Hundhoroskop – det säger stjärntecknet om din hund

15 nov, 2022 
AvPenellope Ness
Läs allt om din hunds stjärntecken.
Astrologi gäller inte bara för dig som människa, många experter inom astrologin bekräftar att det även kan gälla för djur. Vad säger din hunds stjärntecken om deras personlighet? Ta reda på det här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Video: Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda påBrand logo
Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

Har du någonsin funderat över vilket stjärntecken din trognaste följeslagare, alltså din hund, tillhör? Och vad det säger om dem? Eftersom djur inte kan kommunicera med ord kan du lära dig mer om deras behov och känslor genom att läsa om deras horoskop!

Funkar även för adopterade hundar

Om du har adopterat din hund och inte är helt säker på deras exakta födelsedag finns det andra alternativ för att fastställa deras stjärntecken. Först kan du dubbelkolla dokumenten från adoptionen, djur brukar oftast få en åldersuppskattning när de tas in.

Annons

Ett annat alternativ är att ta hjälp av en veterinär för att fastställa ett ungefärligt födelsedatum, du behöver egentligen bara hitta rätt månad. Om du fortfarande inte har en aning kan du istället använda kattens "adoptaversary", alltså det datum som katten officiellt blev en del av ditt liv.

VÄDUREN 21/3-19/4 – Glad, energisk och ledare av flocken

Hunden född i vädurens tecken är helt klart alfahunden. Ta det inte personligt om de inte lyssnar på dina kommandon, det är helt enkelt så vädurshunden är.

De vill alltid med på äventyr och vill helst besöka nya platser där de kan få spåra och jaga. Vädurshunden har en stark personlighet och hatar att känna sig ignorerad. De vill helst känna sig som det allra käraste och det absolut viktigaste du har.

Liksom människor i samma tecken är vädurshundar viljestarka ledare som inte uppskattar att bli tillsagda vad de ska göra. Eftersom de har en så stark personlighet kan de även ha svårt att komma överens med andra hundar. Men vädurshunden är också mycket modig och gör allt för att skydda dig. Det finns mycket att älska med deras eldiga, kärleksfulla själar.

Annons

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: blå)

OXEN 20/4-20/5 – Lojal, vänlig, tålmodig och enkel att träna

Oxhunden är en utmärkt familjehund eftersom de fungerar bra med barn och är en varelse som lever för bekvämligheten av familjelivet. De kommer sannolikt att vara lyckligast när de får slappa och tar gärna långa tupplurar.

De är tillgivna och kärleksfull kompanjoner. Tiden spenderas gärna i soffan där de får mysa med dig. Deras lathet kombinerad med deras kärlek för mat kan dock bli ett problem och gör att de lätt drabbas av övervikt, så håll ett extra öga på deras hälsa.

Och även om husdjur i oxens tecken kan vara envisa, är de också mycket beskyddande och håller ständig koll på sitt hem och sin familj. Vi är inte förvånade om din oxhund agerar som din livvakt.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: vit)

TVILLINGARNA 21/5-20/6 – Impulsiv, busig och sitter sällan stilla

Tvillinghundar är nyfikna på allt i deras omgivning. De har obegränsat med energi och gillar att underhålla sina ägare. De vill helst stå i centrum och får gärna uppmärksamhet av vem som helst, familj som främlingar. De energiska tvillinghundarna är helt klart proffs på att stå i rampljuset.

Annons

Du kommer att märka att de gärna vill att det händer någonting hela tiden, om de lämnas ensamma är det inte ovanligt att den passar på att hittat på något bus. Tvillinghundarna behöver därför en ägare som kan hålla koll på dem så att de inte hamnar i för mycket trubbel.

De älskar att leka, så leksaker och annat att sysselsätta sig med är ett måste. Tvillinghunden är ett perfekt husdjur då den både är sällskaplig och har lätt att anpassa sig till andra djur och familjemedlemmar.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: grön)

KRÄFTAN 21/6-22/7 – Superkänslig, beskyddande och blyg

Kräfthunden trivs som bäst i ett lugnt och kärleksfullt hem. Detta känsliga vattentecken vill bara bli älskat och tar därför inte kritik särskilt bra (disciplinera med försiktighet). De är mycket kärleksfulla, väldigt beskyddande och älskar att tillbringa tid med sin familj.

Var noga med att bygga ett stabilt och kärleksfullt hem för att ge kräfthunden den ständiga tryggheten som de behöver. De avskyr att bli lämnade helt ensamma och har en nästintill telepatisk förmåga att veta när du kommer hem.

Annons

Den alerta kräfthunden har ett mycket gott minne och kommer lätt ihåg andra människor och djur. De är också extremt lyhörda för hur du och alla familjemedlemmar mår. Utöver det är de mycket lojala och kräver massor med kramar och tillgivenhet.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: röd)

LEJONET 23/7-22/8 – Glad, livlig och rolig att ha att göra med

De flesta andra stjärntecken är de inofficiella kungarna eller drottningarna i hushållet, men om du har en lejonhund där hemma kan vi i stort sett garantera att de bär kronan. Lejonhundar är mycket modiga, lojala och gör allt för att skydda dig.

Hundar i detta eldtecken älskar att bli omhändertagna, bortskämda och står gärna i rampljuset. Kort sagt blir det förmodligen en hel del divaliknande beteenden där hemma. Men de är också mycket modiga och lojala, så det finns mycket att älska med dem.

De funkar mycket bra ihop med barn och hakar gärna på lek och annat påhitt. Och lejonhunden är en utmärkt vakthund. Det är inga problem att lämna din lejonhund ensam, bara du inte glömmer att ge dem rejält med uppmärksamhet och fjäsk när du kommer hem.

Annons

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: Beige/kräm)

JUNGFRUN 23/8-22/9 – aktiv, renlig och hjälpsam

Jungfruhunden älskar rutin och renlighet, så se till att alltid ha ordning och reda. Hundar som faller under jungfruns tecken är de renaste av alla husdjur, inget rullande i lera för dessa hundar.

De är också hårt arbetande och sysselsätts mer än gärna från morgon till kväll. Detta gör dem även mycket enkla att träna. Jungfruhunden är pålitlig, lättlärd, väluppfostrad och lojal. De vill gärna ha rutin när det gäller allt från mat och sömn till lek.

Jungfruhunden kan lätt bli blyg och nervös bland främlingar, och de ogillar stök och oväsen. De kan också bli oroliga om du inte finns inom synhåll.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: olivgrön)

VÅGEN 23/9-22/10 – lugn, smart och kärleksfull

Våghunden kan även vara mycket självsäker och något manipulativ. De flesta hundar älskar att vara sociala, men ingen kan jämföras med våghunden. De avgudar uppmärksamhet och socialisering med både människor och andra djur.

Annons

Hundar som tillhör vågens tecken kommer sannolikt att vara en skugga som följer dig runt hela huset. De är mycket socialt intelligenta och har enkelt att komma överens med alla. Du kommer att ha svårt att säga nej till våghunden, de är oerhört övertygande nästan på gränsen till manipulativa. Men de är också en perfekt kamrat som älskar att umgås med dig och dina nära och kära.

Våghunden hatar att vara ensam och kommer inte att uppskatta om du varit borta för länge. De gillar även sällskap av andra hundar, men vill gärna ha en harmonisk stämning där hemma. De är lydiga och lättlärda, och passar utmärkt som utställningshund. Men passa dig, för våghunden kan också vara löjligt envis.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: rosa)

SKORPIONEN 23/10-21/11 – Lojal, passionerad och kärleksfull

Skorpionhunden är antingen din bästa vän eller din värsta fiende. Stjärntecknets intensiva rykte gäller även för hundar. De älskar och hatar med samma intensiva passion. Om du gör något fel mot en skorpionhund kommer du att få leva med konsekvenserna, så se till att hålla dig på deras goda sida.

Annons

Behandlar du dem rätt kommer de att älska dig med hela sitt hjärta och kommer alltid att försöka få folk på gott humör. De är oerhört lojala och beskyddande och en av de mest hängivna och roliga följeslagare du kan önska dig.

