Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Viktiga astrologiska datum att ha koll på 2023

23 nov, 2022 
AvLinda Strömbäck
bild på streetstyle från launchmetrics
Är du nyfiken på vad planeterna kommer att bjuda på nästkommande år? Här har vi har samlat de astrologiska datumen du inte vill missa under 2023!
Annons
Se stora astrologiska händelser 2023Brand logo
Se stora astrologiska händelser 2023

Enligt stjärnorna kommer 2023 bjuda på en hel del spännande astrologiska datum. Bland annat kommer det avslöjas hemligheter i februari, bjudas på en stor dos tur i mars, och ges möjligheten till ett relationsbeslut i september.

Här kan du se de viktiga datumen som väntar det kommande året!

10 februari 2023: Merkurius och Plutos konjunktion i Stenbocken

Den 10 februari 2023 kommer allt komma upp till ytan, och inget är längre hemligt för dig. Din intuition och din skarpa analys tillåter dig att förstå situationer med insikt och klarhet. Om du haft ett ouppklarat mysterium, är det nu dags att presentera din research.

Annons

2 mars 2023: Venus och Jupiters konjunktion i Väduren

Venus och Jupiter, planeterna som står för den lilla lyckan respektive den stora lyckan, möts 2 mars i eldtecknet Väduren. Det här är en tid att njuta av livet till fullo, oavsett om du njuter helt själv eller tillsammans med någon. Vill du göra ett stort åtagande är det här också en bra tid att förankra sig i något stort.

7 mars 2023: Saturnus går in i Fiskarna

Från 7 mars 2023 till och med maj 2025 kommer Saturnus befinna sig i Fiskarna. Initiativen du tagit tidigare kommer äntligen bära frukt. Du kan få en befordran eller något som förbättrar dina förutsättningar på jobbet. Men eftersom Saturnus inte ger något gratis, så kan du behöva hålla ut ett litet tag. Om du vet vad det är som behövs göras, så kommer du bli belönad. Saturnus i Fiskarna kan även hjälpa dig att måla upp vad som motiverar dig och göra inspirationen mer konkret.

23 mars 2023: Pluto går in i Vattumannen

Den 23 mars inträffar det astrologerna kallar för årets största astrologiska händelse. Pluto går nämligen in i Vattumannen efter att ha spenderat de senaste 14 åren i Stenbocken. Pluto förflyttar sig bara vart 12-30 år, vilket betyder att man sällan får uppleva Plutos transit till ett nytt tecken. Pluto kallas dessutom för generationsplaneten eftersom hela generationer föds med Pluto i samma tecken.

Annons

Eftersom Pluto är dödens, pånyttfödelsens och transformationernas planet, förväntas alltid en stor kosmisk förändring när planeten flyttar till ett nytt tecken. Och Plutos förflyttning till Vattumannen den 23 mars kommer ge oss en försmak på vad som kommer att vänta åren framöver. Planeten kommer nämligen backa tillbaka in i Stenbocken 11 juni, för att sedan fortsätta sin direkta rörelse i Vattumannen 22 januari 2024 – där den kommer stanna i hela 19 år. Vattumannen representerar självständighet, gemenskap, samhälle, innovation, vetenskapligt tänkande och det rationella – vilket gör att vi kan förvänta oss stora förändringar inom dessa områden under den här perioden.

Senast Pluto befann sig i just Vattumannen var på 1700-talet, närmare bestämt 1778 till 1798, vilket ägde rum samtidigt som starten för vad historiker kallar Revolutionernas tidsålder. En tid då länder världen över ifrågasatte och utmanade dåtidens sittande auktoriteter, och sedan resulterade i stora politiska och sociala revolutioner på varje kontinent.

4 september 2023: Venus fortsätter gå direkt i Lejonet

Efter ett par månaders väntan kommer du den 4 september äntligen få mer svar om var du står i dina relationer – särskilt i relationer med personer du står nära. Det här är också en tid för beslut, om du ska fortsätta på samma väg som tidigare eller om det är dags att välja en ny.

Källa: Astrofame, Allure, Foto: Launchmetrics

Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se hur du blir som mamma enligt ditt stjärntecken
Annons