Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du hallen bäst – enligt feng shui

17 dec, 2021 
Så inreder du hallen bäst enligt feng shui enkla tips
Feng shui i hallen? Ja, tack! Inspireras av enkla och effektiva sätt att förstärka lugnet och harmonin i hemmets alla vrår – så även hallen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem stora inredningstrender 2022 enligt PinterestBrand logo
Fem stora inredningstrender 2022 enligt Pinterest

Hej, hallen! Tidigare har vi grottat ner oss bland enkla feng shui-lösningar för den harmoniska sovrumsmiljön och det lugnande vardagsrummet, men nu är det hallen som står i fokus.

Inom feng shui är hallen en av hemmets nyckelytor då den sätter tonen för både helhetskänslan och energiflödet i hela hemmet. I hallen läggs extra mycket krut på ytterdörren, det första och sista som både du och inte minst dina gäster ser av ditt hem.

Så ger du hallen ett harmoniskt lyft – fem enkla tips enligt feng shui:

Annons

1. Håll dörren ren

Så inreder du med feng shui i hallen, ren dörr
Det är inte bara hallen i sig som behöver städas – kom ihåg ytterdörren också! Foto: Ikea.

Låt oss börja med ytterdörren. När det kommer till hallens inredningsbild är kanske inte ytterdörren den första komponenten som poppar upp i våra huvuden, men det kan nog vara dags att tänka om. Enligt feng shui är en välstädad dörr ett enkelt och effektivt sätt att boosta positiv energi. Se till att dörren i sig själv (både in- och utsidan) rengörs med jämna mellanrum tillsammans med dörrkarmar och handtag.

2. Minska överflödiga objekt

Så inreder du med feng shui i hallen
Inspireras av Tine K Homes sparsmakade känsla med vissa, välutvalda objekt i blickfånget så snabbt du kliver in i hemmet. Foto: Tine K Home.

Likt de tidigare rummen vi har uppmärksammat är en ren och lättnavigerad hall A och O. Är det knepigt att ta sig in och ut genom ytterdörren för att småföremål, inredningsdetaljer och möbler står i vägen? En belamrad miljö i anslutning till ytterdörren gör det svårt för både dig och energin att flöda naturligt i hemmet, vilket kan leda till en mindre trivsam hemmiljö.

Annons

3. Tänk ombonat!

Så inreder du med feng shui i hallen
Sugen på att göra hallen lite mysigare? Grönskande växter, textilier och extra ljuskällor är en bra start. Foto: Granit.

Eftersom hallen och ytterdörren i synnerhet påverkar hemmets energinivå något enormt är det viktigt att ge den lite extra kärlek. Varför inte måla om den eller kanske byta handtag? Glöm heller inte bort hallen som yta genom att addera grönskande växter och extra ljuskällor. Båda delarna boostar positiv Chi, hemmets energi som sedan smyger sig vidare till andra rum.

4. Textilier i fokus

Så inreder du med feng shui i hallen, matta
En matta skapar inte bara svårslagen mysstämning utan gör dessutom rummet i fråga mer välkomnande. Foto: Ferm living.

Feng shui och mattor är en god match. Om du är ute efter en dörrmatta, se till att den är lika bred eller något bredare än ytterdörren. Välj en kulör som ger dig positiva associationer, från en naturnära beige till murrigt brun. Självklart går andra typer av mattor också bra, nyckeln är att färgen känns harmonisk och att du mår bra av att ha mattan i miljön.

Annons

5. Laga söndriga objekt

Så inreder du med feng shui i hallen, söndriga objekt
Energin flödar som bäst i hallen om detaljer, oberoende storlek, är hela och i gott skick. Foto: &tradition.

Knarrig dörr, söndrig dörrklocka eller krokar som hänger löst? Se till att åtgärda alla defekter, stora som små, för bästa möjliga energiflöde i hallen. När det kommer till dörren är det extra viktigt att hålla den i toppskick då dörren inte bara leder energi utan många gånger representerar kommunikationsutmaningar i hemmet. Testa att se om en nystädad och fixad dörr ökar hemtrevnaden.

Källa: The Spruce.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons