Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du badrummet enligt feng shui – 8 enkla tips

16 dec, 2021 
Så skapar du ett harmoniskt badrum enligt feng shui, 8 enkla feng shui tips
Nu står badrummet i fokus! Hämta inspiration från feng shui för att uppnå en avkopplande oas med genomgående lugn. Här är åtta smidiga hacks som sätter känslan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 enkla knep för badrummet som är bra för miljönBrand logo
5 enkla knep för badrummet som är bra för miljön

Dags att låta badrummet bli ett riktigt behagligt och drömlikt näste. Genom att addera feng shui i mixen förstärks rummets harmoni och lugn genom att se till att Chi, själva energin, flödar på bästa tänkbara sätt.

Tidigare har vi dykt ner bland vanliga missar och lösningar på temat inredning enligt feng shui och nu är det just badrumsmiljön som står i fokus.

Så skapar du ett avkopplande badrum – åtta enkla knep enligt feng shui:

1. Lagom med vatten

Feng shui har en naturligt stark miljökoppling, med sin simpla filosofi där naturen integreras med våra hem. Att dra ner på den faktiska vattenkonsumtionen i badrummet genom kortare duschar och att stänga kranen under tandborstning är en faktor, men även reflektionen bakom.

Annons

2. Tänk på toalettlocket

Att fälla ner toalettlocket efter användning är viktigare än vad många tror – inte minst inom feng shui. Här är toalettlocket central för att säkerställa ett gott flöde av energi. Ett nedfällt lock bibehåller en god energi i badrummet samtidigt som fuktnivåerna minskas, vilket bättre förebygger mögel.

Så inreder du med feng shui i badrummet
Se till att både badrumsdörr, toalettlock och förvaring är stängd eller nedfälld när de inte används. Foto: HTH.

3. Stängd badrumsdörr

Likt toalettlocket är badrumsdörren en annan komponent som bör hållas stängd. En öppen badrumsdörr rubbar energiflödet, både runt om i badrummet men även bostaden som helhet. Genom att behålla badrumsdörren stängd minskas risken att rummets goda energier lämnar dig och miljön i fråga.

Annons

4. Placering av spegel

Nyfiken på den optimala placeringen av speglar i badrummet? Den allra bästa placeringen är faktiskt utanför själva badrummet – på själva badrumsdörren. Feng shui-läran menar att dörren hjälper till att hålla den negativa energin borta och boosta energiflödet i hemmiljön som helhet.

Så inreder du med feng shui, förvaring i badrummet
Den gemensamma nämnaren för feng shui-filosofin, oberoende rum, är att endast låta de föremål som faktiskt används stå framme. Foto: Ferm living.

5. Dos av grönska

En grönskande växt adderar harmoni och lugn på nolltid. Numera finns det en hel uppsjö av hållbara alternativ som trivs alldeles utmärkt i fuktiga miljöer, även de miljöerna utan fönster och naturligt ljusinsläpp. Vatten och fukt boostar växterna och ser till att de växer sig starka.

Annons

6. Rensa i badrumsskåpet

Det här är en central fråga oberoende rum inom feng shui, men se till att kontinuerligt underhålla och rensa bland rummets inredning – så även badrumsskåpets innehåll. Kanske har några av hudvårdsprodukterna gått ut eller så är de inte längre i användning? Inom feng shui påverkar allt din energi, även produkter som inte används.

Så inreder du med feng shui, rensa i badrumsskåpet
Glöm inte bort att regelbundet byta handdukar – och satsa på giftfria alternativ. Foto: Ferm living.

7. Byt handdukar

Att tvätta handdukar är en faktor, men kom ihåg att investera i nya uppsättningar då och då. Gamla handdukar lämpar sig utmärkt för städning, men bör, likt sängkläder, bytas ut helt med jämna mellanrum. Investera i hållbara, organiska och giftfria alternativ med lång livslängd.

Annons

8. Ordentlig rengöring – ofta

Feng shui belyser att badrummet är en miljö där kroppen ska förnyas och renas. Se till att miljön i sig är så ren och hållbar som möjligt, både genom ordentlig rengöring men även i form av ett medvetet produktval. Välj icke-giftiga och hållbara rengöringsprodukter eller gör dina egna ekologiska substitut helt från scratch.

Så inreder du med feng shui i badrummet
Se till att hålla badrumsmiljön ren, allra helst genom rengöring med ekologiska och icke-giftiga produkter. Foto: H&M Home.

Källa: The Spruce.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons