Artikeln innehåller reklamlänkar

13 tulpanvaser som gör buketten vackrare

fina vaser till tulpaner

För att dina tulpaner ska få ett långt liv så behöver de mycket plats i vasen. Här är 13 snygga vaser som gör tulpanbuketten vackrare!
16 januari, 2020

Äntligen är tulpansäsongen här. Dessa underbara blommor som finns alla möjliga färger är synonymt med att våren är på gång.

Varför behöver tulpaner en speciell sorts vas?

Du har säkert sett att det finns speciella tulpanvaser i butikerna, men varför behöver tulpaner en speciell sorts vas? Jo, för att få din tulpanbukett att kännas riktigt frodig och vacker behöver blomman en vas med bred öppning. Detta för att blomman fortsätter växa i vasen och behöver därför gott om plats. Vi har valt ut 10 fina vaser som passar perfekt åt dina tulpaner!

13 vackra tulpanvaser:

1. Räfflad vas i klarglas

En vacker munblåst vas från Warm Nordic. Vasen Artic är en elegant vas med bubblor i botten och räfflad utsida. Här kan du köpa den (länk till Confident Living).

2. Tidlös design

Alvar Aalto-vaserna kommer från det finska märket Iittala och tar verkligen tulpanerna till en ny nivå. Dessa finns i olika storlekar och nyanser. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

3. Klassisk design

Denna klassiska design ger gott om plats till tulpanerna så de trivs och hålls fräscha. Denna rökfärgade vas kommer från det danska märket Aida och finns även i vitt och i klarglas. Här kan du köpa den (länk till Kitchentime).

4. Vas med svensk design

Populära vasen Kolonn designad av Carina Seth Andersson för Skrufs Glasbruk och är tillverkad för hand. Här kan du köpa den.

5. vas i mässing

Skultuna har tagit fram denna underbara skapelse i mässing och en fin krage som stödjer blommorna. Här kan du köpa den (länk till Cervera).

6. Trendiga böljande former

Cooee Design har skapat härliga Clover vas i keramik. Ett konstverk lekfull design som lyfter din bukett. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

7. Vaskanna

Crumple kanna från svenska By On är med sitt lekfulla uttryck och grafiska formgivning en vacker kanna att antingen använda som vas eller som kanna. Du kan köpa den här (länk till Awin.com).

8. Arrangera blommorna på nya sätt

Vas Kassandra från A Simple Mess har ett lock i mässing som hjälper dig att arrangera dina buketter på olika vackra sätt. Här kan du köpa den (länk till Kitchentime).

9. Trendig vas i stål

Bloom Botanica vas från Georg Jensen. Den skulpturala vasen är tillverkad av rostfritt stål och har en långsmal och mjuk form som i toppen avslutas i vackra nyutslagna blomblad. Den eleganta designvasen passar lika bra tillsammans med en härlig bukett blommor som ensam. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

10. Vas i lekful design

Balloon 04 vas keramik från Louise Roe Copenhagen. Denna keramikvas vackra och runda formspråk skapar en mjuk känsla till din inredning och är fin i sin enkelhet likväl som med en bukett blommor. Finns även i brunt och blått. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

11. Justerbar vas

Hold från Sagaform är en unik, prisbelönad glasvas designad av Pascal Charmolu. Vasen består av munblåst glas och ett metallhölje som går att justera i höjdled. Genom att enkelt flytta upp eller ner metallhållaren anpassar man höjden till allt från mindre buketter till höga arangemang. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

12. Vas i stengods

Stor vit vas från Spring Copenhagen i en trendigt böljande design. Design av Eva Stoehr-Nielsen, Saxbo. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

13. Hög vas

En hög vas i mässing ur serien STOFF Nagel. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

LÄS MER:

16 fina vaser till vårens vackra buketter

Inred med blå nyanser – 17 shoppingtips