och det ”frieriet” slutade som vi alla vet även i ett totalt misslyckat bröllop. Men när Big sedan friar ”på riktigt” och sätter på henne en Manolo Blahnik-sko istället för en ring – i garderoben han byggt år henne och hennes skor – då är det magi för alla i team Carrie och Big. Istället för den stora festen och den pampiga klänningen lovar de två varandra evig kärlek under ett litet bröllop i rådhuset. Kan det bli mer rätt och romantiskt än så?

Jamie och Landon, A walk to remember

En otroligt stark kärlekshistoria, som toppas med ett ännu starkare frieri: Efter en magisk kväll där de tittat på kometer genom ett teleskop friar den tonårige Landon till sin döende flickvän.

Robbie och Julia, The wedding singer

Ok, inget frieri i den bemärkelsen att han faktiskt aldrig frågar rakt ut om de ska gifta sig där och då, men med I Wanna Grow Old With You, den mest romantiska och lökiga sång vi hört, sätter han ord på äkta kärlek. Vem vill inte få en sådan kärleksförklaring? Och bröllop blir det, så klart.

Meredith och Derek, Grey’s Anatomy

Meredith och Derek är ett av tidernas favoritpar, och vi kommer aldrig komma över hur det slutar. Derek friar i hissen där han klistrat upp hela deras kärlekshistoria i form av röntgenbilder.

Men eftersom det krävande jobbet hela tiden sätter hinder för ett ”riktigt” bröllop slutar det med löften nedskrivna på en lapp i personalrummet, där de lovar att älska varandra även när de hatar varandra och att ta hand om varandra när de blir gamla, senila och luktar illa. Och om Meredith får Alzheimers och glömmer bort vem han är lovar han att påminna henne, varje dag. Så fint!

Melanie och Andrew, Sweet Home Alabama

Att få gå in på Tiffanys, som har öppet exklusivt för dig, med en kille som ser ut som Patrick Dempsey som säger åt dig att välja vad du vill? Eh, efter att detta hänt Reese Witherspoon i Sweet Home Alabama kommer våra förväntningar på ett frieri aldrig att vara desamma som innan.

Barney och Robin, How I Met Your Mother

Här snackar vi avancerad planläggning! Casanovan Barney är kär i sin vän Robin, men efter ett kort förhållande lyckas de inte få till tajmingen – trots att de båda vill ha varandra. Efter en del turer drar spelmästaren Barney igång ett avancerat spel som går ut på att vinna Robin tillbaka – genom att lura henne att han ska fria till en annan tjej. Spelet tar slut på hennes favoritplats där hon först blir arg på honom för att ha manipulerat henne, men när hon inser att han friar går det över. Så klart.

Kurt och Blaine, Glee

Man älskar ju Klaine! Det otroliga arrangemanget till tonerna av All You Need is Love får alla andra flashmobs att kännas otillräckliga. Och Blaines tal får alla andra kärleksförklaringar att kännas otillräckliga.

Foto: Skärmdumpar

Källa: Brides, Harpers Bazaar

LÄS MER:

Så friade kändisarna – 6 otroligt romantiska historier

Kreativa sätt att fria på

Den här månaden ska du gifta dig – enligt ditt stjärntecken