Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

4 stylingknep Diana använde – som du säkert aldrig har tänkt på

17 feb, 2023 
Dianas hemliga stylingknep
Prinsessan Dianas bästa stiltips är kanske de enda stiltips vi behöver? ELLE har samlat fyra stylingknep den kungliga stilikonen brukade använda – som du kanske aldrig har tänkt på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas gravidstilBrand logo
Se Prinsessan Dianas gravidstil

Diana är ständigt aktuell som en av våra största stilikoner genom tiderna. Prinsessan av Wales, som på många sätt struntade i de rådande kungliga klädkoderna, bjöd på en hel del stilinspiration under 80- och 90-talet. Med signaturplagg som figurnära cocktailklänningar och färgstarka kostymer gick hon sin egen väg stilmässigt och tog modevärlden med storm.

Annons

Dianas hemliga stylingknep

Men kanske är det de små detaljerna i hennes väl utvalda outfits som gör att prinsessans känsla för stil inspirerar än idag. Sådana små detaljer som många inte lägger märke till, men som lyfter hela looken till ny nivå. Så som ringar på lillfingret eller pärlhalsband knutet i ryggen.

Här är några av Dianas hemliga stylingknep – som du kanske aldrig ens har tänkt på.

Lillfinger-ringarna

Prinsessan Dianas hemliga stylingknep – ring på lillfingret
Prinsessan Dianas hemliga stylingknep – ring på lillfingret

Under de första åren som prinsessa bar Diana ofta ringar på lillfingret, inte sällan av Cartiers Trinity-modell. Ett stylingknep som inte var helt vanligt i kungliga sammanhang på den här tiden (eller nu, för den delen) men som har kommit att inspirera många sedan dess. En kul stylingdetalj som många av våra stora modepersonligheter bär – och i sin tur inspirerar andra med – idag.

Annons

Carrie-halsbandet

Prinsessan Dianas hemliga stylingknep – D-halsband

Carrie-halsbandet kanske egentligen bör gå under begreppet Diana-halsbandet? Vi talar såklart om bokstavshalsbandet som fick ett ordentligt uppsving i samband med att Sarah Jessica Parkers karaktär bar det under Sex and the city. Men långt innan det såg vi det på Diana. Både innan hon gifte sig med prins Charles, som på bilden ovan, men också flera gånger efter bröllopet (trots det stora utbud av exklusiva smycken som kom med den kungliga titeln).

Annons

Den gången hon bar dubbla klockor

Prinsessan Dianas hemliga stylingknep – dubbla klockor

Under en hästpolo-tävling bara dagar innan bröllopet, 1981, sågs lady Diana bära en rosa sommarklänning med blå accessoarer. Looken har kommit att bli ikonisk. Men inte så mycket för den stilsäkra somriga outfiten som för vad som satt på hennes handled – nämligen två uppsättning klockor.

Historien bakom stylingknepet sägs vara att Diana erbjöd sig att bära även prins Charles klocka åt honom medan han spelade en polomatch. Men trots att stildetaljen inte tycks ha varit särskilt genomtänkt från den blivande prinsessans håll har det kommit att ses som ett bevis för Dianas nytänkande och på många sätt djärva stil.

Annons

Halsband på ryggen

Prinsessan Dianas hemliga stylingknep – pärlhalsband baktill

När prinsessan Diana entrade filmpremiären av Back to the future, 1985, gjorde hon det iklädd en röd sammetsklänning från Catherine Walker. Klänningen hade djup v-ringning (vilket vi sett Diana bära många gånger även efter det) och rosett i ryggen. Och Diana passade på att göra urringningen i ryggen än mer intressant genom att addera ett pärlhalsband som hon knöt baktill.

Foto: TT, Getty

Annons