Sommarens stora kärleksastro

29 maj, 2023 
AvBernard Fitzwalter
Sommarens stora kärleksastro
Möter du din stora kärlek i juli? Svajar relationen i hettan? Eller hoppar du helst från flirt till flirt? Stjärnorna har svaren på alla kärleksfrågor inför sommaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planetBrand logo
ELLE Astro #3 - Venus, kärlekens planet

Väduren 21/3–19/4

Enligt Vädurens okomplicerade sätt att resonera är relationer något mycket enkelt. Du blir tillsammans med någon och så är det inte mer med det. Om allt fungerar som det ska utvecklas ni gemensamt, annars gör ni slut och du hittar någon annan. Men i verkliga livet brukar det inte alltid vara så enkelt, något du blir varse nu i sommar.

I juli flyter ditt förhållande på fint, du har massor av planer för framtiden och vill realisera dem så snart som möjligt. Din partner däremot verkar inte alls ha lika bråttom, särskilt inte eftersom ni faktiskt har det så bra just nu: kan ni inte bara ägna några veckor åt att njuta av varandras sällskap och göra sådant ni gillar, så kan de stora planerna vänta till hösten? Eller nästa år? Det blir med andra ord en sommar full av förhandlingar och inte alls så där okomplicerat som du vill ha det. Varje gång du försöker ta ett steg framåt dras du tillbaka igen.

Annons

Givetvis finns det ett annat sätt att se på saken. Kanske är det helt enkelt så fantastiskt att vara med dig just nu att din partner vill få ut så mycket som möjligt av den här perioden? Så kan det mycket väl vara, men det är inte det du vill höra när du försöker utveckla relationen ytterligare. Faktum är att ni båda är fel ute: du blickar enbart framåt medan din partner lever i en fantasi om nuets nyförälskelse. Ingen av er ser tillbaka och om ert förhållande ska bli långvarigt finns det några saker från förr som måste lösas först. Är relationen väldigt färsk kan det vara askan från ett tidigare förhållande som inte svalnat helt ännu, i så fall kanske du måste reda upp något med en före detta. Möjligen uppstår även arbetsrelaterade problem, för i slutet av juli och i slutet av augusti hamnar du i ytterligare förhandlingssituationer. Under några dagar vid varje tillfälle känns det som att du tvingas försvara såväl tidigare handlingar som dina förhoppningar för framtiden och att du granskas från alla håll och kanter. Varför kan livet inte bara vara så enkelt och okomplicerat som du vill ha det?

Annons

Lyckligtvis blir slutet av sommaren lättare. Alla förhandlingar upphör äntligen och din relation kan utvecklas. Till och med din partner har insett att oavsett hur underbar en viss period är, kan den inte vara för evigt. Som pricken över i befinner sig din styrande planet Mars i relationssektorn på din horoskopkarta, vilket indikerar att ni går in i en ny era tillsammans – en era av samarbete och partnerskap. Med andra ord, ni gör det här tillsammans och måste fatta gemensamma beslut. Är det här vad du önskade dig? Kanske, kanske inte – men sikta på att göra det bästa av saken.

Oxen 20/4–20/5

Antingen återhämtar du dig efter ett färskt uppbrott eller så bygger du dig ett kärleksnäste där en ny relation kan spira. Beroende på nuvarande relationsstatus vet du vilket av alternativen som gäller, men i båda fallen håller du dig på eget territorium och där tänker du stanna. Vissa kanske hävdar att du är för defensiv, men det enda du gör är att befinna dig där du är trygg – vilket är väldigt typiskt för Oxen. Kanske har du nyligen blivit sårad och vågar inte ta några risker innan du kan tro på dig själv igen. Den som vill närma sig dig måste respektera din hållning och allt det innebär, annars är du inte intresserad och du tänker definitivt inte lämna din bekvämlighetszon.

Annons

Men till och med du inser att du inte kan sitta still för alltid. Du har ett liv att leva och dessutom befinner sig två av de yttre planeterna, Jupiter och Uranus, för tillfället i ditt tecken. Visserligen har de en stillsam period just nu, men de vill ändå knuffa dig framåt och du kommer att känna av deras inverkan. Medan din egen planet Venus sakta färdas fram och tillbaka genom den nedre sektorn på din horoskopkarta, vilket stärker din trygghet, får hon kontakt med Jupiter och Uranus vid tre tillfällen. Varje gång prövar du dig själv och utvärderar det du står inför: är det något du vill ha utifrån läget du befinner dig i, har du självförtroende nog att ta dig an det, borde du motstå, ignorera det eller flyta med? Till slut antar du den utmaning som de här kraftfulla planeterna bär med sig, för det är så våra livsmönster ser ut. Men i sommar får du möjlighet att överväga det som erbjuds i stället för att bara kastas in i något, vilket du verkligen uppskattar.

Annons

Lyckligtvis är du inte ensam när du går igenom allt det här. Det finns någon i ditt liv som bryr sig mycket om dig och som är klok nog att inte komma för nära när du behöver tid för dig själv, men som hela tiden finns där om du behöver det. Den personen utvärderar samtidigt sitt förhållande till dig och frågar sig om du är den rätta just nu. I slutet av juli möts ni och kan berätta hur mycket ni betyder för varandra. Därefter vet ni att ni är ett par – även om det inte alltid verkar så. I augusti ser det ut att hetta till när Mars adderar kroppsligt begär till er redan känslomässiga relation. Att ge utlopp för begären kan dessvärre bli svårare än ni trott, era pressade scheman sätter helt enkelt käppar i hjulet. Idiotiskt, men sant. Sent i september eller i början av oktober får ni det ni längtat efter – inte perfekt, men helt okej och definitivt värt ansträngningen.

Tvillingarna 21/5–20/6

Om du har hoppats att en ny het romans ska liva upp sommaren blir du kanske besviken – men bara på grund av att det inte riktigt blir som du föreställt dig. Ditt livs nästa stora kärlek ska göra entré och finns faktiskt där redan i juli, men först bara som ett nytt ansikte på jobbet eller någon som köper sin dagliga kaffe på samma ställe som du. Det börjar med att du lägger märke till personen, känner igen hen och senare kanske byter några ord, men inledningsvis finns ingen föraning om någon romans. Det här är den sortens relation som börjar lågmält och tar tid på sig att växa. Du kanske inte märker att det sker, men det gör det.

Annons

Dessutom spanar du i fel riktning, vilket givetvis komplicerar saken. Det finns någon annan i ditt liv, en person du har ett förflutet med och du gör fortfarande ditt yttersta för att ni ska bli tillsammans igen. Faktum är att den personen vill frigöra sig från dig och försöker vänligt men bestämt förmedla att det ni en gång hade är över, men att ni kan vara vänner. Fast så fort hen backar följer du efter i försök att minska glappet mellan er. Ett något bryskt meningsutbyte uppstår, varpå du till slut uppfattar budskapet och går med på att hålla avstånd, även om du innerst inne har svårt att acceptera faktum. Du tänker att om du hittar något nytt att fokusera på blir smärtan lättare att bära, alltså kastar du dig in i en mängd olika nya projekt. Trots all energi du faktiskt lägger ner är det inget av projekten som faller väl ut och ibland känner du att allt bara är slöseri med tid – inte alls vad du hade hoppats på med andra ord.

Annons

Från mitten av augusti händer något. Du börjar acceptera det som hänt och kan till och med umgås med ditt ex, helt utan att göra några försök till återförening. Kanske jobbar ni till och med tillsammans – båda verkar ha gått vidare på riktigt. I mitten av september får du en intensiv känsla av att du är redo för någon ny i ditt liv och att du inte längre vill klamra dig fast vid det som varit, ett rejält kliv i rätt riktning. Det är då du inser att den där personen du lärde känna i juli, som du träffar nästan varje dag och har blivit riktigt nära vän med, personen som får dig att skratta och vet precis hur du vill ha ditt kaffe, faktiskt betyder väldigt mycket för dig. I slutet av september kapar du helt de sista banden till ditt förflutna och nu blickar du bara tillbaka av ren nostalgi, inte för att du vill tillbaka. Du har gjort ett viktigt vägval och kan gå vidare med stärkt självförtroende.

Annons

Kräftan 21/6–22/7

I början av juli kan det verka som om du befinner dig på exakt samma plats i livet som du gjorde för ett år sedan. Men så är det inte. Det som har hänt de senaste månaderna är att Pluto under en period lämnade relationssektorn på din horoskopkarta, men nu är tillbaka. Det betyder inte att din relation ser ut precis som innan, utan snarare att du har fått en vision om en möjlig utveckling och nu måste utforska relationen i ljuset av dina nya insikter. Kanske har du insett hur ditt liv kommer utformas om ni fortsätter precis som nu och kanske är det precis det du vill – i så fall är det nu du ska förvissa din partner om detta.

Troligen innebar det tillfälliga perspektivskiftet att du kunde identifiera sådant som du inte är tillfreds med och allt som måste förändras. Vill du anstränga dig för att lösa problemen? Eller bestämmer du dig för att ni har nått vägs ände och börjar leta efter en utväg? Valet är helt och hållet ditt. Fullmånen i juli ger klarhet och hjälper dig minnas sådant du har glömt eller förträngt – men kom ihåg att allt som har med Pluto att göra får kraftfulla konsekvenser.

Annons

I början på augusti är relationen spänd. Det finns saker som du vet att ni borde prata igenom men ni kommer inte till skott, i stället visar ni missnöje med lågmälda mumlanden. Sista veckan i augusti smäller det till, men inte i form av skrik och bråk – utan av passion. Ni får en möjlighet att återupptäcka varandra, uttrycka era känslor, prata om era olikheter och låta ilskan rinna av, allt på en gång. Det känns underbart och är förmodligen vad ni båda behöver, även om de egentliga problemen fortfarande finns kvar. Men nu vet du i alla fall att bland alla mörka moln finns några spännande blixtar.

Nu när ni kommunicerar igen, och inte bara mumlar eller sitter tysta, kan ni prata om hur ni vill utveckla relationen. När sommaren går mot sitt slut konstaterar du att ni fortfarande vill upptäcka saker tillsammans och har liknande mål i livet, däremot är era motiv helt olika. I vissa fall går din partners intentioner stick i stäv med dina egna djupt rotade värderingar, något du inte kan finna dig i. Till slut kan du identifiera de verkliga anledningarna till att du inte varit helt tillfreds i förhållandet. Du blev tvungen att gräva djupt för att hitta dem, men det är så Pluto går till väga. Han representerar det undermedvetna, det som ligger dolt under ytan. Nu när du vet vad som skaver kan du jobba på det. Du svävar inte i ovisshet längre, vilket är oerhört stärkande.

Lejonet 23/7–22/8

Det här ser ut att bli den bästa sommaren på väldigt länge. Venus, kärlekens och glädjens planet, befinner sig i ditt tecken redan från början och stannar ända till oktober, hon finns med andra ord vid din sida dagligen. Du kommer att älska det – antingen genom att unna dig mängder av godsaker eller en ny romans, oavsett så är det Venus inflytande som styr dig. Men det finns djupare aspekter också. När Venus sammanstrålar med solen i mitten av augusti kanske du inser att du har fått det du vill ha och är nöjd som det är. Månaderna innan fanns det fortfarande saker du ville göra eller införskaffa, men nu är du nöjd och har inget behov av att anstränga dig ytterligare. Som våra liv ser ut i dag uppmanas vi ständigt att öka tempot, sikta högre eller spendera mer – de stunder då vi faktiskt kan känna oss tillfreds med vad vi har och var vi befinner oss är sällsynta. Den här gången sker det dessutom i Lejonets tecken, så i sommar kan du förvänta dig några dagar då du verkligen är nöjd med dig själv och din tillvaro. Sen dröjer det förvisso inte lång tid förrän nästa våg av planetär aktivitet kräver din uppmärksamhet, men försök att minnas känslan av lugn och inre tillfredsställelse när den hektiska vardagen är tillbaka.

