ELLE-galan: Största snackisarna genom tiderna

ELLE-galan firar 25 år och litar stora händelser under åren.

ELLE-galan firar 25 år och det hyllar vi genom att gå tillbaka i arkivet: Här är några av de största snackisarna genom tiderna!
14 april, 2023
ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattan
1:00

Efter reklamen: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattan

(1:00)

Slå på ljud

Om bara någon månad går ELLE-galan 2023 av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Då firar modefesten 25 år. ELLE har gått tillbaka i arkivet och listar några av de snackisar som uppstått under åren.

Psst... Den 21 april är det dags för årets ELLE-gala som går att se live både på TV4 Play och Sjuan. Läs mer om den kommande modefesten här!

ELLE-galan 2023 – så blir årets största modehändelse

Snackisar från ELLE-galan

Från gravidavslöjanden till ikoniska klänningar och oförglömliga modevisningar. Spana in några av höjdpunkterna från de senaste årets galor!

Tuva Novotnys gravidavslöjande

Tuva Novotyns gravidavslöjande på förra årets ELLE-gala.
Karin Törnblom/TT

På förra årets ELLE-gala avslöjade Tuva Novotny att hon väntade sitt andra barn. För ELLEs reporter Louise Åström delade Tuva den roliga nyheten.

Du väntar barn?

– Ja, berättade Tuva på ELLE-galans röda matta samtidigt som hon la handen på magen.

Tuva Novotyn är tillsammans med skådisen Alexander Skarsgård – som nyligen bekräftade nyheten att han blivit pappa. Stort grattis till de nyblivna föräldrarna!

Alexander Skarsgårds första ord om bebisen

Alexander Abdallahs tacktal

Alexander Abdallah vann årets bäst klädda man på ELLE-galan.
Karin Törnblom/TT

Förra året blev Alexander Abdallah utsedd till årets bäst klädda man. När han tog emot priset höll han ett starkt tacktal om sin uppväxt.

– På gården sprang vi runt med Buma, Abibas och Nikey. Det var felstavat eller för många streck trots att föräldrarna jobbat timmar i sträck. Jag ville bara vara som de andra ungarna Lily, tigrar och lacoste-kungar. Dem bruka peka och skratta, nu dem klappa äkta eller fejk, tårar smakar ändå samma. Tack för det här priset och tack Emine Sander som stylar mig, sa Alexander på scenen när han tog emot sitt pris.

Elsa Billgren stylar kulturministern

Amanda Lind på ELLE-galan.

Amanda Lind.

ELLE-profilen Elsa Billgren är en stylist av rang. 2020 stylade hon den dåvarande kulturministern Amanda Lind till röda mattan. Galalooken var självklart vintage.

– Jag har fått hjälp med min styling av Elsa Billgren och hon är ju vintage-expert. Klänningen är second hand från Marc by Marc Jacobs. Min väska är också second hand. Jag har försökt låna och återvinna de övriga sakerna jag har, sa Amanda Lind i ELLE:s livesändning.

Carolina Gynnings ikoniska klänning

Man kan alltid lita på att Carolina Gynning levererar på röda mattan. En klänning som nått ikon-status är den hon bar 2017 – signerad designen Fadi el Khoury.

Glada Hudviks modevisning

Couturedesignern Frida Jonsvens och Glada Hudvik-teatern tog emot publikens stående ovationer när de stod för en av galans modevisningar 2020.

Glada Hudik-teaterns modevisning med Frida Jonsvens på ELLE-galan 2020

Under 2019 genomförde de tillsammans projektet Catwalk – som senare också kom att visas som film. Allt började när Emma Örtlund skickade ett brev till grundaren av teatern och berättade om sin dröm: att bli modell för att ta revansch på mobbarna.

Omtalade paret visar upp sin kärlek på röda mattan

Oscar Enestad, 20, och flickvännen Cecilia Dahlbom på ELLE-galan.
Karin Törnblom/TT

På ELLE-galan 2018 valde det omskrivna paret Oscar Enestad och flickvännen Cecilia Dahlbom att för första gången prata om sin relation. Förhållandet hade då hamnat i medias blickfång på grund av åldersskillnaden på 29 år.

– Vi har varit tillsammans i snart tre år och bott ihop i ett och ett halvt. Det är inget konstigt alls, vi trivs ihop, sa Cecilia Dahlbom till tidningen HÄNT på röda mattan.

Yngst på röda mattan

2020 fick röda mattan besök av den yngsta galagästen genom tiderna. Modellen Adina Fohlin hade med sig dottern Teddy som vid tiden för modefesten hade hunnit fylla en månad. Mamma och dotter matchade i silver.

– Vi har ammat mycket, sovit och en och annan bajs i blöjan, berättade Adina Fohlin då.

Här är programledarna för ELLE-galan 2023

Foto: TT