Inspireras av denimlooks som fyllde röda mattan på ELLE-galan 2023

24 apr, 2023 
ELLE-galan 2023 denim-looks.
Vårens starka denimtrend lyser stark! Så pass stark att det till och med florerade på ELLE-galans röda matta 2023. Se kändisarna som bar denimlooks på ELLE-galan – och inspireras till nästa fest!
Annons
ELLE-galan 2023: Se Gizem Erdogan gravid på catwalkenBrand logo
ELLE-galan 2023: Se Gizem Erdogan gravid på catwalken

Vem har sagt att jeans inte kan vara festligt? Jeans passar minst lika bra på fest och gala som till vardags. Det gjorde ELLE-galans gäster klart och tydligt när röda mattan bokstavligt talat fylldes med storslagna kreationer – i denim från topp till tå! Allt från golvsvepande jeansklänningar till kostymer och tvådelade set tog för sig på röda mattan och alla möjliga tvättar stod i fokus. Många kreationer var återskapade av restprodukter från gamla jeans och vissa specialuppsydda för tillfället. Upptäck alla denimlooks från röda mattan och låt dig inspireras hur du kan bära dina jeansplagg till nästa fest.

Annons

7 otroliga jeanslooks från röda mattan på ELLE-galan 2023

Gina Dirawi i full denimlook med golvsvepande kjol och kappa där slitna drag stod som iögonfallande detalj. Se mer av Ginas look på catwalken där hon gick ELLE-galans avslutande modevisning signerad Maria Barsoum. Se det här!

Gina Dirawi.

Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad matchade varandra på röda mattan klädda i varsin skräddarsydd denim-look från deras nylanserade märke Àvora. Vanessa i maxilång klänning med öppen rygg och markerande axlar medan Bianca bar ett två-delat set med korsett-topp och lång maxikjol – båda i mörk denim!

Annons
Vanessa Lindblad och Bianca Ingrosso i jeans på ELLE-galan 2023.
Vanessa Lindblad och Bianca Ingrosso.

Vännerna Miriam Bryant och Molly Sandén bar kvällen till ära design av Alexandra Andersson och Mollys syster Mimmi Sandén. I en intervju till ELLE berättar Molly att inspirationen bakom hennes lila kreation var rödkål – läs hela intervjun här. Båda kreationerna genomsyras av denim i toner av beige och lila.

Vännerna Miriam Bryant och Molly Sandén i jeanslook ELLE-galan 2023.
Miriam Bryant och Molly Sandén.

Clara Hallencreutz sken i en denimdröm skapad av designern Ida Lanto och smycken från Lwl jewelry. Den golvsvepande klänningen i ljusblå jeanstvätt visade även ett dramatiskt släp som iögonfallande detalj!

Annons
Clara Hallencreutz i jeansklänning av Ida Lanto på ELLE-galan 2023.
Clara Hallencreutz och Fares Fares.

Alice Bah Kuhnke bar kvällen till ära en helt hållbar galalook gjord av trasiga jeans som skänkts från Myrornas, det skriver Kuhnke på sin sitt Instagram-konto. Den hållbara kreationen med gamla jeansremsor är designad av Bea Szenfeld och var minst sagt ett statement på röda mattan.

Alice Bah Kuhnke hållbar jeanslook ELLE-galan 2023.
Alice Bah Kuhnke.

Skådespelerskan Alva Bratt valde också att låta jeans vara galakvällens klädval och det gjorde hon genom att bära en kostym med vida byxben och djup stilren urringning. Den mörka denimkostymen från Tiger of Swedens kommande kollektion matchades med klassiska pärlor.

Annons
Alva Bratt ELLE-galan 2023 i denimlook av Tiger of Swden.
Alva Bratt.

Modellen Malaika Holmén var klädd i en modern denim-look med vit kort korsett-topp och lågmidjad jeanskjol signerad Marc Jacobs. Även denna kjol syntes med ett mindre släp!

Malaika Holmen ELLE-galan 2023 i denimlook från Marc Jacobs.
Alexander Abdallah och Malaika Holmén.

ELLEs profil Brita Zackari bar denim med en twist, nämligen en denimkjol med maxad längd och färgade skiftningar signerad Jade Cropper, den svenska talangen som vann H&M:s och ELLEs nykomlingsstipendium på ELLE-galan 2022.

Annons
Brita Zackari ELLE-galan 2023 i design av Jade Cropper.
Brita Zackari.
Annons