Därför faller du alltid för personer som inte gillar dig tillbaka

Därför faller du alltid efter personer som inte gillar dig tillbaka

Har du en tendens att falla för personer där tycket inte är ömsesidigt? Faktum är att det kan finnas en förklaring. Se här!
12 december, 2022

Att få uppleva kärlek är pirrigt, härligt och alldeles, alldeles underbart – men när känslorna inte är besvarade är det allt annat än kul.

5 tecken på att du inte kan lita på din partner
0:46

Efter reklamen: 5 tecken på att du inte kan lita på din partner

(0:46)

Slå på ljud

För hur mycket vi än önskar att det skulle klicka med någon krävs det två för att en relation ska fungera, och är inte känslorna bekräftade går det tyvärr inte att ta förhållandet framåt.

Därför är det så läskigt att definiera en romantisk relation

Anledningar till att du faller för fel personer

Känner du att du gång på gång faller för personer som inte gillar dig tillbaka? Det kan faktiskt finnas en förklaring till att historien upprepas… Här listar vi några vanliga anledningar till att så är fallet – känner du igen dig?

Du njuter omedvetet av drama

Många gånger går personer i gång på jakten, och känslan de känner när de får jaga kan bli så beroendeframkallande att de föredrar smärtan av obesvarad kärlek framför allt annat.

En händelserik och dramafylld kärleksvardag fungerar alltså som det perfekta motgiftet mot all tristess som lurar i livet.

Nu pratar alla om fenomenet #hatfishing – och här är ALLA dejtingtermer att hålla koll på

Du är rädd för att komma någon riktigt nära

Många undviker riktigt kärlek för att skydda sig själva. Och genom att gå efter personer som man vet inte delar samma känslor för en får man uppleva pirret – men utan risk.

Du har fastnat i det förflutna och är rädd för att gå framåt

Att många upplever relationer och kärlekskänslor som något otäckt beror ofta på upplevelser från det förflutna. Kanske har du dåliga minnen från tidigare förhållanden, eller har såren från hjärtekross och svek inte läkt.

Rädslan för att behöva återuppleva minnena från förr gör att vi omedvetet kan dra oss till personer där vi redan på förväg vet att kärleken inte är besvarad. På så sätt håller vi oss på avstånd, och skyddar oss själva från att eventuellt behöva bli sårade igen.

Därför är siffran 3 det magiska numret i relationer

Artikelninspiration: Your Tango

Foto: Netflix