Annons

Samtidigt som Venus inflytande får dig att utstråla lycka och harmoni kan dina naturliga ledaregenskaper bli mindre framträdande, något som får dina rivaler att försöka ta tillfället i akt. Det uppstår några intensiva duster i juli och augusti, när arbetskamrater vill fatta långsiktiga beslut utan att konsultera dig först. Du slår tillbaka och vinner – såklart, det gör du alltid – men lite av den där härliga stämningen Venus förde med sig går förlorad. Men om arbetslivet är tävlingsinriktat, så är privatlivet ljuvligt, speciellt i din allra mest intima relation. Samtal om en gemensam framtid och framför allt en gemensam ekonomi, vilket annars kan leda till jobbiga bråk, verkar utmynna i fullt samförstånd utan några som helst hårda ord. Beror detta på att din partner håller med dig utan att behöva övertygas eller är det du som är ovanligt flexibel? Oavsett vilket så ligger Venus bakom – hon framhäver alltid likheter snarare än olikheter – och båda blir väldigt nöjda med det ni kommer fram till.

Annons

I september börjar Venus röra sig framåt igen och det vill även du göra. En ny möjlighet dyker upp, knappt mer än en vag idé än så länge och i vanliga fall hade du velat veta mer, men nu är du redo att haka på – vilket säger en hel del om ditt nya stärkta självförtroende. Precis som en riktigt välkommen semester är den här sommaren med Venus precis vad du behöver.

Jungfrun 23/8–22/9

Ända sedan Saturnus gjorde entré i relationssektorn på din horoskopkarta i mars har du känt av hans närvaro och den press den innebär. Nu när din egen planet Merkurius återvänder till ditt tecken kan du för första gången konfrontera Saturnus där han befinner sig nu. Detta sammantaget indikerar att ditt nuvarande förhållande ställs inför en del prövningar under de kommande veckorna. Det låter tufft, men relationer som överlever tuffa perioder blir ofta bättre och starkare – detsamma gäller även er.

Något som förblir opåverkat under den här tiden är din tro på att förhållandet kan förbättras. Du identifierar svagheterna – om inte, så hjälper Saturnus snart till – och är övertygad om att allt går att lösa. Eftersom Mars huserar i ditt tecken under större delen av juli och nästan hela augusti, kan han bistå med den styrka och beslutsamhet du behöver. Din egen planet Merkurius finns dessutom på plats i augusti och september och på din födelsedag finns även solen där. Du har en fenomenal planetallians på din sida, så att tackla Saturnus framstår inte längre som hopplöst.

Annons

Saturnus har en benägenhet att belysa sådant som är på gång att krackelera. Du och din partner fattade ett stort beslut tidigare i år, något ni båda var överens om, men nu verkar tvivel komma upp till ytan och ni måste diskutera på nytt. Plötsligt framstår det ni hade innan den här situationen uppstod som rena idealet och ni vill båda hitta tillbaka. Om det går. Du inser såklart att ni inte kan spola tillbaka tiden och att allt säkert ändå inte var lika fantastiskt som ni minns det, men ni kan använda de positiva minnena som en sorts målbild för framtiden. Diskussionerna blir många och vem som vinner mark varierar, men försök att inte se det som en kamp. Ni försöker få saker att falla på plats, inte isär.

Det hela blir faktiskt inte så svårt som det först verkade. Båda era respektive planeter ingår i tre kraftfulla linjeringar i augusti och september, vilket indikerar att ni fortfarande vill samma sak, innerst inne. Ni vill stötta varandra och faktum är att ni står varandra mycket närmre än ni tror. Ni ser fina egenskaper hos varandra och båda är beredda att kompromissa för att få förhållandet att fungera. Första veckan i september är krisen över. Ni har varit öppna mot varandra och er ärlighet har lett till ökad förståelse. Och som alltid med Saturnus har ni gått stärkta ur striden.

