Vanligaste anledningarna till att relationer tar slut

25 okt, 2022 
AvEmma Castman
Vanligaste anledningarna till att relationer tar slut
Orealistiska krav, rädsla för ensamhet och olika platser i livet. Ja, det är tre exempel på företeelser som kan leda till att förhållanden tar slut. Läs om fler här!
Annons
Video: 8 regler Hailey Bieber och Justin Bieber har för ett lyckligt äktenskap
Video: 8 regler Hailey Bieber och Justin Bieber har för ett lyckligt äktenskap

Funderar du på varför det tog slut mellan dig och din partner? Anledningarna kan så klart variera, men det finns faktiskt vissa förklaringar som är vanligare än andra. Spana in listan nedan och ta del av några av dem!

Därför tar relationer slut – 7 vanliga förklaringar

Ni är inte på samma plats i livet

Kärleken kan övervinna mycket, men inte allt – och att inte vara på samma plats i livet som sin partner ställer ofta till det. För hur härligt ni än har det tillsammans är det nästan ett måste att ni synkar i frågor som var ni vill bo, om och när ni vill skaffa barn eller hur ni ser på pengar.

Ni har orealistiska krav på varandra

Du och din partner gör säkert så gott ni kan så ofta ni kan. Men det är bara att inse, vi kommer alla göra misstag någon gång. Ingen är perfekt, och det är viktigt att komma ihåg – annars är risken stor att ni till slut går skilda vägar. Stötta varandra i stället för att visa besvikelse när det inte blir exakt som ni tänkt, det är att vara ett team på riktigt.

Annons

Ni är rädd för att vara ensamma

Många gånger undviker vi konflikter och låtsas som att problem inte existerar för att vi är rädda för att bli lämnade. Men det är ingen strategi som håller för evigt – tvärtom. När vi minst anar det brister det ofta och då kan det vara för sent att lösa problemen som legat och grott. Att hålla känslor inne för att undvika konsekvenserna är ohälsosamt och ofta det som hindrar relationer från att fungera.

Ni jämför ert förhållande med andras

Det kommer sällan något gott ur att jämföra sig med andra. Det får er att känna er sorgsna och hopplösa – utan anledning. Fokusera på det ni har och kom ihåg att ingenting är som det verkar på sociala medier.

Ni vägrar kompromissa

Tar det emot att emellanåt ge upp på era egna önskningar har ni definitivt problem. Att kompromissa är detsamma som att acceptera varandra för de ni är, och utan ett givande och tagande är relationen i fara.

Annons

Ni håller fast i det förflutna

Det är svårt att fokusera på nuet när någon är kvar i det som var. En mening som passar särskilt bra i beskrivandet av kärleksrelationer. Så, gör relationen en tjänst och lämna det förflutna – först då kan förhållandet blomstra på riktigt.

Ni har olika känslospråk

Sist men inte minst, sättet att hantera och visa känslor. Svårt, men inte omöjligt. Ni behöver inte uttrycka er på exakt samma sätt, men ni måste ha förståelse för varandras agerande och kunna bemöta varandra i det. Testa er fram och våga prata om det ni känner och upplever, då blir det ofta bättre.

Artikelinspiration: Bestlife

Foto: TT

Annons