ELLE-galan 2022: Alice Bah Kuhnke vann Årets gala-look

29 apr, 2022 
ELLE-galan 2022: Alice Bah Kuhnke vann Årets gala-look
Efter omröstning av tittarna är vinnaren av Årets gala-look på ELLE-galan 2022 korad. Alice Bah Kuhnkes statementlook är signerad Bea Szenfeld.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För första gången i ELLE-galans historia har tv-tittare fått rösta fram vinnaren i en kategori. Intäkterna för omröstningen gick till offren i Ukraina och priset för Årets gala-look 2022 kammades hem av ingen mindre än Alice Bah Kuhnke.

Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLEBrand logo
Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLE

Det är inte första gången Alice prisas på ELLE-galan. År 2018 vann hon pris för bäst klädda kvinna och höll i samband med prisutdelningen ett starkt tal om mode och modets roll i världen.

– Det känns väldigt roligt. Och instinktivt ser jag det som ännu ett tillfälle att lyfta de frågor som jag brinner för: hållbarhet, planeten, klimatet och mode, sa hon då till ELLE.

Annons

Alice Bah Khunkes statementlook på ELLE-galan 2022

Och när hon under kvällens gala intog röda mattan var det inte heller första gången hon använde mode för att göra ett statement. Den fantastiska silver-kreationen är signerad Bea Szenfeld.

Looken är skapad med inspiration från boken Aniara som skrevs av Harry Martinsson 1956.

– Boken handlar om hur miljöförstöring har förstört vår planet och hur alla människor åker iväg på ett rymdskepp och jag är en av karaktärerna på detta rymdskepp, under midsommarafton, berättar Alice för ELLEs moderedaktör Emma blomberg under kvällens röda matta.

Annons

”Modebranschen måste ställa om”

– Bea har gjort den här kreationen som ett statement och jag bär den idag för att uppmärksamma att textilindustrin och modebranschen måste ställa om och tänka om. Vi kan inte fortsätta som vi har gjort utan vi kan hitta massor av skönhet och nya affärsidéer i att också jobba med det hållbara, säger Alice och avslutar:

– Så jag är både väldigt, väldigt snygg och väldigt viktig.

Foto: Leonard Gren

Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattanBrand logo
Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattan
Annons