När det kommer till familj har de en tendens att bli svartsjuka, så den passar bäst ihop med lite äldre barn och med att vara ensamt husdjur i familjen. De tvekar inte att ge sig på hundar som är dubbelt så stora för att skydda sin familj. Skorpionen älskar att begrava ben eller gömma leksaker i trädgården och är en riktig spårare vilket gör att den passar perfekt som spårhund.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: ljusgul/orange)

SKYTTEN 22/11-21/12 – rastlös, nyfiken och äventyrlig

Skyttehunden hatar att bära halsband och koppel. De har oändligt med energi, särskilt som valpar och älskar att utforska allt nytt. Om du gillar att tillbringa tid utomhus är skyttehunden för dig.

Annons

De är glada, roliga, energiska och extremt lekfulla kompanjoner. Du kan räkna med att alltid bli underhållen av din skyttehund, men de tenderar även att vara något högljudda och blir lätt rastlösa. De är även extremt förlåtande och som tur är ganska tåliga eftersom de kan vara något klumpig.

Skyttehunden är en perfekt familjehund och älskar barn, de trivs i ett hushåll med stor familj. Låt din skyttehund få komma ut och röra på sig, den behöver mycket stimulans och älskar uppleva nytt. De är mycket modiga och pålitliga vilket gör den till en utmärkt ledhund eller som vallhund.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: turkos)

STENBOCKEN 22/12-19/1 – blyg, tålmodig och tillbakadragen

Stenbockshunden behöver mycket disciplin och struktur där hemma. De älskar när de har en uppgift att fullfölja, så det är bra om du är en aktiv hundförälder. De är enkla att träna och vill helst alltid vara sysselsatta.

Annons

Men det kan dröja innan du vinner deras tillit, men när du väl vunnit stenbockshundens hjärta är den dig evigt trogen och lojal. En utmärkt följeslagare. Stenbockshunden har en stark stolthet och hatar att bli förlöjligad eller skrattad åt.

Det är inga problem att lämna den ensam hemma, de kommer att slå sig till ro och tålmodigt vänta på att du ska komma hem igen. Stenbockshunden tar gärna på sig ansvaret för hushållets barn och uthärdar stoiskt att bli dragen i öronen eller kramad.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: vinröd)

VATTUMANNEN 20/1-18/2 – Kvick, självständig och karismatisk

Vattumanshunden är sällskaplig och gillar att umgås med allt från familj, främlingar och andra djur. De är extremt smarta med mycket unika personligheter, och gillar exempelvis att smaka på konstiga saker och beter sig inte alltid som en typisk hund.

Trots sitt lustiga beteende är det en perfekt kamrat att ha med ett lättsamt och trevligt sinne. De är vänliga och sociala, och blir sällan aggressiv. Men de är också mycket självständiga.

Annons

Full av energi och planer är de oförutsägbara och kan gå från noll till hundra på några få sekunder. Deras sociala personligheter älskar och kommer utmärkt överens med andra djur.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: ljuslila)

FISKEN 19/2-20/3 – känslig, intuitiv och drömmare

Likt människor av samma tecken, lever de ofta i en annan värld. Fiskhunden är mycket empatisk, extremt lyhörd och uppmärksam på dina känslor. När du känner dig nere kommer de göra allt den kan för att muntra upp dig. De har också en nästan magisk förmåga att veta när du kommer att komma hem.

De är mycket kärleksfulla och milda, och vill gärna vara till alla till lags. Fiskhunden trivs inte med att bli lämnad ensam och kan då tendera att rymma. Den är lyckligast när den får vara tillsammans med dig och den behöver mycket kärlek för att frodas och motverka en osäker och skygg hund.

En älskad och uppmärksammad fiskhund kommer att utvecklas och bli en mycket underhållande glädjespridare och är perfekt sällskap med sin varma hängivenhet.

(Rekommenderad färg på halsband baserad på månadssten: mörkblå)

Foto: Unsplash

Annons