Artikeln innehåller reklamlänkar

Utomhusbröllop? Här är detaljerna som fixar festen!

Bröllop utomhus i sommar?

Har du fått tänka om kring ditt bröllop i sommar? Ett val för att kunna fortsätta planera sitt bröllop är att flytta ut. Här är 17 detaljer som fixar bröllopsfesten!
20 maj, 2020

För alla som planerat att gifta sig i sommar har corona helt klart satt käppar i hjulet. Vissa har valt att skjuta fram allt till nästa år, medans andra har hittat nya vägar och sätt att fira sin kärlek på. En vanlig åtgärd verkar vara att hålla vigsel för de närmsta och skjuta på den stora festen, eller – att flytta ut!

Bröllopsfest utomhus – så lyckas du!

Det kan kännas osäkert i Sverige, att planera en fest utomhus. Men förbereder du bara rätt, är det väldigt få väderförhållande som faktiskt ställer till det. Här tipsar vi om allt från snygga värmekällor till ljusslingor och ishinkar som verkligen tar ditt utomhusbröllop till en helt ny nivå:

Infravärme till altan eller uteplats

Ett sätt att försäkra sig mot sommarvädret i Sverige är att investera i några värmelampor. Då vet du att gästerna kan stanna även om graderna sjunker på kvällen:

1. Terassvärmare, Mareld

En snygg terassvärmaren i rostfritt stål som fungerar bra utomhus. Ger en behaglig värme och har flamskydd för extra säkerhet. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

2. Hängande infravärmare, Clas Ohlson

Takhängd infravärme som du kan sätta upp utomhus eller i ett partytält. Enkla att flytta om festen och gästerna samlas på ett ställe. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Partytält som skyddar mot vind och regn

Att investera i ett stort och stabilt partytält är viktigt för festen. Då kan du slappna av om regnet skulle komma. Och tänk så mycket billigare det är med ett partytält än en lokal, så nu kan du lägga de pengarna på annat kul istället!

3. Snyggt partytält, VidalXL

Det här partytältet i antracitgrå kan du välja att stänga helt, eller låta någon vägg vara uppe så det kommer in luft. Här kan du få till ett riktigt härligt dansgolv framåt småtimmarna. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com)

Utomhusbelysning

Den här punkten är viktigt! Inte bara för att dina gäster ska se vad de gör när det börjat mörkna, utan för att sätta hela stämningen på festen. Det går inte att ha för många ljusslingor till en fest utomhus. Dekorera med lampor och skapa mysiga zoner för häng, drinkbord, dansgolv och för bröllopsmiddagen:

4. Ljusslinga i retrodesign, Northlight

En snygg ljusslinga i tålig plast, som inte riskerar gå sönder. Häng runt partytältets sidor, över brudparets plats vid bordet eller täck taket med det. Blir också stämningsfullt i ett träd eller vid utemöblerna. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

5. Snygga LED-lampor till bordet, Fermob

Så snygga lampor att dekorera bordet med. Handtaget finns i flera olika färger och de laddas lätt med en USB-sladd. Här kan du köpa de (länk till Adtraction)

6. Rund solcellslampa för trädgården, Clas Ohlson

En enkel men snygg solcellslampa som ger ett behagligt ljus i trädgården. Finns i fyra olika storlekar och är fin att dekorera i grupper. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Snygga vinkylare

För att hålla drycken välkyld är det bra med några snygga vinkylare eller isfyllda baljor.

7. Snäckformad vinkylare, Oscar & Clothilde

Varför inte duka bordet med snäckformade vinkylare? Ger en lyxig känsla till din fest. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

8. Champagnekylare, Rumours

Om du vill få plats med fler än en flaska kan en klassisk vinkylare som den här vara ett bra val. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

9. Zinkbalja, Clas Ohlson

Ett bra sätt att hålla större mängd dryck kyld är zinkbaljor som denna. Enkla att fylla med is och sedan flaskor eller burkar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

10. Glas med sugrör och lock, Åhléns

Säkra upp drinkarna från insekter och annat i naturen genom att servera dem i glas med lock och sugrör! Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

Uppläggningsfat till bröllopsfesten

När det är dags för fest behövs det ofta både fina och stora serveringsfat. Här är några av våra favoriter:

11. Stort serveringsfat, Mateus

Ett handgjort fat i keramik, som gör sig otroligt fint på en sommarbuffé. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

12. Uppläggningsfat, Gerbera

Ett enkelt vitt men vackert fat med böljande kanter. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

13. Serveringsbricka i ek, Iittala

En snygg bricka, som den här designad av Alvar Aalto, gör sig perfekt till snittar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

14. Vattentäta högtalare, Andersson

Spela musik ur vattentäta högtalare så du slipper oroa dig om det börjar regna eller någon skulle spilla sin dricka. Dessa kan placeras både stående och liggande. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

Dekorationer till bröllopet

Även ett partytält kan kännas festligt med rätt dekoration.

15. Just Married, Partykungen

Häng en snygg vimpel över brudparets platser, med texten ”just married”. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

16. Lång vimpel, Lagerhaus

Fyll taket med vimplar, som den här från Lagerhaus som är 10 meter lång. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

17. Pappersdekorationer, Partykungen

Det blir lätt mysigt och festligt med upphänga dekorationer i träd, buskar och i partytält. Här kan du köpa dessa (länk till Adtraction)

LÄS MER:

Så fixar du festen utomhus

Grillfest i trädgården – här är 9 bra kolgrillar