Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Tulpanvas – 11 fina vaser till tulpaner

15 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
tulpanvas
För att dina tulpaner ska få ett långt liv så behöver de mycket plats i vasen. Här är 11 snygga vaser som gör tulpanbuketten vackrare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Äntligen är tulpansäsongen här. Dessa underbara blommor som finns alla möjliga färger är synonymt med att våren är på gång. Vi har scannat utbudet och listar de finaste tulpanvaserna som du inte får missa!

tulpanvas

Varför behöver tulpaner en speciell sorts vas?

Du har säkert sett att det finns speciella tulpanvaser i butikerna, men varför behöver tulpaner en speciell sorts vas? Jo, för att få din tulpanbukett att kännas riktigt frodig och vacker behöver blomman en vas med bred öppning. Detta för att blomman fortsätter växa i vasen och behöver därför gott om plats. Vi har valt ut 10 fina vaser som passar perfekt åt dina tulpaner!

Annons

Så får du tulpanerna att hålla längre

Trött på att behöva slänga tulpanera kort efter du köpt dem? Här är några tips för att förlänga livslängden på dina tulpaner och få njuta av dem flera dagar extra:

  • Skär stjälkarna på en vinkel: Skär av stjälkarna på en 45 graders vinkel med en vass kniv eller trädgårdssax. Detta ökar ytan som stjälkarna kan absorbera vatten och näringsämnen från.
  • Ta bort blad som kommer att vara i vattnet: Ta bort eventuella blad som kommer att vara nedsänkta i vattnet, eftersom de kan brytas ner och orsaka bakterier som kan minska tulpanernas livslängd.
  • Använd kallt vatten: Fyll vasen med kallt vatten. Tulpaner trivs bäst i kallt vatten.
  • Tillsätt ett konserveringsmedel: Tillsätt ett konserveringsmedel till vattnet för att förhindra tillväxt av bakterier och mögel. Du kan använda ett kommersiellt blomkonserveringsmedel eller göra ditt eget genom att blanda en tesked socker, en tesked vit vinäger och en tesked blekmedel i en liter vatten.
  • Byt vatten regelbundet: Byt ut vattnet i vasen varje dag eller varannan dag och skär av stjälkarna på nytt. Detta hjälper till att förhindra tillväxt av bakterier och hålla tulpanerna fräscha längre.
  • Undvik direkt solljus och drag: Placera inte tulpanerna i direkt solljus eller på dragiga platser, eftersom detta kan minska deras livslängd.
  • Förvara tulpanerna svalt: Om möjligt, förvara tulpanerna i en sval och mörk plats på natten för att förlänga deras livslängd.

Genom att följa dessa tips kan du förlänga livslängden på dina tulpaner och njuta av deras vackra blommor under en längre tid.

tulpanvaser – vaser till tulpaner

Vi listar 11 vackra tulpanvaser från butiken!

Grön tulpanvas

Iittala

Ikonisk Alvar Aalto vas till tuplaner som finns i flera olika storlekar och färger!

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Stor tulpanvas

Ernst

Ernst glasvas struktur klar är en rund vas tillverkad i glas och dekoreras av ett tunt läderband vid den avsmalnande mynningen.

vas från ernst
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Tulpanvas i glas

Kosta Boda

Tulpnasvas i glas från Kosta Boda med snygg kant upptill och rund form.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk
Annons

Randig vas

HAY

Randig glasvas från Hay i stor modell som rymmer den stora tulpanbuketten!

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Hög tulpanvas

Cooee

Vasen från Cooee Design har en böljande, naturinspirerad design i munblåst glas med en strukturerad, vacker yta och en stilren färg. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Välj mellan olika färger.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Organisk tulpanvas

Orrefors

Squeeze tulpanvas har en stilsäker form och funktion. Lena Bergström står bakom designen och har gett den liv och rörelse i sitt uttryck, samtidigt som de sammanpressade partierna bidrar till att hålla ihop blombuketten i vasen.

beige tulpanvas i glas i organisk form från orrefors
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Vit tulpanvas

Aida

Tulpanvas från Aida har ett enkelt, modernt utseende i glas med böljande detaljer på toppen.

tulpanvas vit
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Rund tulpanvas

By On

Sphere vas från Byon har en vackert rund form med räfflad struktur. Använd den som en dekorativ skål eller fyll den med ett vackert arrangemang av blommor!

rund tulpanvas
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Röd randig tulpanvas

HAY

Lekfull stengodsvas med ett vertikalt randigt mönster. Placera den vackra vasen på ett sidobord med en stor bukett blommor i eller använd som inredningsdetalj i bokhyllan.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk
Annons

Tulpavas i stål

Georg Jensen

Tulpanvas i rostfritt stål med mjuka former. Välj mellan tre storlekar!

tulpanvas stål
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Tulpanvas

Born in Sweden

Sphere vas från Born in Sweden är en innovativ vas med avskalade former och en sfär av metall placerad mitt i vasen. Sfären i guld- eller silverfärgad rostfritt stål ger vasen ett tredimensionellt intryck och blir en unik dekoration att ha där hemma.

tulpanvas
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Se mer:

Se 7 naturnära träkök att inspireras avBrand logo
Se 7 naturnära träkök att inspireras av

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons