Månadens horoskop juni 2024 – så blir sommarens första veckor för dig

21 maj, 2024 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
månadens horoskop juni 2024 elle
Spotlight/Launchmetrics
Juni bjuder på en härlig mix av lugn, nystarter och spännande möten för alla stjärntecken. Tvillingarna hittar glädje i vardagen, Väduren rättar till gamla misstag, och Lejonet blommar under sommarens sol. Läs ditt månadshoroskop för juni 2024, som skrivs av ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz Baurén, och se vad sommarens första månad har att erbjuda.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här elementet tillhör ditt stjärnteckenBrand logo
Det här elementet tillhör ditt stjärntecken

Juni månad inleds med en underbar mix av lugn, nystarter och inspirerande möten för alla stjärntecken. Tvillingarna får en chans att landa i vardagens små guldkorn, medan Väduren kan rätta till gamla missförstånd och välkomna förändring. Lejonet strålar under solens energi och njuter av friheten i nuet. Jungfrun finner oväntad lycka i vardagens rutiner och Vågen påbörjar en spännande inre resa. ELLEs astrolog Felicia Stålkrantz Baurén ger dig månadens horoskop för juni 2024 – sommarens allra första månad.

Tvillingarna 21/5–20/6

Efter en händelserik maj går du in i en betydligt lugnare period. Du landar mer i dig själv och i din vardag. Även om det stundvis kan kännas händelselöst betyder det inte att du har tråkigt. Tvärtom får du chansen att hitta tillbaka till guldkornen i vardagen, som berikar ditt liv. Det här är också en period som handlar om möten. Du träffar många intressanta människor och vissa kommer att stanna kvar i ditt liv. Du får många fina vänner i juni.

Annons

Väduren 21/3–19/4

Du inleder juni med en Nymåne i Tvillingarna och det ger dig en chans att rätta till ett gammalt missförstånd. Om du tar den här möjligheten kan du hitta tillbaka till en vän som du glidit ifrån men som du saknar. Nymånen handlar också om att välja väg och i ditt fall lutar det åt en rolig förändring. Det här är ett beslut som vuxit fram den senaste tiden och du kommer att gå från tanke till handling i slutet av juni.

Hela månaden andas hopp, glädje och värme

Oxen 20/4–20/5

Juni blir inledningen på en ny tid för de flesta Oxar. Från Nymånen den 6:e till Fullmånen på midsommardagen råder en magisk tid som grundar sig mycket i naturens energier. Du gör många medvetna val den här perioden och det gör att du känner dig tryggare i dig själv och ser mer positivt på framtiden. Hela månaden andas hopp, glädje och värme. Det är en tid då du mognar och växer som människa.

Kräftan 21/6–22/7

Efter ditt vägval i slutet av maj känner du dig lugnare och mer självsäker. Det är en ny, nästan lite kaxig Kräfta som möter sommaren den här månaden. Juni andas hopp för dig. Från Nymånen till Sommarsolståndet är det en livlig tid då det mesta kan hända. Våga lita på att universum leder dig rätt. Ibland är det bra att släppa kontrollen och glida med strömmen.

Annons

Lejonet 23/7–22/8

Juni handlar om sol och energi. Det här är den tid då du blommar ut och blir ditt bästa jag. Lejonet lever för ljuset och hela juni fram till sommarsolståndet den 20:e är en av de bästa perioderna i år. Juni handlar om aktivitet, vänner och att vara utomhus. Har du möjlighet är du ledig en hel del. Du njuter av friheten i att ta dagen som den kommer och leva i nuet.

Jungfrun 23/8–22/9

Du fortsätter vara i din bubbla fram till Nymånen då du plötsligt vaknar upp och vardagen tar vid. Det kan låta väldigt oromantiskt, men för den praktiska Jungfrun är den här tiden nästan bättre än den första förälskelsen. Att få vardagen och rutinerna att fungera i ett förhållande gör dig väldigt lycklig. Under midsommar förändras något i ditt liv, det handlar om en chans till en ny början.

En drömsk tid börjar, då dina vildaste drömmar kan slå in

Vågen 23/9–22/10

Du börjar juni på samma sätt som du avslutade maj, med mycket nöjen och fest. Under mitten av perioden får du plötsligt nog av att vara social och du drar dig tillbaka inom dig själv. Nu börjar en spännande period då du utforskar ditt inre och försöker hitta vem du är. Mellan sommarsolståndet den 20:e och midsommarhelgen börjar en nästan drömsk tid, då dina vildaste drömmar kan slå in.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Du börjar månaden med att ifrågasätta en person som nyligen kommit in i ditt liv. För dig är uppriktighet en av de viktigaste grundstenarna i en relation, men hen ser lite annorlunda på vikten av ärlighet. Mitten av juni handlar om en resa och om möjligheten att hitta inspiration att ta med hem till vardagen. Under slutet av månaden försöker du hitta en balans mellan att unna sig och att tänka ekonomiskt.

Skytten 22/11–21/12

Om maj fokuserade på passion och kärlek handlar juni till stor del om familjen och vikten av att hålla ihop. Det blir en inledningsvis småjobbig tid då dina värderingar ställs mot din partners och ni inte alltid tycker lika. Men Juni handlar om att anpassa sig till varandra och till bådas familjer och vänner. Midsommar blir en intressant helg då olika traditioner möts och smälter samman.

Stenbocken 22/12–19/1

Efter att ha visat att du kan prestera går du in i en lugnare lunk privat och på jobbet. Början av juni handlar om att hitta tillbaka till vardagen, innan en efterlängtad resa ger dig nya perspektiv. Veckorna mellan Nymånen den 6:e och Fullmånen i ditt eget tecken den 22:a blir några av de bästa i ditt liv.

Annons

Midsommarhelgen blir starten på en härlig sommarperiod

Vattumannen 20/1–18/2

Under juni landar du sakta men säkert i en ny vardag. Det kan handla om att du bytt jobb, börjat plugga eller på annat sätt förändrat ditt liv. Under den här perioden ligger fokus på djur eller barn. Du lägger dina vanliga intressen åt sidan för att ge så mycket av din tid och omsorg som möjligt. Midsommarhelgen blir starten på en härlig sommarperiod.

Fiskarna 19/2–20/3

Du inleder den första riktiga sommarmånaden med ett löfte till dig själv. Du har varit så fokuserad på alla andras behov att du glömt bort att ta hand om dig själv. Juni blir starten på en period då du satsar på att utveckla dina intressen och tillåter dig att växa som person. Det intressanta är att när du prioriterar dig själv får du mer ork att finnas där för andra.

ELLE Astro #2 - Merkurius retrogradBrand logo
ELLE Astro #2 - Merkurius retrograd
Annons