Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Plaggen Diana vägrade bära efter skilsmässan från prins Charles

23 mar, 2021 
AvNina Nyström
Diana i närbild
Den hjärtskärande (och fullt förståeliga) anledningen till att prinsessan Diana slutade använda vissa plagg och accessoarer från Chanel.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Prinsessan Diana var känd för sitt stilsäkra sinne och bar ofta plagg och accessoarer från välkända designers, allt från Jimmy Choo till Christian Dior. Men det fanns ett modehus hon medvetet tog ett särskilt avstånd från efter skilsmässan från prins Charles – Chanel.

Stylisten Jayson Brundson berättar om Dianas klädval

Designern Jayson Brundson arbetade som Dianas stylist 1996, samma år som skilsmässan gick igenom. I en intervju med australiensiska Harper's Bazaar berättar han att Diana efter skilsmässan inte kunde förmå sig att bära något från märket som hade den klassiska Chanel-loggan.

”Nej, jag kan inte”

Den känsliga situationen uppkom när Brunsdon skulle hjälpa henne att välja accessoarer till en outfit. Brundson föreslog ett par Chanelskor med loggan på, och Diana svarade ”Nej, jag kan inte bära det dubbla C-emblemet”. När Brundson frågade varför svarade Diana krasst: ”Det är Camilla och Charles”.

Annons

Charles och Diana hade när skilsmässan väl gick igenom redan varit separerade i ett flertal år, men fullt förståeligt ville hon ändå inte bära något som påminde henne om Camilla Parker Bowles, som följt henne som en mörk skugga genom relationen med Charles. ”Vi var tre i äktenskapet, så det var lite trångt” deklarerade Diana i den berömda BBC-intervjun där hon ärligt lyfte på locket och gjorde många kontroversiella avslöjanden.

Andra skulle ha reagerat på Dianas outfit

”Det var absolut tajmingen som påverkade hennes reaktion, det var fortfarande ganska snart efter skilsmässan. Bokstäverna påminde henne om Charles och Camilla”, säger Brunsdon i intervjun. Han menar också att det definitivt också var en detalj som andra skulle notera och reagera på, eftersom loggan är ganska framträdande.

Prinsessan Diana i gul klänning och marinblå Chanelväska
Diana med Chanelväska.

Diana slutade dock inte bära Chanel helt. Så länge inte loggan syntes kunde hon komma runt problemet.

Annons

Det betyder Chanel-loggan

Den välkända loggan står som många modeälskare vet för Coco Chanel, smek- och efternamnet på Gabrielle Bonheur ”Coco” Chanel, som grundade modehuset 1910.

Foto: TT

Källa: Elle

Annons