Största snackisarna från ELLE-galan 2022

30 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
ELLE-galan snackisar
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fares Fares och Clara Hallencreutz om första natten utan barnBrand logo
Fares Fares och Clara Hallencreutz om första natten utan barn

ELLE-galan 2022 är över men vi har en hel del att snacka om gällande fredagens festligheter. Här är kvällens största snackisar!

Årets största modehändelse ELLE-galan 2022 gick av stapeln under fredagen den 29:e april på Grand Hôtel i Stockholm. Bland annat prisades Gizem Kling Erdogan som årets bäst klädda kvinnliga skådespelare, Matilda Djerf som årets look och Alexander Abdallah som årets bäst klädda man.

Men självklart hände en hel del annat på ELLE-galan förtuom prisutdelning, här är de största snackisarna från ELLE-galan 2022!

Annons

Gravidlooks på röda mattan

Babymamas hallå! På ELLE-galans röda matta var det tydligt att många väntar tillökning. Det var nämligen en hel del fantastiska gravidlooks som visades upp framför kamerablixtrarna, bland annat strålade gravida Sofi Fahrman och Diana Orving.

Tuva Novotnys gravidavslöjande

När vi ändå är inne på graviditeter, årets förmodligen största snackis – Tuva Novotny är gravid och det hela avslöjade för ELLE på röda mattan. Läs mer här!

Kakans nakenklänning

Ledde oss genom kvällen gjorde Kakan Hermansson i flertal olika looks. Men just hennes nakenklänning på röda mattan är självklart en av de stora snackisarna från galan. Design av Sergio Castaño Peña.

Annons

Danny och Anna visar upp sig offentligt

Det var hösten 2019 som Danny Saucedo och flickvännen Anna Eriksson gick ut med att de är ett par. Men även om paret publicerat bilder ihop i sociala medier tillhör det inte vanligheterna att de visar upp sin kärlek på röda mattan. Kanske är detta till och med första gången som de går på en offentlig tillställning ihop – och de gjorde det minst sagt med bravur. Vilket par, wow!

Annons

För ELLE:s reporter Louise Åström berättade paret dessutom på röda mattan att de matchat sina outfits, därav lånade Danny solglasögon av Anna för att få in den rosa-färgen i sin look.

Alexander Abdallahs tacktal

Alexander Abdallah prisades som årets bäst klädda man och höll en starkt tacktal om sin uppväxt.

Annons

– På gården sprang vi runt med Buma, Abibas och Nikey. Det var felstavat eller för många streck trots att föräldrarna jobbat timmar i sträck. Jag ville bara vara som de andra ungarna Lily, tigrar och lacoste-kungar. Dem bruka peka och skratta, nu dem klappa äkta eller fejk, tårar smakar ändå samma. Tack för det här priset och tack Emine Sander som stylar mig, sa Alexander på scenen när han tog emot sitt pris.

Mammorna på stan

Barnfri kväll var det här! Kenza Zouiten Subosic lämnade maken hemma med barnen, Maja Nilsson Lindelöf tog hjälp av svärföräldrarna och Icona Pop-duon Aino Jawo och Caroline Hjelt njöt av en festkväll utan bebisarna.

Annons

Clara Hallencreutz Fares och Fares Fares hade dessutom sin allra första ensamma barnfria natt sedan deras andra son Tino föddes.

Bröllopssnack på röda mattan

Ett hett ämne under ELLE-galans röda matta var bröllop. På grund av pandemin har flertal bröllops tvingats flytta fram under de senaste åren men sommaren 2022 är det äntligen dags att fira kärleken.

Peg Parnevik berättade för ELLE att hon ska vara tärna på systern Penny Parneviks bröllop, som går av stapeln i juni.

Annons

Dessutom avslöjade artisten Janice Kavander och fästmannen Marvin Asante sitt bröllopsdatum – det blir den 27:e augusti som paret säger ja till varandra.

Alice Bah Kuhnkes miljö-statement

Du som kollade på galan kunde under den pågående live-sändningen rösta fram vinnaren i kategorin Året gala-look. Intäkterna från omröstningen gick till offren i Ukraina och när röstningen var avgjord stod det klart att Alice Bah Kuhnke kammade hem vinsten.

Så vad hade Alice Bah Kuhnke på sig under ELLE-galan 2022? Jo, en fantastisk silver-kreation signerad Bea Szenfeld. För ELLE berättade Alice Bah Kuhnke att hennes outfit stod för ett miljö-statment, då designen är skapad med inspiration från boken Aniara som handlar om miljöförstöring.

Annons

– Bea har gjort den här kreationen som ett statement och jag bär den idag för att uppmärksamma att textilindustrin och modebranschen måste ställa om och tänka om.

Se också: Artisten Janice om bröllopsplanernaBrand logo
Se också: Artisten Janice om bröllopsplanerna
Annons

Foto: Evan

Annons