Prinsessan Dianas gravidstil – 16 träffsäkra looks

Prinsessan Dianas gravidstil – 16 looks

Från luftiga klänningar till vida kappor. Diana var en stilikon av rang – också när hon väntade barn. Här är prinsessan av Wales bästa gravidlooks!
30 augusti, 2022
VIDEO: Se Prinsessan Dianas gravidstil
0:42

Efter reklamen: VIDEO: Se Prinsessan Dianas gravidstil

(0:42)

Slå på ljud

Prinsessan Diana, som på många sätt struntade i de rådande kungliga klädkoderna, kom att bli en trendsättare världen över under 80- och 90-talet. Med signaturplagg som figurnära cocktailklänningar och färgstarka kostymset, ofta matchat med pärlor och trendväskor, gick hon sin egen väg stilmässigt och tog modevärlden med storm.

Prinsessan Dianas mest oförglömliga looks genom tiderna

Prinsessan Dianas gravidstil

Även när det kommer till gravidmode har hon bjudit på en hel del träffsäkra looks. Prinsessan av Wales valde ofta att bära luftiga klänningar under sina graviditeter – looks som ser lika snygga som bekväma ut. Men vi har också sett henne i vida kappor och sweatshirts.

ELLE tog en titt i arkivet och samlade prinsessan Dianas bästa gravidlooks. Scrolla ner och inspireras!

Prinsessan Dianas gravidstil – rosa klänning
Richard Young/REX

Prinsessan Diana satsade ofta på stora, luftiga klänningar när hon var gravid. Samma sommar som hon blev mamma till prins William sågs hon bära den här rosa sommarklänningen. Den uppkavlade ärmen blir verkligen pricken över i:et!

Under första graviditeten, 1982, bar Diana också den här gröna klänningen med vita prickar, rosett och krage. Fullträff!

I mars samma år sågs Diana bära den här rosa drömkappan i vid modell och med stor krage.

Samma år sågs hon bära den här blå klänningen och markerade gravidmagen med ett matchande svart knytskärp.

Drömlook! Vi kan inte annat än att älska den här stickade tröjan som prinsessan Diana valde att bära vid en hästpolomatch i Windsor, under sin första graviditet, 1982.

Ytterligare en sommardag som en gravid prinsessa kräver ytterligare en luftig sommarklänning. Här matchar Diana den vita kragen med vita skor, 1982.

Vid ett annat hästpoloevent i Windsor, 1982, bar Diana en rosa, vid klänning, vit kofta och vita pärlor kring halsen och i öronen. En look som känns dressad och samtidigt bekväm.

Ännu en rosa gravidlook med klänning och kofta, signerad prinsessan av Wales år 1982.

Här matchar prinsessan Diana och prins Charles varandra snyggt i blått. Diana bar en blå klänning i vid modell och med volangdetaljer. Också 1982.

Prinsessan Dianas stil under andra graviditeten, då hon väntade Harry 1984, liknade hennes tidigare klädval som gravid. Här i ett luftigt set med plisserad kjol och matchande topp.

När Diana var gravid med prins Harry, 1984, sågs hon på hästpolo i Windsor iklädd starkt rosa klänning som hon matchade med skor och väska i samma färg, samt en stickad kofta.

Samma år plockade Diana återigen fram en vid kappa där magen fick plats och matchade med en hatt i samma röda nyans.

I maj 1984 kom prinsessan Diana till en bankett på Royal Academy of Arts iklädd den här vita klänningen med puffdetaljer på ärmen och markering ovanför magen.

Den här blå looken med överdel i omlottmodell och plisserad kjol, matchande väska och pärlsmycken gör sig så bra med en gravidmage.

Diana i en klänning med rynkade detaljer och puffärm, samt markering ovanför gravidmagen, i augusti 1984, cirka tre månader innan prins Harry föds.

Vi avslutar med en stilren gravidlook som fungerar innan magen blir för stor – ett par sköna byxor + en vid sweatshirt.

Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa – 21 bilder

Foto: TT

SE OCKSÅ: Kungligheterna som är lika som bär
0:44

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Kungligheterna som är lika som bär

(0:44)

Slå på ljud