Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa – 21 bilder

19 aug, 2022 
Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa – 21 bilder
Dianas omåttliga känsla för stil kom inte med den kungliga titeln. Redan som Lady Diana Spencer levererade hon inspirerande mode. Här är 21 bilder på hur Diana klädde sig innan hon blev prinsessa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prinsessan Dianas stilresa genom tidernaBrand logo
Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Diana är utan tvekan en av våra största stilikoner genom tiderna. Prinsessan av Wales, som på många sätt struntade i de rådande kungliga klädkoderna, bjöd på förstklassig stilinspiration under 80- och 90-talen. Och hon inspirerar lika mycket idag som då.

Det tog inte många minuter efter bröllopet med prins Charles innan Diana var känd världen över för sina outfits. Men om du trodde att hennes omåttliga känsla för stil kom med den kungliga titeln trodde du fel. Redan som Lady Diana Spencer levererade hon den ena panglooken efter den andra.

Annons

ELLEs moderedaktör Emma Blomberg har grävt i arkivet efter Dianas tidiga modeögonblick och samlat 21 favoriter. Från stickat över skjorta till slipklänningar fram till middagen kvällen innan bröllopet. Scrolla ner och inspireras!

Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa

Diana som barn i röd jacka
Lady Diana Spencer på tidigt 1960-tal.

Redan en av de första bilderna på Diana som har blivit officiell ger aningar om den stilikon hon skulle komma att bli. Den där röda puffjackan känns dessutom som något hon lätt hade kunnat bära tjugo år senare.

Annons
Lady Diana Spencer 1968.
Lady Diana Spencer 1968.

En sjuårig Diana Spencer iklädd en söt klänning, kofta och matchande hårband – allt i Storbritanniens färger.

En ung Diana Spencer.
En ung Diana Spencer.

Diana tillbringade mycket tid på landet under sin uppväxt och var därmed tidigt proffs på att klä sig enkelt och stilrent – utan att det blir tråkigt. Här i blå stickad tröja, synlig krage under och ett par mörkblå jeans.

Annons
Diana, 1978.
Diana, 1978.

Som 17-åring arbetade Lady Diana som nanny hos ett par vänner till familjen bosatta i Hampshire. Även här satsade hon på den klassiska kombon skjorta + jeans + stickat.

Diana år 1980 innan hon blev prinsessa.
Diana året innan hon blev prinsessa.

Lady Diana Spencer i en av favoritfärgerna, rött, året innan hon förlovade sig med prins Charles. Under tröjan bär hon en vit polotröja och matchar med en rutig kjol.

Annons
Diana år 1980.
Diana år 1980.

Lady Diana bevisade tidigt att det är detaljerna som gör jobbet! Här, år 1980 medan hon jobbade på en förskola, sågs hon iklädd mörka byxor, kofta och skjorta och låter accessoarerna – pärlhalsbandet, scarfen, örhängena och väskan – bli pricken över i:et.

Lady Diana Spencer i november 1980.
Lady Diana Spencer i november 1980.

Men hej lilla perfekta färgkombo! I november 1980 sågs Diana utanför sin lägenhet iklädd mörklila filtblus med hög krage och svart stickad tröja hängande över axeln. Mörklila + svart = höstdröm.

Annons
Diana i november 1980.
Diana i november 1980.

Samma månad och år sågs hon utanför samma lägenhet i den här looken. Mörkblå pennkjol, blodröd kofta samt skjorta med hög krage och knytdetalj. Givetvis bär hon matchande handväska – och det du inte ser på den här bilden är att hon också matchar med höga blodröda stövlar. Bam!

Diana Spencer och prins Charles offentliggör förlovningen, 1981.
Diana Spencer och prins Charles offentliggör förlovningen, 1981.

Den 24 februari 1981 offentliggjordes förlovningen mellan Lady Diana Spencer och prins Charles. Dianas blå dräkt som hon bar vid tillfället (som också matchade förlovningsringen) har blivit en ikonisk look, känd över hela världen.

Annons
Diana i mars 1981.
Diana i mars 1981.

I mars 1981 bar Diana den här marininspirerade looken och tog alla med storm i sjömanskrage, röd rosett – och pärlor, såklart.

Dianas klädsel innan hon blev prinsessa – 1981.
Kärleksparet i maj 1981.

I maj 1981 åkte paret på tidig honeymoon till Balmoral Castle i Skottland. Diana gick all in på den lantliga looken i mönstrad tröja, manchesterbyxor med hög midja och stövlar.

Annons
Diana i maj 1981.
Diana i maj 1981.

Samma månad och år sågs hon i en ny hög, krusig krage.

Så klädde sig Diana innan hon blev prinsessa – maj 1981.
Diana i maj 1981.

Två månader innan bröllopet, i maj 1981, gjorde Diana ett officiellt framträdande tillsammans med prins Charles. Dagen till ära var hon iklädd röda byxor och en matchande kavaj med vita prickar.

Annons
Diana på Bond-premiär 1981.
Diana på Bond-premiär 1981.

Slipklänningar brukar inte direkt vara något man associerar med de brittiska kungligheterna, men Diana var inte heller känd för att följa de traditionella klädkoderna. Månaden innan hon blev prinsessa dök hon upp i den här otroliga sommarklänningen på en Bond-premiär.

Sommaren innan bröllopet började Diana klä sig i hatt vid offentliga tillställningar. Här i en vacker aprikos look som osar 80-tal, i juni 1981.

Diana en månad innan hon blev prinsessa.
Diana en månad innan hon blev prinsessa.

Här låter Diana en röd och vit-randig blus med stor rosett, en smyckad hatt och färgstark väst skapa en iögonfallande look. Också i juni 1981, en månad innan hon blev prinsessa.

Annons
Diana på hästpolo i juni 1981.
Diana på hästpolo i juni 1981.

En av våra absoluta favoritlooks signerade Diana är den här. I juni 1981 sågs hon på en hästpolotävling iklädd blårandig sweatshirt, vit denimkjol i pennmodell, vit skjorta och vita skor.

Diana i röd klänning en månad innan hon blev prinsessa.

På ett bröllop i juni 1981 kom Diana iklädd den här 10-poängaren till klänning. Hatten blir pricken över i:et!

Annons
Diana på hästpolo sommaren 1981.
Diana på hästpolo sommaren 1981.

På hästpolo samma sommar som bröllopet bar Diana den här småblommiga klänningen och matchade med en vit blus under. Succé.

Lady Diana bara några dagar innan hon blev prinsessa.
Lady Diana bara några dagar innan hon blev prinsessa.

Dagar innan Lady Diana blev prinsessa besökte hon en hästpolotillställning anordnad av Cartier. Hon matchade en rosa sommarklänning med stilrena smycken.

Annons
Diana på väg till parets rehearsal dinner dagen innan hon gifte sig och blev prinsessa.
Diana på väg till parets rehearsal dinner dagen innan hon gifte sig och blev prinsessa.

Lady Diana Spencers sista kväll innan hon blev prinsessa bar hon den här blå småblommiga klänningen med hög krage. Tillfället var parets rehearsal dinner.

Foto: TT

Annons