Katthoroskop – det säger stjärntecknet om din katt

15 nov, 2022 
AvPenellope Ness
Läs allt om din katts stjärntecken.
Vad säger din katts stjärntecken om deras behov och personlighet? Vad tycker de om och vad undviker de helst? Vi har listat alla katthoroskop – här är allt du behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Video: Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda påBrand logo
Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

Det är inte bara människor som har ett astrologidiagram, men även ditt husdjur har sitt stjärntecken och genom det kan du lära känna dem ännu bättre. Och eftersom djur inte kan kommunicera med ord kan du lära dig mer om deras behöv och känslor genom att läsa om deras horoskop. Vilket stjärntecken tillhör din katt och vad säger det egentligen om din fyrbenta vän ?

Funkar även för adopterade katter

Om du inte har exakt koll på deras födelsedag så finns det andra alternativ för att fastställa deras stjärntecken. Egentligen är det allra viktigare att veta månaden, och om du letar fram de gamla dokumenten från adoptionen brukar de oftast få en åldersuppskattning när de tas in.

Annons

Du kan även (vid nästa besök) ta hjälp av en veterinär för att fastställa ett ungefärligt födelsedatum. Men om du fortfarande inte har en aning kan du istället använda kattens "adoptaversary", alltså det datum som katten officiellt blev en del av ditt liv.

VÄDUREN 21/3-19/4 – Stark, rolig och livfull

Vädurskatten är den som bestämmer där hemma (och de vet om det!). Med sin starka personlighet är den här katten en varelser som är fylld med energi livet ut. Den är duktig och underhåller gärna sig själva med jakt, men kommer att uppskatta om du tar dig tid att leka med den.

Du får vara beredd och lite tålmodig som ägare, för plötsligt dyker den upp med jaktbyte i dörröppningen och visar stolt upp sin fångst. Vädurskatten trivs bäst utomhus där den får springa som den vill, och är oftast ett mycket orädd och modigt djur.

Men den kan lätt hamna i bråk med katter som är mycket större än den själv, så det är bäst att hålla ett öga på dessa våghalsade karaktärer. Trogen men självständig, kommer den att gosa med dig när den känner för det och på egna villkor.

Annons

OXEN 20/4-20/5 – Kärleksfull, känslig med mycket sunt förnuft

Oxkatten kommer inte att anstränga sig mer än vad den måste. Den älskar bekvämlighet, och har gärna allt så nära och lättillgängligt som möjligt. Du kommer inte att se oxkatten klättra i några träd eller befinna sig utomhus om det är dåligt väder, då gosar den hellre med dig i soffan där hemma. Flyttar den på sig är det för att hitta mat eller en ny viloplats.

Den är mycket envisa och kommer inte gå att flytta på eller leka med om den inte är på humör, det är inte ens lönt att försöka. Envisheten kommer även att visa sig om du skulle råka mata den med extra god mat, hädanefter är det den enda maten de kommer att acceptera.

Den är den perfekta innekatten som kommer uppskatta all kärlek den får, men se till att aktivera den då och då så att den inte blir alldeles för lat.

TVILLINGARNA 21/5-20/6 – Intelligent, kommunikativ och aktiv

Har du en tvillingkatt där hemma får du räkna med en hel del jamande. Men dessa katter är förvånansvärt lättförstådda och tydliga i sin kommunikation, tack vare sin höga intelligens.

Annons

Får den inte som den vill kommer du att märka det med dess hyperaktivitet. Tvillingkatten kommer i revolt att välta ner saker från fönsterkarmen och springa fram och tillbaka. Tänk därför efter innan du köper någon dyr eller ömtålig inredning, du lär få dem förstörda av en hyperaktiv katt.

De är nyfikna, sociala och allmänt charmiga karaktärer. Du kan räkna med att gäster kommer att bli underhållna om du har en tvillingkatt, och de är överlag en mycket härlig kompanjon att ha där hemma.

KRÄFTAN 21/6-22/7 – Lojal, beskyddande och känsliga

Kräftkatten är en perfekt sällskapskatt som fungerar bra som både inne- och utekatt, bara den får vara i din närhet.

Den är mycket lojal och beskyddande och fungerar utmärkt med barn i alla åldrar. Men den här katten är mycket känslig och blir lätt förolämpad, så disciplinera den med försiktighet och undvik gärna att skrika på den.

Du kommer oftast hitta kräftkatten på en särskild favoritplats som den valt med omsorg, oftast lugn och lite avskilt men inte för långt bort från dig och familjen. Du är lika mycket kräftkattens ögonsten som den är din, och du kommer ständigt att känna dig älskad med en kräftkatt där hemma. Riktiga nattdjur, något du förmodligen kommer märka av när du hör den springa runt på natten.

Annons

LEJONET 23/7-22/8 – Charmig, social och extravagant

Lejonkatten är oftast mycket bortskämda. Självklart är det lejonkatten som bestämmer där hemma, det gäller både andra husdjur och människor. Den delar inte gärna rampljuset med andra djur (framför allt inte andra katter), så den är helst ensamkatt där hemma.

Den kräver väldigt mycket kärlek och uppmärksamhet, så se till att detta är något du kommer att ha tid och energi att ge den innan du skaffar en lejonkatt. Den kommer att göra allt för att få din uppmärksamhet och förmodligen att straffa dig om den känner sig ignorerad. Det är inte ovanligt för en lejonkatt att välta ner växter eller till och med kissa i sängen som revolt för brist på kärlek.

Men om du ger lejonkatten allt den behöver så kommer den att vara dig evigt lojal och du kommer inte få en tråkig stund.

JUNGFRUN 23/8-22/9 – Kräsen, noga och lite knepig

Jungfrukatten kommer att välja några få personer som den gillar och vara dem evigt trogen. Som en ägare kommer du få en kärleksfull och tillgiven kompanjon, men förvänta dig inte att den beter sig likadant mot någon annan. Den kommer att vara särskilt avvaktande mot främlingar, så när du har nya gäster där hemma kommer du förmodligen inte att se den på flera timmar.

Annons

Extremt intelligent och renlig, kommer det knappt att märkas att du är en kattägare. Men den kommer att kräva ett rent och prydligt hem a dig som ägare, gärna med satta rutiner när det gäller mat, lek och sömn.

Med den renliga personligheten kommer du märka att din jungfrukatt älskar att bli ompysslad, borstad och (med jämna mellanrum) badad. De kan ha något känslig hud, men utöver det är denna katt en av de friskaste katterna du kan äga.

VÅGEN 23/9-22/10 – Sällskaplig, charmig och rolig

Vågkatten fungerar utmärkt både med människor och andra katter, men vara lite på sin vakt när det gäller andra djur. Den har stora personlighet och är mycket enkel att tycka om.

Den kommer snabbt att charma dig och alla i sin omgivning och kommer överens med de flesta och om som utekatt hamnar den sällan i bråk. Risken är väl snarare att den kommer att charma med sig fler katter hem, så se till att alltid ha lite extra kattmat där hemma. Men den här katten är också mycket envis och när den har valt sin viloplats (som oftast är din plats) kommer den att vägra att flytta på sig.

Annons

Vågkatten är också välkänd för att vara något obeslutsam och osäker, så det är svårt att vara den till lags eftersom den själv inte vet vad den vill. Man vet aldrig om den vill vara utomhus eller inomhus, leka eller sova, ligga i knät eller för sig själva i fåtöljen. Man får helt enkelt vara mycket tålmodig med vågkatten.

SKORPIONEN 23/10-21/11 – Intuitiv, lekfull och mystisk

Relationen mellan skorpionkatten och ägare är oftast mycket stark. Den har stenkoll på allt som sker runt omkring och kommer att känna av alla förändringar i dess omgivning. Omställningar är ingenting som kommer att undgå skorpionkatten. Den kommer att vara ovilliga att dela med sig av både sina ägare och sina ägodelar, och trivs onekligen bäst som ensamkatt i hushållet.

Med en skorpionkatt där hemma kan vi garantera att du kommer att hitta saker gömda lite överallt, allt från leksaker och mat, till dina tofflor och glasögon. Den svartsjuka skorpionkattens vassa sinnen kommer även att veta om du hälsat på en annan katt, något den inte kommer att uppskatta. Skorpionen är utan tvekan katten som egyptierna dyrkade och ansåg helig. Den upplevs nästan magiska med sin starka instinkt och kommer att vara din alldeles egna lyckoamulett.

Annons

SKYTTEN 22/11-21/12 – Impulsiv, klumpig och förtjusande

Skyttekatten är oftast unik både på insidan och utsidan. Den kommer att vara den mest välkända katten i grannskapet och förmodligen charma sig till mat hos varenda granne. Den älskar uppmärksamheten, men kommer bara att kela på sina villkor och när den känner för det.

Skyttekatten kan vara mycket impulsiv och går entusiastiskt på äventyr i sitt område, men kan också vara något klumpig och är inte känd för att vara graciös. Den är inte heller särskilt ordningsam, så du får passa dig så att du inte snubblar över kattens leksaker där hemma.

Men skyttekatten kommer ofta överens med de flesta och brukar vara en mycket bra familjekatt. Klumpiga som den är får du ha ett extra öga på skador och dylikt om den varit ute på äventyr (de nkommer förmodligen utnyttja alla sina nio liv).

STENBOCKEN 22/12-19/1 – Reserverad, lojal med ett hjärta av guld

Stenbockskatten kan upplevas något kall och obrydd av de som inte känner dem. Men när du förtjänat dennes tillit kommer den att vara dig evigt lojala och mycket kärleksfull. Under kattens hårda fasad har den en mjuk och mycket trogen själ, som gör nästan vad som helst för sin ägare.

Annons

Se bara till att inte behandla den illa, för stenbockskatten kan vara mycket långsint och om du bryter dess tillit kommer den att vara mycket svår att bygga upp igen. Om du ger katten den kärleken och tryggheten den behöver kommer den att vara dig evigt trofast och tacksam.

Stenbockskatten älskar leksaker och kommer alltid att uppskatta era lekstunder, så se till att ha tillräckligt med tid och energi (och leksaker).

VATTUMANNEN 20/1-18/2 – Udda, äventyrlig och nyfiken

Vattumanskatten är lättdistraherad och älskar att utforska nya platser. Du kan ofta hitta den fixerade vid alla möjliga märkliga föremål, den hamnar nästan i trans när den fastnar för ett objekt. Den älskar alla typer av leksaker men tröttnar snabbt, så du får byta mellan boll, snöre och fjädrar ofta.

Den är påhittig och älskar att testa nytt, men det betyder även att du får hålla ett extra öga på den, för rätt som det är så har den hittat en liten öppning att klättra in i. Den nyfikna och luriga vattumanskatterna hamnar ofta (men också oavsiktligt) i trubbel, men kommer nästan alltid undan med det tack vare dess karismatiska personligheter.

Annons

Du kan räkna med att den glada vattumanskatten kommer att hälsa dig välkommen hem varje gång du kliver innanför dörren.

FISKEN 19/2-20/3 – Fantasifull, underhållande och dramatisk

Fiskkatten älskar att stå i centrum. Däremot kan den vara något blyg och försiktiga bland främlingar, men accepterar snabbt vem som helst så länge de verkar snälla. Den älskar att bli ompysslade och myser mer än gärna med dig dygnet runt.

Fiskkatten beter sig ofta som en kattunge hela livet med sina lekfulla, lustiga och lättsamma personligheter. Men den kan också vara något dramatisk när den inte sett dig på hela dagen, och vara något griniga (nästan förolämpande) att du lämnat den ensam.

Men den drömmande fiskkatten kommer snabbt att glömma sitt agg mot dig och kommer att gosa ner sig i ditt knä så fort de får tillfälle. Den är en trogen och mycket mysig kamrat!

Foto: Unsplash

Annons