Annons

Vågen 23/9–22/10

Alla vet att Vågar är de trevligaste människorna. Men varför är det så? Dels beror det på att du alltid sätter andra personer i första rummet, i ett förhållande uppmärksammar du din partners behov och gör allt för att tillgodose dem. Utifrån sett ser en relation med en Våg alltid lycklig och harmonisk ut – men i själva verket kan det vara så att Vågen bara får en fjärdedel av sängen medan den andra personen breder ut sig och sover gott på resterande tre fjärdedelar. Ändå skulle du säga att ni har ett fint upplägg.

Men tänk om du för en gångs skull var lika självcentrerad och krävande som zodiakens övriga tecken? Tänk om du sa att du vill ha en relation där du också får bestämma och därmed minst hälften av fördelarna? Eller kanske till och med alla? Du tänker säkert att nej, så kan du inte göra och att det vore oförskämt att ens överväga, men faktum är att du den senaste tiden har låtit dig skuffas undan till förmån för andra och det är dags att återställa balansen. Du kan inte låta den ojämlikhet som dominerar din nuvarande situation utgöra grogrund för framtiden.

Annons

Från slutet av juli till början på september befinner sig din egen planet Venus i det område på din horoskopkarta som handlar om förhoppningar och ambitioner. Genom hela augusti glider hon långsamt bakåt och då får du tid att tänka igenom beslut som du nyligen fattat innan hon rör sig framåt igen när sommaren går mot sitt slut. Samtidigt får hon kontakt med Jupiter och Uranus, planeter som tar ut riktningen i ditt liv på längre sikt. Ingen av dem ställer några krav, men de låter dig se möjliga alternativ och uppmuntrar diskussioner. Du kan lätt staka ut en väg framåt och se vart den för dig, men kommer du få det du verkligen vill ha? Om du vill kan du utan problem ta ut en ny riktning, men du måste erkänna för dig själv vad du vill och ge dig själv tillåtelse att verkligen satsa. Men först måste din nuvarande tillvaro eller relation förändras, det är en del av processen. Andra människor ska ge utrymme åt dig, inte vice versa.

Annons

I början på september befinner sig Mars i ditt tecken och då får du energi till en nystart i en riktning bara du väljer. Det kan kännas som att du har en hel del att ta igen, vilket till viss del stämmer, men de veckorna du ägnade dig åt djup självreflektion och åt att kraftsamla har varit oerhört värdefulla.

Skorpionen 23/10–21/11

De kommande månaderna kan bli helt osannolikt frustrerande, eller oerhört givande. Om du tar dig an sommaren med din sedvanliga koncentration och kraft kommer du förlora mer än du satsar, men om du tillåter dig själv att varva ner lite, låter tempot matcha årstidens lunk och lär dig göra saker utan frenesi, då kommer det gå bra.

Vikten av en mer tillbakalutad inställning blir påtaglig i slutet av juli när ett av dina privata projekt helt oväntat stoppas av din partner. Du blir helt förbluffad. Du har ju planerat allt in i minsta detalj, sökt i evigheter på nätet efter de bästa priserna och alternativen. Det kan väl inte finnas något som helst att protestera mot? Förutom kanske det faktum att det är du som fattat alla beslut. Du har bestämt vad, var och när utan att be om medgivande eller synpunkter. Det är med andra ord inte konstigt alls att din partner sätter stopp för projektet. Och det handlar inte bara om ett kostsamt inköp eller långväga resmål, det ligger djupare känslomässiga saker bakom. Det enda du kan göra nu är att överge dina planer och ta reda på vad som egentligen händer i er relation.

Annons

Något liknande inträffar i slutet av augusti. Den här gången handlar det om att du sätter press på någon. Ju hårdare du trycker på, desto svårare blir det att få som du vill. Till slut orkar du inte mer och ger upp. Lösningen är att inte trycka på alls, utan helt enkelt se vad ni kan komma fram till gemensamt och låta det som passar er båda bäst ta form utifrån era samtal. Du tycker kanske att ödets makter verkar ha bestämt sig för att inte låta dig få det du vill ha, men så är det inte. Det är universum som säger att du inte ska fixera dig vid specifika resultat eller särskilda tillvägagångssätt.

Kanske har du styrt in i en återvändsgränd, i så fall behöver du bara backa några steg och börja om därifrån. Nyckeln är flexibilitet och viljan att testa nya idéer. Om du insisterar på en specifik färdväg eller destination, så kan vilka hinder som helst dyka upp. Om du i stället kan tänka dig alternativa vägar blir det lättare att lyckas. Ta reda på vad som fungerar för dig – och inte minst vad som fungerar för din partner. Skorpionen är trots allt ett vattentecken, någon som är anpassningsbar och kan flyta med strömmen. I slutet av augusti uppstår en mycket lyckosam linjering mellan dina två styrande planeter, Mars och Pluto, vilket indikerar möten med nya människor och utbyte av idéer. Det verkar i alla fall som att planeterna har lyckats befria dig från fixeringarna – du kan påverka dig själv, dina relationer och din framtid. Det bådar väldigt gott.

Skytten 22/11–21/12

Vad vill du få ut av ditt kärleksliv? Något vilt och passionerat som bränner ut dig men får dig att vilja ha mer? Eller något mer själsligt? Någon du kan avguda på avstånd? Eller bara någon som följer med på dina äventyr? Förmodligen allt detta.

Annons

Oavsett var du befinner dig i livet och vem du eventuellt är tillsammans med, så är det två saker du bör tänka på inför sommaren. Det första är att Venus befinner sig i den översta och mest raffinerade, filosofiska och andliga delen av din horoskopkarta. Din syn på kärlek och vilken sorts relation du vill ha har alltså formats därefter, något exceptionellt och oöverträffat. Mycket inspirerande, men inte särskilt realistiskt. Ett sådant förhållande är i det närmaste omöjligt att få, så det är lönlöst att jämföra dig själv eller en partner med det idealet. Om du är nykär och precis i början av en relation kan det såklart kännas som att ni har allt det där, åtminstone för tillfället, men om du är singel eller befinner dig i ett mer långvarigt förhållande borde du se lite mer sakligt på tillvaron. Försök att uppskatta även det vardagliga och de små gesterna av kärlek.

Det andra är att du känner dig åsidosatt. Personen du avgudar verkar göra stora framsteg i sommar, den ena framgången avlöser den andra. Du gläds givetvis å din partners vägnar, men samtidigt upplever du att avståndet mellan er ökar och din självkänsla sviktar. Kanske finns där också en gnutta avundsjuka … varför är det inte du som står där på podiet och får ta emot applåder? Svaret är att alla har sina med- och motgångar, just nu har din partner flyt medan det går trögare för dig – precis som för de planeter som representerar er båda. Om några månader kommer det vara tvärtom och om ni verkligen bryr er om varandra borde det här inte spela någon roll. Ändå kan du inte låta bli att jämföra er relation med det kärleksideal som Venus utstrålar för tillfället. Men du är faktiskt inte åsidosatt. Vid flera tillfällen under den här perioden sträcker din kärlek ut sin hand mot dig, ber kanske till och med om din hjälp och pratar hela tiden exalterat om allt ni ska göra tillsammans – hen vill ha dig vid sin sida. Just nu är det din partner som har lite extra styrfart och det är väl okej? Ni är på en gemensam resa, precis som du alltid har önskat dig. Du är där nu, låt inte några ouppnåeliga ideal förta känslan.

Annons

Stenbocken 22/12–19/1

Har du någonsin tagit dig an en viss syssla för att slippa ta itu med något viktigare, större och kanske lite jobbigt? De kommande månaderna kan kännas ungefär så för dig, men frågan du bör ställa dig själv är: vad är du rädd för?

Tidigare i år gick Pluto in i Vattumannen efter att ha tillbringat mer än tio år i ditt tecken och för några veckor sedan gled han tillbaka in i Stenbocken, där han stannar resten av året. Du är väl medveten om vad som händer när Pluto befinner sig i ditt tecken, så när du återupplever samma sorts stämning och press som tidigare blir det något av en lättnad. Känslan är bekant och du vet hur du ska hantera läget. Men det du egentligen borde fokusera på är att din egen planet Saturnus färdas genom Fiskarna, vilket indikerar att du ska göra dig hemmastadd i nya miljöer och knyta nya kontakter, såväl privat som yrkesmässigt. Det kan låta enkelt, men för dig är det rena minfältet. Det tar alltid lång tid innan du kan lita fullt ut på någon och du fasar för allt kallprat som ingår i det dagliga umgänget. Tänk om du säger fel saker? Tänk om du blir missförstådd? I juli uppstår en situation då någon du betraktade som en god vän inte alls håller med om något du säger och det hela utvecklas till ett gräl. Du inser hur olika era värderingar och ståndpunkter är, trots att ni är kompisar. Det enda du kan göra är att be om ursäkt eller backa, vilket du också gör – men händelsen förstärker ytterligare din rädsla för att lita på folk och att komma någon nära.

Annons

Att isolera sig är ingen bra lösning. Du måste våga öppna dig, både på jobbet och i dina privata relationer. För att stärka dig i detta befinner sig Venus, kärlekens planet, hela sommaren i den del av din horoskopkarta som handlar om avlägsen framtid – du får med andra ord en indikation på vad du ska sikta mot. Hon står inte i direktkontakt med Saturnus, men hon finns där som en vägvisare och ger dig något att tro på. Kanske har du ansträngt dig för hårt med att forma nära relationer och kanske har du försökt utveckla dessa relationer lite för snabbt. I så fall ska du passa på att sänka dina krav och bli mindre inställsam nu i sommar när Saturnus drar ner på sitt tempo. När även Jupiter och Uranus saktar ner inne i kärlekssektorn på din karta, kanske du märker att somliga personer du bryr dig om plötsligt får starkare känslor för dig och vill umgås mer. Dina relationer får utrymme att formas på rätt nivå, vilket är bra. Som grädde på moset inleds en ny vänskap i mitten av augusti och tack vare Venus inflytande står ni varandra väldigt nära redan i slutet av månaden. Ni trivs verkligen i varandras sällskap och är kanske till och med redo att låta relationen utvecklas, men det är också fullt förståeligt om du vill avvakta ett tag och bara njuta av det ni har nu. Jämfört med hur du mådde i början av sommaren känns livet mycket härligare nu.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Om du har längtat efter en kärlekssommar så är det 2023 som gäller. Under de kommande tre månaderna befinner sig Venus i relationssektorn på din horoskopkarta och hela nio sammanstrålningar mellan olika planeter som styr dig och dina beundrare antyder att du får en hektisk period.

Det finns fyra olika relationer som spelar stor roll här – inte nödvändigtvis fyra intima relationer, även om det kan vara så. I ett fall ligger fokus på ditt arbete och din status, är det en romans med en kollega? Kanske, men i så fall är det nog ett sorts maktspel – spännande, men du får inte den närhet och känslomässiga bekräftelse du behöver. Sannolikt får du möjlighet att liera dig med någon som stiger i graderna väldigt snabbt och under några få veckor förändras ditt liv totalt, men kraven är för höga så i mitten av augusti bryter ni upp och förblir vänner. Du umgås också med någon vars inställning till livet är mer lättsam och lekfull, du slipper ambitionsmätning och ni har väldigt kul tillsammans. I slutet av juli får du för dig att det är den här personen du verkligen vill ha, kanske är det också därför du bryter den andra relationen, men ju längre sommaren går, desto mer går det upp för dig att även detta är en sommarflirt som inte kommer överleva hösten. De stunder ni är tillsammans är underbara, men så fort du vill planera för framtiden börjar ditt nya kärleksobjekt tvivla.

Annons

Som den Vattuman du är värdesätter du din självständighet. Vågar och Tvillingar, de andra lufttecknen, behöver alltid en partner medan du trivs bra på egen hand. Solens linjering med din styrande planet Uranus i juli påminner dig om hur mycket du tycker om att träffa nya människor och göra nya saker, men i augusti inser du att nära relationer innebär att offra lite av sin frihet – du måste bestämma dig för om det är ett pris du är villig att betala. I september blir du tack vare solen påmind om att en relation kan definieras på många sätt, något som väcker den radikala gränsöverskridaren inom dig. Men kan du hitta någon likasinnad? Och kan två så pass fria själar verkligen ge sig hän åt varandra?

Samtidigt som Venus och Uranus försiktigt går in och ur linjeringar med varandra frågar du dig själv om det du har verkligen är det du vill ha. På sätt och vis är frågan onödig, för ditt hjärta hittar svaret innan hjärnan gör det. När sommaren går mot sitt slut har du massor av roliga minnen och du har fått svar på några av dina frågor, men kanske viktigast av allt: du har din självständighet i behåll.

Annons

Fiskarna 19/2–20/3

Ett av alla tecken på att Saturnus befinner sig i ditt tecken är att du tar ditt kärleksliv på allvar. Tidigare har du inte varit särskilt nogräknad och det resulterade i relationer som rann ut i sanden lika snabbt som de inleddes. Nu, däremot, verkar du leta efter något mer hållbart, ett förhållande med fasta ramar och en tydlig riktning. Eller åtminstone vissa förhållningsregler att hålla sig till. Förmodligen är det första gången du tampas med Saturnus på det här sättet, du blir med andra ord tvungen att ta lärdom längs vägen.

I juli, när en fantastisk linjering mellan din styrande planet Neptunus och din partners planet Merkurius uppstår, ser allt ut att flyta på fint. Du har precis den sortens relation du uppskattar: ni är fascinerade av varandra, exalterade över allt ni har gemensamt och nyfikna på det som gör er olika. Det bästa av allt är att ingen av er är särskilt seriös. Men i augusti går Merkurius in i det tecken som ligger mitt emot ditt i zodiaken och han känner genast tyngden och allvaret från Saturnus. Med tiden tappar han styrfart och börjar i stället backa, nästan som att han försöker undkomma Saturnus. Kanske känner din partner av att du vill göra relationen mer formell och börjar oroa sig för att det ska förta er spontanitet. Du märker detta och anstränger dig för att låta allt vara som vanligt, Neptunus befinner sig nämligen också i retrograd och närmar sig Merkurius i ett försök att återvinna den bekymmerslösa inställningen. Men Saturnus är obeveklig, han kommer inte att lämna Fiskarna än på ett tag.

Annons

Som tur är finns det en lösning på problemet. Neptunus representerar den bild av dig själv du visar utåt, den roll du tar på dig att spela, och just nu adderar Saturnus en sorts seriositet som du anammar i den rollen. Men du har även en annan sida, den andra fisken i symbolen för ditt tecken, och det är din privata sida. Det är en sannare och mer genuin sida av dig, som inte styrs av Neptunus utan av Jupiter. I augusti och september sammanstrålar Jupiter med Merkurius på samma lekfulla sätt som med Neptunus i juli, alltså kommer ni kunna hitta tillbaka till det ni hade, som båda uppskattade. Det ni måste göra är att hålla förhållandet utanför strålkastarljuset samtidigt som du själv, utåt sett, förmedlar den seriositet som Saturnus förväntar sig. Tänk dig att du är en filmstjärna som skiljer på persona och privatliv. Låt omgivningen se att ni umgås, men gör inte förhållandet offentligt. Rent privat kan ni fortsätta som förut. Det kan hända att du måste spela lite teater för att tillfredsställa Saturnus, men det gör du utan svårighet. När sommaren går mot sitt slut kan du konstatera att strategin fungerade – ni står varandra närmre än någonsin.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons