Artikeln innehåller reklamlänkar

7 roliga hemmaprojekt att göra i sommar

17 mar, 2022 
hemmaprojekt och DIY att göra i sommar
Kavla upp ärmarna och låt kreativiteten flöda i vår och sommar. Det finns många enkla hemmaprojekt som både gör vardagen (och semestern!) roligare och hemmet vackrare. Här är sju att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver inte vara ett DIY-proffs för att kunna ändra om hemma och skapa något eget. Genom att inspireras av andras idéer och anpassa dem för det egna hemmet och din smak och stil kan du med enkla medel genomföra ett hemmaprojekt under en helg eller en ledig dag på semestern.

Vi har samlat ihop sju olika projekt av varierande svårighetsgrad, antingen att kopiera rakt av eller att få inspiration ifrån i sommar!

1. Förnya möblerna med färg

Inmålat skåp i ljusblått
Tips! Måla möbeln ton i ton med väggen för en stilfull detalj i hemmet. Foto: Andrea Papini Styling: Alexandra Papini Syns i: Hemmet där dansk elegans möter japansk minimalism

Ett enkelt sätt att ge möbler en uppfräschning är med lite färg. Oavsett om det är ett nytt loppisfynd eller en möbel som stått i hemmet i flera år, så kan den få ett helt nytt utseende och ge en annan känsla till rummet.

Annons

2. Sätt upp semesterbilderna

Mysig sovrum med växter och grön vägg
Gröna toner gör hemmet ombonat och tar in sommarens färgpalett året om. Väggen är målad med Alcro Pashmina i kulören 11 Duva och sängen har klätts i gula toner. Foto: Lina Östling för Alcro Styling: Jill Windahl

Plocka in sommaren i hemmet genom att hänga upp semesterbilderna i ett hörn. Komplettera med gröna krukväxter och sticklingar för en härligt somrig oas!

3. Sommarkrans i hemmet

Somrigt sovrum i grönt med kransar
En krans och en solhatt på väggen ger sommarkänsla i inredningen. Foto: James Stokes Styling: Maria Nordin Syns i: Bohemiskt och naturnära hemma hos Sofia Wood

Kransar är inte bara till för midsommarafton eller julen. Gör en vacker krans med grönska och torkade blommor för att dekorera bostaden samt behålla sommarkänslan långt in på hösten.

Annons

4. Platsbyggda lösningar

Kök med platsbyggd sittbänk
En platsbyggd bänk är både snygg och praktisk i köket. Foto: Petra Bindel Styling: Emma Persson Lagerberg Syns i: Stämningsfullt och personligt hem i Malmö

Under semestern finns tid att ta tag i drömprojekten. Har du alltid fantiserat om en platsbyggd bänk eller garderob? Ta tag i DIY-projektet i sommar för en härligare vardag i höst.

5. Gör ditt eget planteringsbord

DIY-planteringsbord
Som gjort för den som vill prova sina gröna fingrar i sommar. Satsa på ett planteringsbord med flera hyllor för att få plats med många växter på liten yta. Foto: Beckers

Ett sidobord eller en loppisfyndad liten bänk kan förvandlas till ett snyggt blombord med lite ny färg, här i matchande grönt med färgen Sjögräs 090 från Beckers. Ställ bordet på balkongen eller uteplatsen för att skapa en egen hörna för grönska.

Annons

6. Inred ett utespa

Lyxig utedusch på sommarstället
Lyxa till det med en utedusch på sommarstället. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Thomasine Gahn Syns i: Vacker skärgårdsidyll med naturen i fokus

Flytta livet i sommarstugan utomhus med en utedusch. Komplettera med en bänk att sitta på, en kroklist för badrock och handduk samt en spegel för att skapa ett komplett utespa för lyxiga sommarstunder.

7. Bygg en pergola

Pergola med mysig solbädd
Måla om utomhus! Pergolan är målad med trälasyr i kulören Halm 9234, fasaden går i färgen Park 085. Foto: Beckers

En plats för både avkoppling och umgänge – en pergola i trädgården kan uppfylla både funktioner och drömmar. Här har den blivit en mysig solsäng inbäddad i grönska. För extra mysfaktor om kvällarna viras en ljusslinga runt takbjälken!

Annons

Tips! Inred som inne fast ute i sommar, med textilier, belysning, fina detaljer och mycket grönska.

ANNONS Här finns ett stort utbud med produkter till ditt DIY-projekt!

Se också:

Här är de 3 största odlingstrenderna 2022Brand logo
Här är de 3 största odlingstrenderna 2022
Annons