Månadens horoskop maj 2024 – så blir din kommande månad

24 apr, 2024 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
månadshoroskop maj 2024
Spotlight/Launchmetrics
Månadens horoskop för maj 2024 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av astrologen Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad. Läs hur din kommande månad blir i ELLEs horoskop!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärntecken

Oxen 20/4–20/5

Du inleder maj med att fatta ett beslut som rör din framtid. Det kan vara en investering i form av till exempel ett husköp, en lägenhet eller ett företag. Du kan även överväga att förändra något som varit din vardag länge. Beslutet blir tydligare ju närmare nymånen du kommer. Nymånen den 8 maj är i ditt eget tecken och det förstärker alla beslut du tar för din egen skull. Mitten av perioden handlar om nöjen, att träffa vänner och utveckla nya intressen. I slutet av maj kan du ta ett steg uppåt i karriären, det innebär både bättre lön och utrymme att påverka arbetet.

Väduren 21/3–19/4

Maj handlar om att ta ansvar i ett gräl hemma. Du anser att felet ligger hos alla andra, men inser att du själv faktiskt är en bidragande orsak till tjafset. Mycket den här månaden handlar om att mogna och växa. Slutet av maj innehåller roliga aktiviteter, det blir en livlig period fylld med nöjen. Fullmånen den 23:e markerar en nystart.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Du går in i maj med en frågeställning och avslutar perioden med ett svar. Hela maj handlar om att söka och finna. Det kan vara frågor som rör relationer eller ditt arbete och din personliga utveckling. Det här blir på många sätt en av de bästa månaderna på året, du känner att du går från klarhet till klarhet. Fullmånen den 23:e blir kulmen på en lång rad nöjen.

Kräftan 21/6–22/7

Fram till nymånen den 8 maj är det en harmonisk period där du fokuserar mycket på dina egna intressen och det som är viktigt för dig. Efter nymånen kommer en period där du känner dig lite osäker. Känslan byggs upp under tid och når sin kulmen vid fullmånen den 23:e. Det är vid den här tiden som du fattar ett på många sätt för dig viktigt beslut.

Lejonet 23/7–22/8

Du inleder maj med en härligt positiv energi. Mötet mellan solen och Uranus ger dig fantasi och nya idéer. Vid nymånen går du in i en mer eftertänksam fas och reflekterar över olika beslut du fattat. Mitten av perioden blir social och aktiv. Du är utomhus mycket och öppen för att möta nya människor. Slutet av perioden handlar om hem och familj.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Du inleder maj stabilt med mycket jordnära energier, något som når sin topp när det blir nymåne i Oxens tecken. Efter den kommer du in i en lite hetsigare period, mycket händer på kort tid. Här gäller det att vara alert för att hänga med. Slutet av perioden handlar om ett speciellt möte med en speciell person. Du går in i en bubbla där det bara är ni som gäller.

Vågen 23/9–22/10

Under början av maj är du väldigt säker på vad du vill och ditt liv tuffar på som ett tåg på räls. I mitten av perioden börjar blandade känslor röra upp beslut som du tidigare varit säker på. Det blir en period då du ifrågasätter en hel del. Vid fullmånen den 23:e börjar en social och utåtriktad tid. Det är mer nöje och äventyr än hårt arbete – en bra och utvecklande tid.

Skorpionen 23/10–21/11

Maj inleds med många bra idéer och positiv energi. Det här är en bra period att söka nytt arbete eller förändra inriktningen på din vardag. Efter den 8:e är du mer tveksam till förändring, då vill du njuta av våren, dina vänner och kanske en ny relation som kommit in i ditt liv. Det blir utåtriktade och sociala dagar där du undviker att ta beslut.

Annons

Skytten 22/11–21/12

Början av maj handlar om en djup kärlek och fullständig dedikation. Du går in i en period där någon betyder mer för dig än allt annat. Känslan kan vara magisk, och uppslukande. I mitten av maj avtar det värsta ruset och vardagen gör sig påmind. Slutet av maj blir en tid för kompromisser och att hitta nya rutiner i en delvis ny vardag – en intressant tid.

Stenbocken 22/12–19/1

Du inleder maj med en resa. Det kan vara en fysisk resa där du vill prestera men kan också handla om inre utveckling. Det blir en positiv tid då du blir mer säker på vad du egentligen vill göra. Mellan den 8:e och den 23:e är det fokus inför ett visst mål du har. Det blir en tid som handlar om mental och fysisk träning. I slutet av maj ger allt hårt arbete utdelning.

Vattumannen 20/1–18/2

Maj handlar om en investering som du vill göra, men också om en ny tid för din del. Det här blir en period då du vill utveckla och förändra mycket i ditt liv. Det mesta du planerar rör familjen men också en investering som kan ge er lite guldkant på vardagen. Mitten av maj ger dig bättre ekonomi och ökar friheten i de val du gör.

Fiskarna 19/2–20/3

Maj handlar om att resa och upptäcka nya miljöer. Det kan både röra sig om en längre resa eller kortare utflykter under kvällar. och helger. Känslan av att få byta miljö är det viktiga. Under den här perioden kan du möta många nya, intressanta människor som du kommer att ha kvar länge i ditt liv.

Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons