Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Det betyder cushioning - nya otrohetsfenomenet

11 okt, 2022 
AvPenellope Ness
Det nya otrohetsfenomenet cushioning och vad det innebär
Ghosting är ett dejtingfenomen som många har hört talas om, men nu har det kommit ett nytt begrepp – cushioning. Här är allt vi vet om det nya uttrycket och anledningen till att det kan vara värre än ghosting.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: 6 tecken på att någon är attraherad av digBrand logo
Video: 6 tecken på att någon är attraherad av dig

Med det moderna sättet att dejta har det också dykt upp nya fenomen, som "ghosting" och "zombieing". Nu har det kommit ett nytt begrepp, "cushioning", och även om det låter trevligare än de andra termerna så tror vi att det här kan vara ännu värre.

Vad är cushioning?

Cushioning är en strategi där man ser till att ha valmöjligheter på potentiella partners samtidigt som man är i en relation, skriver Urban dictionary. Det görs genom att upprätthålla relationer till sina crushes – vilket i dagens läge är enklare än någonsin med hjälp av sociala medier. Det engelska ordet cushioning kan översättas till "dämpning" eller "att mildra". Cushioning är alltså ett sätt att dämpa eller mildra på hjärtesorgen efter att man gjort slut.

Annons

Är cushioning = otrohet?

I de flesta fall räknas cushioning som otrohet, skriver Refinery29. Men självklart finns det undantag. Är man till exempel i början på en relation där man inte har konstaterat att relationen är exklusiv så har man rätt till att hålla sina valmöjligheter öppna. Däremot kan det räknas som emotionell otrohet om man är i ett seriöst förhållande, eftersom du inte är ärlig mot din partner och underhåller andra kärleksintressen.

Vad är anledningen till cushioning?

Det finns olika anledningarna till att en person som är i en relation väljer att ha flera valmöjligheter på potentiella partners. Enligt Glamour är det framförallt osäkerhet som är anledningen till beteendet. Känner man sig osäker eller upplever att relationen är otillräcklig så försöker man att kompensera eller fylla ut det med andra intressanta personer.

Blir du cushioned?

Som tidigare nämnt är det enklare än någonsin att aktivt underhålla andra relationer och intressen på sociala medier. Om du upplevt ett förändrat beteende hos din partner eller bara har en magkänsla av att allt inte står rätt till, är det bäst att ha en rak och ärlig konversation med den andra personen.

Annons

Öppna upp för en lugn och mogen konversation med din partner, men var tydlig med vad du känner. Du kan exempelvis fråga om hen har kontakt med andra som hen är är intresserad av. Om din partner erkänner att hen har det kan du be om en anledning.

Om hen svarar att det är något som saknas i er relation, kan det vara en bra grund att utgå ifrån för att förbättra er relation. Om hen inte erkänner, men fortsätter att bete sig annorlunda, får du själv avgöra om relationen är värd att fortsätta investera i eller om det är dags att avsluta det. Du kanske själv känner att det är något som saknas eller som inte går att lösa.

Cushionar du någon annan?

Om det är du som underhåller andra kärleksintressen medan du är i ett seriöst förhållande är det viktigt att ifrågasätta anledningen till ditt beteende.

Saknas något i ditt nuvarande förhållande som du letar hos andra? Är du osäker på din relation med din partner? Är det något du kan diskutera med din partner och som ni kan tackla tillsammans? Fundera över dina svar på dessa frågor och reflektera över vad du egentligen vill få ut av ditt förhållande. Om det slutliga svaret är att din partner eller relation inte fungerar för dig, se bara till att vara ärlig mot både dig själv och dem.

Annons

Vad är lösningen till Cushioning?

Om du cushionar utan att vara öppen med det mot din partner, kan du behöva rannsaka sig själv. Om du inte bryr dig om att såra någon annans känslor så finns det något som du måste gräva djupare i för att förstå varför du inte tänker på hur ditt beteende kan påverka andra.

Det finns tillräckligt med svårigheter och komplicerade situationer i modern dejting, just nu behöver vi inga fler domedagsförberedelser, speciellt inte i våra relationer.

Lösningen till att sätta stopp för cushioning är att vara uppriktig, öppen och ärlig mot dig själv och din partner om vad du vill och behöver i ett förhållande. Visst ser förhållanden olika ut för alla, men förhoppningsvis kan ni båda komma överens om vad ni letar efter. Annars kan det sluta med att någon av er söker svaren hos någon annan.

Källa: Refinery29 Foto: Unsplash

Se också: Kändisar som har levt eller lever i öppna relationerBrand logo
Se också: Kändisar som har levt eller lever i öppna relationer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons