Så blir du som mamma – enligt ditt stjärntecken

25 nov, 2022 
AvEmma Castman
Så blir du som mamma – enligt ditt stjärntecken
Påverkar ditt stjärntecken hur du blir som mamma? Ja, det är mycket möjligt! Här listar vi exempel på egenskapsdrag du troligtvis kommer ha som förälder – enligt astrologin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Undrar du hur du kommer att bli som mamma – rolig och lekfull, överbeskyddande och kärleksfull – eller kanske en blandning? Stjärnorna har svaret! Spana in listan nedan och ta reda på vilken typ av förälder du kommer att bli, enligt ditt stjärntecken.

Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärntecken

Astro: Så blir du som mamma

Vattumannen (20/1–18/2)

Mammor med vattumannen som stjärntecken tillför ofta intellektualism till föräldraskapet och uppmuntrar mer än gärna sina barn till att utbildade sig och följa sina drömmar. Därtill tenderar de att agera ganska rebelliskt, och det smittar ofta av sig på deras barn.

För vattumännen är det viktigt att vara vän med alla, vilket leder till att många mammor med det här tecknet blir mer av en vän till sitt barn än en förälder.

Annons

Fiskarna (19/2–20/3)

För fiskarna handlar nästan allt om instinkt och känsla. De är mjuka i sin framtoning och vänliga mot allt och alla – inte minst sina små. Mammor med fiskarna som stjärntecken är dessutom väldigt känsliga för sina barns behov, och det kan vara viktigt att påminna sig om att barn måste få lära sig saker själva.

Som fisk uppmuntrar du ditt barn till att få utlopp för det kreativa, och inspirerar mer än gärna till skapande i alla dess former.

Väduren (21 mars–19 april)

Vädursmammor är ständigt på språng och uppmuntrar gärna sina barn till att sporta och vara utomhus så mycket det bara går. De är själva gärna med på aktiviteterna, vilket bidrar till att ni skapar många fina minnen ihop.

Vädurar är kända för att inte be om hjälp, samtidigt som tålamodet inte är det bästa… När det behövs, påminn dig själv om att räkna till tio – och kom ihåg att det inte är farligt att våga visa sig svag.

Annons

Oxen (20 april–20 maj)

Oxar är de mest vänliga, omhändertagande och tålmodiga av alla tecken – och det gör dem till väldigt kärleksfulla mammor. Därtill är de också väldigt materialistiska, så en oxmamma kommer definitivt att omge sina barn med så mycket lyx det bara går.

För oxarna är det också väldigt viktigt att göra sina barn redo för världen, vilket leder till att de tidigt lär dem om alla möjliga strategier och knep.

Tvillingarna (21 maj–20 juni)

Tvillingarna älskar att prata om allt mellan himmel och jord – inte minst med sina barn. Därtill har de barnasinnet kvar och älskar allt som känns lekfullt och kul. Tvillingmammor har en tendens att vara lite överallt, och det kan vara viktigt att påminna sig om att stanna upp och bli lite mer konsekvent i sitt föräldraskap. För allas skull.

För tvillingarna är undervisande viktigt och de uppmuntrar tidigt sina barn att lära sig så mycket de kan.

Annons

Kräftan (21 juni–22 juli)

Kräftan är zodiakens sanna mor. De uppfattas ofta som blyga, men kommer till sin sanna rätt när de får vistas i sin hemmiljö.

Även om de tenderar att agera passivt kommer de förvandlas till riktiga fighters för att skydda sina barn. De är nämligen väldigt överbeskyddande, och kan ibland behöva påminnas om att släppa taget och låta de små få utrymme till att växa på egen hand.

Lejonet (23 juli–22 augusti)

Lejonmammor behöver en enorm mängd uppmärksamhet, vilket kan ställa till det i föräldraskapet – även om det inte är tvunget. Som lejon är det viktigt att lägga sitt ego åt sidan och lära sig att vårda sitt barn. Då blir de nämligen de varma, generösa och kreativa föräldrar som de har potential att vara.

Som lejon utmärks moderskapet ofta av lekfullhet och humor.

Jungfrun (23 augusti–22 september)

Jungfrun är zodiakens kontrollfreak, så det gäller att vara på sin vakt och inte låta det kritiska observerandet ta över föräldraskapet. Därtill är de besatta av renlighet, vilket kan bli ett problem när barnen är små och bacillerna från förskolan avlöser varandra.

Annons

Jungfrur är också kända för sin intelligens och sina praktiska egenskaper, och de är ivriga att förmedla samma kunskap till sina barn – vilket bådar gott för framtiden.

Vågen (23 september–22 oktober)

Som vågmamma är du extremt osjälvisk och prioriterar alltid ditt barn framför dig själv. Därtill är du mån om att visa uppskattning och tacksamhet, vilket bidrar till att du uppfostrar dina barn till att ha gott uppförande och vara omtänksamma mot andra.

Vågar är kända för sin obeslutsamhet och tänker alltid igenom allt de gör flera gånger innan de kommer till skott. Egenskapsdrag som kan bli problematiska med barn runtomkring…

Skorpionen (23 oktober–21 november)

Skorpioner är utmärkta mammor. De tenderar att vara intensiva och passionerade människor som engagerar sig i saker till 300 procent – inte minst när det gäller att uppfostra sina barn.

Som allt-eller-inget-människor behöver skorpionmammor dock lära sig att handla med måttfullhet och tygla sin envishet och svartsjuka. Deras överbeskyddande egenskaper kan stundtals göra dem nojiga – helt i onödan. Så, kom ihåg att lita på instinkten. Den tar dig långt.

Annons

Skytten (22 november–21 december)

Som skytt älskar du det aktiva livet och låter sällan familjen ligga hemma på soffan och slötitta på tv. Nej, med dig som mamma är upplevelserna i fokus. Du ser möjligheterna och lär tidigt dina barn att vara optimistiska, sprudlande och nyfikna.

En av skyttens svagheter är tålamodet, som sannerligen prövas som förälder. Lyckligtvis är de inte långsinta, vilket leder till att de snabbt kommer över saker och ting.

Stenbocken (22 december–19 januari)

Stenbockar tenderar att vara strikta disciplinärer, vilket definitivt kännetecknar deras föräldraskap. De är inte alltid de mest omhändertagande, men de är ansvarsfulla, pålitliga och hårt arbetande.

De lär sina barn vikten av respekt tidigt och är genom hela uppväxten noga med att ingjuta tydliga moraliska värderingar i sina barn.

Artikelinspiration: The Bump

Foto: TT

Se stora astrologiska händelser 2023Brand logo
Se stora astrologiska händelser 2023
Annons