Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Stor guide: Så inreder du med feng shui – rum för rum

22 dec, 2021 
Så inreder du med feng shui rum för rum
Sugen på att ge hemmet ett rejält lyft i sann feng shui-anda? Här hittar du precis allt du behöver veta för att skapa en harmonisk helhet i hemmets alla rum – tillsammans med enkla färgknep och växttips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så inreder du med feng shui – rum för rumBrand logo
TV: Så inreder du med feng shui – rum för rum

Många av oss är nog mer än peppade på en rejäl nystart, en känsla som med fördel får smitta av sig på våra hemmiljöer. När det kommer till förändrade inredningsbilder, oberoende om det rör sig om en omfattande eller något mindre förändring, är det viktigt att tänka långsiktigt och satsa på säkra kort med längre livslängd. En nedtonad, enhetlig bas är alltid ett bra utgångsläge som sedan kan skruvas upp eller ner efter tycke och smak.

Inred med feng shui – allt du behöver veta

Feng shui-tendensen är långt ifrån ett nytt påfund, snarare tvärtom. Under flera tusen år har läran fokuserat på hemmets energi, Chi, och hur den bäst optimeras i våra hem. Här är nyckeln att skapa välbalanserade miljöer som både bidrar till ett estetiskt och själsligt lugn för dig som bor där och besökande.

Annons

Om du, precis som oss, är intresserad av att applicera ett genomgående feng shui-tänk i ditt hem samlar vi här enkla tips och hacks för alla hemmets rum. In och inspireras redan idag!

Feng shui i hallen

Inred med feng shui i hallen
Se till att hemmet får en lugn känsla redan från första början genom att lägga lite extra krut på hallen. Foto: Granit.

Det är vanligt att glömma bort hallen när det kommer till inredningsbilden även om det är där vi först introduceras till vår, eller någon annans, hemmiljö. I hallen är ytterdörren den tydliga utgångspunkten som enligt feng shui bör få lite extra kärlek. Här är det både grundlig städning och frigjorda omgivningar som står i fokus för att uppnå bästa tänkbara energiflöde.

Annons

Läs alla tips här >>

Feng shui i vardagsrummet

Feng shui i vardagsrummet
I vardagsrummet är det viktigt att soffan står i fokus och positioneras rätt för att optimera energiflödet. Foto: New works.

Låt hemmets sociala sällskapsyta få sig en extra avkopplande boost och en tydlig röd tråd med hjälp av feng shui. Att kombinera båda delarna kan kännas som en smått omöjlig utmaning, men det finns flera enkla hacks som framhäver lugnet utan att kompromissa med rummets sprakande atmosfär. Fokusera på soffans positionering, luftinsläpp och yta för en behagligare helhet.

Läs alla tips här >>

Feng shui i sovrummet

Inred med feng shui i sovrummet
Får det lov att vara ett harmoniskt sovrum? Feng shui har svaren! Foto: Frama.

Ute efter en extra avkopplande sovrumsmiljö? Se till att återhämtning verkligen får stå i fokus genom att bland annat positionera sängen väl och applicera ett något mer sparsmakat less is more-tänk rent inredningsmässigt. Kanske är det också hög tid att tänka ett extra varv eller två rörande elektroniken och om telefonen eller surfplattan verkligen behöver hänga med in i sovrummet.

Annons

Läs alla tips här >>

Feng shui i köket

Inred med feng shui i köket
Köket är, tillsammans med vardagsrummet, en tydlig social hub i hemmet som kräver lite extra omvårdnad för en genomgående balans. Foto: Ikea.

Köket är ett av hemmets allra viktigaste rum enligt feng shui. Ytan är inte bara en solklar mötesplats för de som lever i hemmet utan även besökande vänner och familj. I en tydligt social miljö är det extra viktigt att bibehålla en tydlig balans för en så behaglig helhet som möjligt. I köket är det spisen som agerar utgångspunkt – och faktiskt spelar större roll än vad många tror.

Läs alla tips här >>

Feng shui i badrummet

Inred med feng shui i badrummet
Förvandla badrummet till ett tvättäkta hemmaspa på ett kick med våra enkla tips. Foto: Ferm living.

Dags att göra badrummet till en riktigt avkopplande oas att både inleda och avsluta sin dag på! Feng shui är det utmärkta verktyget för dig som vill förstärka det där härliga lugnet och spakänslan på hemmaplan. Inspireras av några enkla och handfasta tips som både belyser användning av vatten, hur spegeln är placerad och rätt mängd av rengöring för att verkligen optimera energiflödet.

Annons

Läs alla tips här >>

Färger att inreda med enligt feng shui

Färger att inreda med enligt feng shui
Vilka färger är bäst att inreda med enligt feng shui och vad betyder olika färger? Vi har svaren! Foto: &tradition.

Ingen stor inredningsguide utan en inblick i färgval, såklart! Oavsett om du funderar på att initiera en riktigt omfattande förändring eller bara känner dig sugen på att addera en färgsprakande detalj eller två är det kul att förkovra sig i kulörernas betydelse. Här hittar du elva färgfavoriter och hur du bäst inreder med de enligt feng shui för ett behagligt resultat.

Läs alla tips här >>

Växter att inreda med enligt feng shui

Växter att inreda med enligt feng shui
Hej, grönska! Grönskande växter och blommor skapar vackra blickfång och adderar ett genomgående lugn. Foto: TT.

Att grönskande växter och härliga blomarrangemang livar upp våra hem är ingen nyhet men vilka sorter är bäst ur ett feng shui-perspektiv? Här samlar vi några blommor och grönbladiga växter som inte bara är en sann fröjd för ögat utan också garanterar en behagligare helhet. Förgyll hemmet interiört eller ladda upp inför varmare tider med utomhusväxter!

Läs alla tips här >>

Se också: Här är årets stora trendfärg 2022 – enligt PantoneBrand logo
Se också: Här är årets stora trendfärg 2022 – enligt Pantone

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons