Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Skapa ett kreativt konstnärshem – tips och idéer

konstnärlig inredningsstil – så skapar du den

Skapa den kreativa konstnärskänslan hemma med lekfulla inslag, tidlös design och detaljer som fångar ögat. Vi har samlat tipsen för att anamma inredningsstilen!
05 oktober, 2020

Hemma hos konstnärerna Jakob Solgren och Gustaf Nordenskiöld blandas designklassiker, antikviteter och konst med loppisfynd, egen formgivning och kreativa lösningar. Ett recept som skapar ett personligt konstnärshem. Skapa stilen själv med våra inredningsidéer och shoppingtips!

Hemma hos konstnärerna Jakob Solgren och Gustaf Nordenskiöld

Inspireras av Jakob Solgren och Gustaf Nordenskiöld kreativa hem! Foto: Karin Björkquist | Syns i: Gammalt möter nytt hos konstnärerna i Stockholm

1. Konstnärlig linje

En tavelvägg är alltid ett bra val, men det behöver inte betyda att alla tavlor samlas enbart i den. Sprid ut din konst över alla väggar för att skapa känslan av en ateljé.

2. Unika skatter

Blanda konst, tavlor och posters med olika föremål, speglar och andra fynd som går att hänga upp på väggen, för ett personligt resultat.

3. Yvig grönska

Växter och kvistar ger liv till inredningen och de får gärna vara lite vildvuxna för att komplettera den konstnärliga touchen i hemmet.

4. Praktiska stilleben

Stoltsera med din prylsamling! Ställ den i form av ett stilleben på en bricka för att enkelt kunna flytta runt den. Blanda gärna ljusstakar och andra användbara föremål för att göra det både praktiskt och snyggt.

5. Kvadratsmart matbord

Genom att välja rätt matbord kan du få plats för många, utan att matplatsen tar upp all yta i rummet. Ett smalt, rektangulärt bord vars underrede tillåter en att skjuta in stolarna under bordet, är ett bra compact living-val.

6. Mixa modigt

Våga blanda stilar och oroa dig inte över omallt matchar. Loppisfynd gör det enklare att addera patina och charm från olika tidsperioder.

7. Ljus bas

Det gråmålade golvet skapar en harmonisk bas tillsammans med de ljusa väggarna och blir som en canvas som låter alla verk lysa.

10 shoppingtips som skapar den konstnärliga stilen i hemmet:

1. Lekfulla ljusstaken Soft i lavendellila, formgiven av Wang & Söderström för Hay. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

2. Tennljusstaken Kolonn formgiven av Gustaf Nordenskiöld, från Svenskt Tenn. Här kan du köpa den.

3. Linjeporträtt Olive av Anna Mörner, från Wall of Art. Här kan du köpa den.

4. Pallen B2 i björk och stål designad av Börge Lindau, 3130 kronor på Blå station. Här kan du läsa mer om den.

5. Fåtöljen Bruno formgiven av Mats Theselius för Källemo. Klädd med nitat, rött läder från Tärnsjö Garveri. Här kan du köpa den.

6. Modulära väggskulpturen Mirror sculptures 1 adderar en ny dimension till konsten på väggarna, från Verpan. Här kan du köpa den.

7. Matbordet 70/70 table formgivetav svenska duon TAF Studio för danska Muuto. Här kan du köpa det.

8. Karaffen Double up i munblåst glas, formgiven av Troels Øder Hansen för Spring Copenhagen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

9. Stilren bricka i svartlackerat, rostfritt stål från Cooee. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

10. Ljusstaken Gren gjuten i tenn i fyra olika storlekar, formgiven av Jakob Solgren för Svenskt Tenn. Här kan du köpa den.

Läs mer:

5 inredningstrender i höst – enligt våra danska favoriter

En magisk tavelvägg och vintage i perfekt mix på Östermalm i Stockholm

Så skapar du ett snyggt stilleben – tips och inspiration